Podvod na marketplace
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Podvod na marketplace
Ahojte holky minuly týden jsem prodávala dětské kolo na marketplace hned se mi ozvala Veronika Samková že by si kolo chtěla koupit ale že je z Hradce Králové ale že její manžel bude cestovat že by si kolo vyzvednul následující den ať ji kolo zarezervuji do dalšího dne a ať ji pošlu adresu a telefonní číslo jenže za hodinu mi píše že zrovna mluvila s manželem že mají pokažené auto no říkám okej může se stát my máme zrovna taky pokažené auto tak jestli to neposlem přes DPD že ona dopravu zaplatí jen ať ji pošlu číslo účtu e-mail adresu nic mi na tom nepřišlo podezřelého až do té doby kdy jsem v emailu rozklikla odkaz od falešné DPD a chtělo to moje přihlašovací údaje do internetového bankovnictví
taky jsem málem naletěla napsala jsem jí že neexistuje abych někde psala své údaje a hned jsem ji zablokovala teď se mi spíš jedná jestli není problém že jsem jo napsala svou adresu všem moc děkuji za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tohle je běžné, mně po vystavení věci na Marketplace vždy přijde podobná zpráva do pár minut. Akorát teda je to poznat už na první pohled podle jména, nového profilu nebo zvláštního vyjadřování.
Ovšem takto rozvité (nejdřív osobní odběr a pak pokažené auto) jsem ještě nezažila
.
Ale tohle se děje na všech inzertních portálech, je potřeba se vyznat. Jakmile někdo píše, že pošle kurýra, který to vyzvedne, tak je to jasné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ne, adresa problém není, Oni potřebují, abys klikla na ten falešný odkaz a poskytla údaje ke kartě/int. bankovnictví. Adresa jim k ničemu není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ses nepřihlásila do bankovnictví nebo někam nezadala údaje ke karte, tak se nic nestane. Z mailové adresy a čísla te nikdo nevykrade, to jsou u spousty lidí veřejně dostupné informace. Jinak tohle je už tak proflakly podvod, ze se divím, jak na to ještě někdo muze skočit. Na každý zveřejněny inzerát se mi takhle ozvou minimálně dva podvodníci ![]()
Příspěvek upraven 13.03.24 v 10:26
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemas problem s udanim sve adresy, oni ti chteli vyluxovat ucet, zmetci jedni. Urcite to nahlas na facebooku.
Stalo se mi podobne, prodavala jsem neco na bazos.cz, velmi pruhledne. Furt placali taky neco o kuryrovi, ja tedy ani neotvirala zadny odkaz na dpd apod., a vedla jsem svou, ze jakmile kuryr prijede ci kdokoli a da mi penize, tak mu dam zbozi. No a samozrejme ze k obchodu nedoslo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle se řeší tak hodně přes rok. Takže být překvapen… ![]()
OK reakce je žádná reakce.
Jakýkoli inzerát „kdekoli“ a z 8 odpovědí je 7 podvod.
Přesně- přijedu si pro to- jé, chcíplo nám auto, tak si pošlu kurýra, nic nemusíte. On vám dá peníze, postupujte podle…A proč to chce údaje o kartě? Abysme vám tam poslali peníze- a proč i pin a cvv- abysme si ověřili, že je ta karta platná a že ty peníze tam dojdou a neztratěj se.
Pak se dočteme- paní chtěla prodat postýlku a přišla o 300.000,–
Je to podvod, ale kdyby u spousty podvodů lidi přemýšleli, tak by se to nestalo.
Trochu na úovni- chcete práci? Home office? Pošlete nm 10.000 a dostanete práci za 50.000 měsíčně. Tak jste si vydělala dokonce 80.000, pošlete nám ještě 30.000- to je daň z příjmů, odvedeme to za vás.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše: Více
Přes rok? Market place a vlastně celý FB je protkán sítí podvodníků a Meta s tím nic nedělá. Důrazně všem doporučuji - na FB neklikat na reklamy a nic neřešit s cizími lidmi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
On ani google nereaguje na hlášení podvodných reklam na stránkách- a ty se klidně nacházejí u článku o podvodných reklamách ![]()
BTW: dobrý jsou kosmonauti, co se chtěj ženit, ale musej zaplatit 300.000, aby se dostali dřív dolů. Stejně tak lékaři na misi v Angole, US generálové v Avgánistánu a pod.
Jen mi není jasný zvýšený výskyt vdavekchtivých žen na Olomoucku a okolí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit