Kolposkopie

1905
12.2.09 11:04

kolposkopie

Mam za sebou tohle vysetreni, nedopadlo prave nejlip, byla mi operetivne odstranena tkan, nasledne pouzit laser na vypaleni napadenych bunek - predrakovinove zmeny ve strukture bunek. Jste na tom nekdo stejne? Jaky je nasledny prubeh? Vysledky pry do 4tydnu, a nasledna lecba podle toho. Jsem z toho celkem spatna, nebyla jsem na to pripravena, na stery chodim pravidelne a nikdy nic, a najednou stadium 4, ktere jsem ani nenasla v letaku.. predem diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43060
12.2.09 12:05

Kolposkopie je v podstate kouknuti do pochvy, tzn. kdyz ti tam da zrcadla, tak je to totez.

Ty mas asi dysplásii čípku, to je poměrně běžná věc, ošetří se to, pak pár kontrol a už to obvykle nezlobí. Vyplatilo se u tebe chodit na preventivní prohlídky. bude to dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
12.2.09 12:18

Jani netrapte se tím. S tímto má zkušenost bych řekla každá 3 žena. Já jsem na tomto zákroku byla také a jsem v pořádku. Mám 3,5 raráška a čekám další mimi. Má sestra si prošla přesně tím samým co vy a má 2 letou holčičku. Tady je přesně vidět, jak jsou preventivní prohlídky důležité. Jinak já byla na zároku v Motole a tam tyto operace jeli jak na běžícím pásu a věková hranice žen od 18 snad do 100 let :lol:

Bude dobře, uvidítě :srdce:
Mě gyndr. říkala, že se to za život může dokonce několikrát opakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
12.2.09 13:13

Janno na kolpo jsem docházela celkem chvilku často. Bylo to před prvním těhotenstvím. Hned po první prohlídce jsem dostala termín na zákrok - odstranili to jakýmsi řezem plus k tomu ošetřili laserem kondylmy.

Dva měsíce po zákroku jsem byla na kontrole „po šestinedělí“. Pár dní po kontrole jsem otěhotněla (i když říkali, že bych měla 3-6m počkat), ve 12tt jsem byla na další kontrole s cytolkou (hlavu mi neutrhli za to těhu).

V těhu to nijaký vliv nemělo. Měla jsem kontrakce, což je normál většinou. Když mě pak přijímali na rizikový, kontrolovala mudra čípek a ptala se, jestli jsem podstoupila tu konizaci a že když jo, tak pak je čípek OK (byl kratší, ale vzheldem k tomu zákroku to bylo v pořádku). Vydržela jsem do konce:)

Pak jsem byla na kontrole po porodu, ještě asi 3m potom a pak už jsem tam nebyla.

Jinak co jsem se dočetla, tak často jsou nálezy normální po porodu.

Důležité je chodit na preventivky a hlídat to.

Držím palce, ať to je už OK

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1905
12.2.09 13:54

Holky diky moc! Me to strasne zaskocilo.. snad bude dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
10.9.13 09:05

Krásný den děvčata, zítra mě čeká vyšetření v kolposkopické poradně. Nikdy jsem tam nebyla, tak ani netuším co mě vlastně čeká :( z takových vyšetření mám hrůzu, stokrát raději bych seděla v zubařském křesle, než na gynekologii :nevim: může mi prosím některá z Vás napsat a trochu mě snad i uklidnit, abych věděla, do čeho že to jdu? Velice děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.15 11:47

KOLPOSKOPIE T2 ???

Ahoj, nevíte prosím někdo, co znamená výraz t2? Byla jsem na běžné preventivce a také mám jakési obtíže a mudr. při kolposkopii nahlásil sestře t2 a nějak blbě se zatvářil :nevim: poradí někdo? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Bebuu
11.3.15 11:55
@Anonymní píše:
Ahoj, nevíte prosím někdo, co znamená výraz t2? Byla jsem na běžné preventivce a také mám jakési obtíže a mudr. při kolposkopii nahlásil sestře t2 a nějak blbě se zatvářil :nevim: poradí někdo? Děkuji.

Není to spis TZ?

• Citovat
  • Upravit
Bebuu
11.3.15 12:00

Nebo tedy TZ2 to je transformacni zóna…a je to normálne vypadajici stav děložního čípku nic vážného :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.15 12:05

Aha, děkuji za uklidnění :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení