Průjem po každém jidle?

159
25.7.23 20:49

průjem po každém jidle?

Dobrý večer
Vím, že se to tady už někde řešilo ale přesto bych se rád zde maminek zeptal zda má nějaká zkušenost. Už dva roky mám bohužel problém s tím, že mám průjem po každém jídle, je jedno jestli to je řízek a nebo třeba houska, někdy stačí vypít i jen skleničku minerálky. Asi před 5 lety jsem byl na operaci se žlučníkem, nevím jestli to s tím také nemůže mít něco společného. Je mi jasné, že budu muset k lékaři, příští týden se vypravím asi za obvodní, ale je mi jasné, že ta mě jen pošle asi někde na gastro a tam se strašně bojím případné kolposkopie a nebo endoskopie a hlavně toho co zjistí. Vyzkoušel jsem i probatika jako třeba biopron a to nepomohlo. Já návštěvu lékaře pořád odkládám. Ale teď jsem se dostal do situace, že když někde cestuju a že cestuju rád tak se bojím něco sníst a pořád se jen divám jestli je v okolí toaleta. Netuší prosím někdo zda by se tohle dalo řešit nějak bez lékaře, fakt se bojím za ním vyrazit tohle řešit. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65317
25.7.23 20:51
@clovicek841 píše:
Dobrý večer
Vím, že se to tady už někde řešilo ale přesto bych se rád zde maminek zeptal zda má nějaká zkušenost. Už dva roky mám bohužel problém s tím, že mám průjem po každém jídle, je jedno jestli to je řízek a nebo třeba houska, někdy stačí vypít i jen skleničku minerálky. Asi před 5 lety jsem byl na operaci se žlučníkem, nevím jestli to s tím také nemůže mít něco společného. Je mi jasné, že budu muset k lékaři, příští týden se vypravím asi za obvodní, ale je mi jasné, že ta mě jen pošle asi někde na gastro a tam se strašně bojím případné kolposkopie a nebo endoskopie a hlavně toho co zjistí. Vyzkoušel jsem i probatika jako třeba biopron a to nepomohlo. Já návštěvu lékaře pořád odkládám. Ale teď jsem se dostal do situace, že když někde cestuju a že cestuju rád tak se bojím něco sníst a pořád se jen divám jestli je v okolí toaleta. Netuší prosím někdo zda by se tohle dalo řešit nějak bez lékaře, fakt se bojím za ním vyrazit tohle řešit. :(

bez lékaře fakt ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
25.7.23 21:18

Dva roky je dost. To chce komplet prohlídku na gastru. Nemusíš se bát, na nějakou tu „skopii“ tě hned nepošlou, a i to se nechá vydržet, dneska už se nechá připlatit sedace. Ty příznaky, co popisuješ byly u nás v rodině a vyklubal se z toho dráždivý tračník. Bohužel výsledky léčby nejsou bůhví jaké, vyzkoušeno kdeco a moc se to nelepší. Ale alespoň vyloučí závažnější nemoci a budeš mít klid. Tak ať to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.23 21:21

Třeba chronické lamblie? Nebála bych se jít k lékaři, bála bych se, že to lékař špatně diagnostikuje a nepomůže mi. Takto jsem třeba měla intoleranci laktozy blbě diagnostikovanou jako dráždivý tračník, který mám řešit imodiem. Naštěstí jsem pátrala a přišla na tu intoleranci. Jinak bych měla střevo asi už v kýblu.
Každopádně k lékaři běž, tělo nemá dost živin, ještě si poničíš zuby a kosti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.7.23 21:28
@Anonymní píše:
Třeba chronické lamblie? Nebála bych se jít k lékaři, bála bych se, že to lékař špatně diagnostikuje a nepomůže mi. Takto jsem třeba měla intoleranci laktozy blbě diagnostikovanou jako dráždivý tračník, který mám řešit imodiem. Naštěstí jsem pátrala a přišla na tu intoleranci. Jinak bych měla střevo asi už v kýblu.
Každopádně k lékaři běž, tělo nemá dost živin, ještě si poničíš zuby a kosti.

Ano, mně to tak špatně lékaři diagnostikovali a mám střeva „dost zničená“. A imodiu se nevyhnu…

Tím jsem chtěla říct, at to urychleně řešíš, špatně řešený problém se vyrovná neřešenému…

• Citovat
  • Upravit
91
25.7.23 22:29

Určitě k doktorovi, známý měl takové průjmy několik let, chodil na záchod hodně často, jiné příznaky neměl a má crohna, krev měl v pořádku, přišli na zánět ve střevech utz a na kolonoskopii jednoznačný crohn už v pokročilém stádiu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí