Koloodrážedlo - doporučíte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
110
15.3.24 13:05

Koloodrážedlo - doporučíte?

Ahojte,

chtěla bych poprosit o vaše doporučení na nějaké koloodrážedlo pro 2,5 letého „prcka“. Máme cca 92 cm a nějakých 13 kg.

Poprosila bych hlavně nějaké za rozumný peníz, jelikož počítám, že využijeme tak na rok a pak už budeme pořizovat kolo - tudíž žádný First bike za 5 tis. a podobně, ale zas aby to nebyla úplně nepoužitelná herka - navíc je náš vozový park už tak dost velký (odrážedlo, koloběžka, tříkolka).

Ideálně něco s nastavitelnými řídítky a sedátkem, lehké, dobře ovladatelné, spíše do města než nějakého velkého terénu, ale pokud by zvládalo obojí, tak značka ideál.

Internet jsem prošla vrchem spodem, ale osobní zkušenost je přeci jen lepší než pouhý popis výrobku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kocourGarfield
15.3.24 13:07

@vejule08 a co z bazaru. My máme Yeddo od paní vedle z vesnice za 350 Kč. Nové za 2 k mi přišlo zbytečné. Slouží úžasné, syn na něm jezdí opravdu hodně i terén. Na jeden zátah ve 3 letech ihned 7 km, je jezdec.

Funny jsme měli z bazaru asi za 500 Kč. To ho ve chvíli, kdy začal víc jezdit přestalo oslovovat.

• Citovat
  • Upravit
4835
15.3.24 13:24

Moje děti měly bazarové yedoo tootoo. Tohle je věc, kterou pak velmi dobře zase prodáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
15.3.24 13:33

Yedoo tootoo a klidně bych brala z druhé ruky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.24 16:56

Firstbike z druhé ruky :wink: dcera měla taky na rok a pak kolo za 8tis a další rok kolo za 9,5tis…děti rostou :-)

• Citovat
  • Upravit
110
15.3.24 18:37
@Anonymní píše: Více

First bike ne, ale děkuji za doporučení…

Nějak se mi to celkově nelíbí - jak vzhledově, tak ani tím boomem kolem… Nejsem moc fanda takových těch věcí, tak a teď je to módní, tak to musíme všichni za každou cenu mít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
15.3.24 20:46

My máme yedoo onetoo z akce za 1200 a jsme spokojeni. Už na něm začínám učit mladší dítě.

• Citovat
  • Upravit
21311
15.3.24 20:49

@vejule08 oba kluci firstbike měli a jenže skutečně velmi kvalitní produkt, proto ten boom okolo. Sezenes ojeté levně. Ale když se tomu tak bráníš, tak to yedoo není zle. Ale firstbike je lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
15.3.24 22:28

Rascal mají ještě lehčí odráželo než Firstbike, krásné, hliníkové. A mají půjčovnu. 200 Kč na měsíc. A půjčují i kola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
15.3.24 22:41

@Tichošlápek můžu se zeptat v čem konkrétně a s jakým jiným nebo jakými jinými porovnáváte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
15.3.24 22:43

@Mina Titivu já bych po průzkumu internetu dokonce řekla, že většina odrážedel v různých cenových relacích je lehčích než opěvovaný First bike…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
15.3.24 22:50

@vejule08 ve stabilitě a vyváženosti - nevím, jak to jinak popsat, ale proste lepe drželo rovně i s nestabilnim dítětem v začátcích. Měli jsme firstbike i yedoo (uz nevím typ toho yedoo) a firstbike byl snadněji ovladatelný pro mladší děti. Navíc krasne přežil dva syny a jeste putoval k neteři - tam ale nemám srovnání, yedoo jsme dali kamarádce, takže možná by vydrželo stejne. Vahu bych moc neřešila, tomu dítěti je to fuk a dospělý unese každé odrážedlo v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
16.3.24 00:38

@Tichošlápek a já bych zrovna myslela, že i ta váha samotného odrážedla je velmi důležitá, aby bylo pro dítě lépe ovladatelné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68920
16.3.24 01:09

On ten boom Firstbiku trvá už přes deset let, když jsem vybírala odrážedlo pro první dítě, a jeho kvalita přetrvává - jediný rozdíl asi je, že se od té doby vyrojilo dost jiných kvalitních odrážedel. Za těch víc jak deset let mezi mýma dvěma dětma odvozil tři další, kolo je stále v super stavu a všecky děti plynule přešly na kolo se šlapkama rovnou bez postranních koleček. Vůbec bych se ho nebála z druhé ruky, jsou to neskutečné držáky. Ta váha u odrážedla zas tak podstatná není, tam je důležité, jak hladce se točí kola a jak to sedí v terénu (asi jako když těžší kočár kolikrát sedne líp než ten s poloviční vahou nebo o dvacet deka těžší aktovka je díky lepší ergonomii pohodlnější). Fakt je, že před těmi deseti roky patřil k nejlehčím, dneska už je zrovna ta váha překonaná jinmi, ale je to pořád velmi dobré odrážedlo a s klidným svědomím ho doporučím. Je stavěné jinak než Yedoo, to už má takovou konstrukci hodně jako klasické kolo, vč. sedla a brzd, to má FB řešené jinak. Tohle není pohanění jiných typů odrážedel, to je jen vysvětlení, že FB není žádná rychlokvaška posledních pár měsíců a tu pověst si drží dlouhodobě. Pokud máš možnost někde vyzkoušet různé typy, doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
16.3.24 02:29

Já našla na bazaru odrážedlo od dveplusdve.cz (snad můžu takhle napsat web) nové je teda něco kolem 1.200,– já mám z bazaru za asi 300,– a je super. Lehké, nafukovací kola, brzda. Dcera ho miluje. Sice od asi 3,5 roku umí i na šlapacím kole ale stále se k němu vrací.
Dělají teda i za příplatek s vlastním jménem ale já měla z bazaru s „Davídek“ a tak jsem jen samolepku sundala :lol: za mě jako skvělý poměr kvalita/cena, fakt můžu doporučit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí