Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mam za sebou tohle vysetreni, nedopadlo prave nejlip, byla mi operetivne odstranena tkan, nasledne pouzit laser na vypaleni napadenych bunek - predrakovinove zmeny ve strukture bunek. Jste na tom nekdo stejne? Jaky je nasledny prubeh? Vysledky pry do 4tydnu, a nasledna lecba podle toho. Jsem z toho celkem spatna, nebyla jsem na to pripravena, na stery chodim pravidelne a nikdy nic, a najednou stadium 4, ktere jsem ani nenasla v letaku.. predem diky
Kolposkopie je v podstate kouknuti do pochvy, tzn. kdyz ti tam da zrcadla, tak je to totez.
Ty mas asi dysplásii čípku, to je poměrně běžná věc, ošetří se to, pak pár kontrol a už to obvykle nezlobí. Vyplatilo se u tebe chodit na preventivní prohlídky. bude to dobré.
Jani netrapte se tím. S tímto má zkušenost bych řekla každá 3 žena. Já jsem na tomto zákroku byla také a jsem v pořádku. Mám 3,5 raráška a čekám další mimi. Má sestra si prošla přesně tím samým co vy a má 2 letou holčičku. Tady je přesně vidět, jak jsou preventivní prohlídky důležité. Jinak já byla na zároku v Motole a tam tyto operace jeli jak na běžícím pásu a věková hranice žen od 18 snad do 100 let ![]()
Bude dobře, uvidítě ![]()
Mě gyndr. říkala, že se to za život může dokonce několikrát opakovat.
Janno na kolpo jsem docházela celkem chvilku často. Bylo to před prvním těhotenstvím. Hned po první prohlídce jsem dostala termín na zákrok - odstranili to jakýmsi řezem plus k tomu ošetřili laserem kondylmy.
Dva měsíce po zákroku jsem byla na kontrole „po šestinedělí“. Pár dní po kontrole jsem otěhotněla (i když říkali, že bych měla 3-6m počkat), ve 12tt jsem byla na další kontrole s cytolkou (hlavu mi neutrhli za to těhu).
V těhu to nijaký vliv nemělo. Měla jsem kontrakce, což je normál většinou. Když mě pak přijímali na rizikový, kontrolovala mudra čípek a ptala se, jestli jsem podstoupila tu konizaci a že když jo, tak pak je čípek OK (byl kratší, ale vzheldem k tomu zákroku to bylo v pořádku). Vydržela jsem do konce:)
Pak jsem byla na kontrole po porodu, ještě asi 3m potom a pak už jsem tam nebyla.
Jinak co jsem se dočetla, tak často jsou nálezy normální po porodu.
Důležité je chodit na preventivky a hlídat to.
Držím palce, ať to je už OK
G
Krásný den děvčata, zítra mě čeká vyšetření v kolposkopické poradně. Nikdy jsem tam nebyla, tak ani netuším co mě vlastně čeká
z takových vyšetření mám hrůzu, stokrát raději bych seděla v zubařském křesle, než na gynekologii
může mi prosím některá z Vás napsat a trochu mě snad i uklidnit, abych věděla, do čeho že to jdu? Velice děkuji
Ahoj, nevíte prosím někdo, co znamená výraz t2? Byla jsem na běžné preventivce a také mám jakési obtíže a mudr. při kolposkopii nahlásil sestře t2 a nějak blbě se zatvářil
poradí někdo? Děkuji.
@Anonymní píše:
Ahoj, nevíte prosím někdo, co znamená výraz t2? Byla jsem na běžné preventivce a také mám jakési obtíže a mudr. při kolposkopii nahlásil sestře t2 a nějak blbě se zatvářilporadí někdo? Děkuji.
Není to spis TZ?
Nebo tedy TZ2 to je transformacni zóna…a je to normálne vypadajici stav děložního čípku nic vážného ![]()