Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj!
Už druhý rok se dost úmorně potýkáme s komáry v bytě. Loni jsme se to snažili řešit přírodní cestou, měli jsme doma malé miminko. Letos má kluk už rok a čtvrt a mně s tím otravným hmyzem dochází nervy. Nebydlíme v žádné blízkosti vody, v ložnici večer vůbec nesvítíme… A každou noc nám bzučí u hlav komáři. Těch krvavých fleků, co máme na zdech! Zkoušela jsem citronelu na rámy oken a postele, tea tree olej, biolit do zásuvky a všechno na prd. Za včerejší odpolední spánek má kluk 4 štípance na obličeji…
Je něco, co pomohlo vám? Sítě do oken dát nemůžeme. Koukala jsem i na nějaký ultrazvukový odpuzovač, ale mám obavu z koupi kvůli kočce - nevím, jestli to pro ni není slyšitelná frekvence, máte někdo zkušenost?
Díky!
@Bamace proc nemuzete dat site do oken? To je totiz to jedine, co zarucene funguje.
Co hodit něco přes postýlku až usne?
Nějakou síťku nebo záclonu. Proste něco spíchnout ať to na malého nelétá. ![]()
Nam teda ten biolit pomaha
neni tady ani moucha…muzete zkusit jine znacky..nebo pak jedine nejakou sit kolem postele, jak mivaji v africe..urcite by to slo nak udelat, treba misto nebes, jak se davaji na postylku, dat nejakou sitku, kdyz nemuzete dat site primo do oken
Sítě do oken, nic jiného nepomůže. Pokud nemůžete vrtat, tak jen kupte takovou tu Home Made sadu, co se lepí na pásky. Pak zase odlepíte.
@unuděná z okna ložnice má kočka jedinou možnost vstupu do svého domečku, v létě je to jediné okno, které můžeme mít dokořán a mít jistotu, že neodejde přes sousedy do tramtárie. A zasíťovat ten domeček nějakou jemnou sítí není vlastně možné - nešlo by to udělat tak, aby to doléhalo na okna, aniž by se do nich muselo nějak zasahovat (nebo nás aspoň nenapadl žádný způsob). A mechanicky zasahovat do oken nesmíme. Byt není náš.
Pokud nemůžeš mít sítě v oknech, tak pořiď nad postel moskytiéru.
@GirlsNick to by asi šlo, jedině ale něco závěsného, ať se do toho nezamotá, když si stoupne… ale furt by to lítalo na nás, což taky považuju za problém ![]()
Tak aspoň síť upevněnou jen nahoře a zároveň širší, přes kterou kočka projde.
Tak jo! Díky! Místo komárovraždících přípravků kouknu na ty nalepovací sítě na suchý zip a kočce to tam zkusím nějak utěsnit… na 100% to asi nepůjde, ale lepší, než abychom všichni v centru CR spali pod moskytierama jak v Africe ![]()
@Bamace udelala bych nalepovaci sit do 3/4okna a nechala kocce dole jen prulez. plus do zasuvky pobliz okna biolit. Ale ty kocky jsou pomerne ucenlive, urcite by zvladla i spodek volne site prolezt, nadzvednout.
@Bamace souhlas. Hlavne ty moskytiery maji ten problem, ze si komara klidne zavres dovnitr a pak te se. e celou noc ![]()
Jenom je mi teda záhadou, kde se tady tolik komárů bere. Bydlíme v bytě od 2014, nikdy nic a poslední dva roky děs. Nikde žádná voda, byt v podkroví… loni jsem byla s malým jak blázen i u doktorky, protože mi nepřišlo reálné, aby měl za noc 15 štípanců na obličeji, stejně tak na rukou a nohou…Vypadal jak osypaný. Doktorce se to podle fotek taky nezdálo jako štípance. No, byly to štípance, že jo. ![]()
My měli v oknech doma dělané sítě - dřevěný rám a nastřelená síťka proti hmyzu+králičí pletivo. Z jedné strany háčky zvenku, kterými se to zajistilo o rám okna a z druhé strany se to zavřelo do druhého křídla okna. Teď máme nová okna a budou zvenku plastové rohy a zevnitř obrtliky, aby se okna nepoškodila a šlo to zavírat i se sítí. Ty staré se musely vyndavat. Šestikilový kocour neprošel. Tak to dát do těch oken, kudy by mohla zdrhnout. A třeba by do toho šly zabudovat i dvířka - lítačky pro kočku, aby mohla ven a dovnitř.
@Bamace píše:
@GirlsNick to by asi šlo, jedině ale něco závěsného, ať se do toho nezamotá, když si stoupne… ale furt by to lítalo na nás, což taky považuju za problém
tak rám se sítí a do okna se zasahovat nemusí