Komáři a batole

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
439
27.6.20 09:06

Komáři a batole

Ahoj!
Už druhý rok se dost úmorně potýkáme s komáry v bytě. Loni jsme se to snažili řešit přírodní cestou, měli jsme doma malé miminko. Letos má kluk už rok a čtvrt a mně s tím otravným hmyzem dochází nervy. Nebydlíme v žádné blízkosti vody, v ložnici večer vůbec nesvítíme… A každou noc nám bzučí u hlav komáři. Těch krvavých fleků, co máme na zdech! Zkoušela jsem citronelu na rámy oken a postele, tea tree olej, biolit do zásuvky a všechno na prd. Za včerejší odpolední spánek má kluk 4 štípance na obličeji…
Je něco, co pomohlo vám? Sítě do oken dát nemůžeme. Koukala jsem i na nějaký ultrazvukový odpuzovač, ale mám obavu z koupi kvůli kočce - nevím, jestli to pro ni není slyšitelná frekvence, máte někdo zkušenost?
 Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
27.6.20 09:09

@Bamace proc nemuzete dat site do oken? To je totiz to jedine, co zarucene funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
27.6.20 09:10

Co hodit něco přes postýlku až usne?
Nějakou síťku nebo záclonu. Proste něco spíchnout ať to na malého nelétá. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
27.6.20 09:14

Nam teda ten biolit pomaha :think: neni tady ani moucha…muzete zkusit jine znacky..nebo pak jedine nejakou sit kolem postele, jak mivaji v africe..urcite by to slo nak udelat, treba misto nebes, jak se davaji na postylku, dat nejakou sitku, kdyz nemuzete dat site primo do oken

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
27.6.20 09:18

Sítě do oken, nic jiného nepomůže. Pokud nemůžete vrtat, tak jen kupte takovou tu Home Made sadu, co se lepí na pásky. Pak zase odlepíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
27.6.20 09:18

@unuděná z okna ložnice má kočka jedinou možnost vstupu do svého domečku, v létě je to jediné okno, které můžeme mít dokořán a mít jistotu, že neodejde přes sousedy do tramtárie. A zasíťovat ten domeček nějakou jemnou sítí není vlastně možné - nešlo by to udělat tak, aby to doléhalo na okna, aniž by se do nich muselo nějak zasahovat (nebo nás aspoň nenapadl žádný způsob). A mechanicky zasahovat do oken nesmíme. Byt není náš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.6.20 09:19

Pokud nemůžeš mít sítě v oknech, tak pořiď nad postel moskytiéru.

• Citovat
  • Upravit
439
27.6.20 09:19

@GirlsNick to by asi šlo, jedině ale něco závěsného, ať se do toho nezamotá, když si stoupne… ale furt by to lítalo na nás, což taky považuju za problém :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
27.6.20 09:23

Tak aspoň síť upevněnou jen nahoře a zároveň širší, přes kterou kočka projde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
27.6.20 09:29

Tak jo! Díky! Místo komárovraždících přípravků kouknu na ty nalepovací sítě na suchý zip a kočce to tam zkusím nějak utěsnit… na 100% to asi nepůjde, ale lepší, než abychom všichni v centru CR spali pod moskytierama jak v Africe :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.6.20 09:30

@Bamace udelala bych nalepovaci sit do 3/4okna a nechala kocce dole jen prulez. plus do zasuvky pobliz okna biolit. Ale ty kocky jsou pomerne ucenlive, urcite by zvladla i spodek volne site prolezt, nadzvednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.6.20 09:31

@Bamace souhlas. Hlavne ty moskytiery maji ten problem, ze si komara klidne zavres dovnitr a pak te se. e celou noc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
27.6.20 09:36

Jenom je mi teda záhadou, kde se tady tolik komárů bere. Bydlíme v bytě od 2014, nikdy nic a poslední dva roky děs. Nikde žádná voda, byt v podkroví… loni jsem byla s malým jak blázen i u doktorky, protože mi nepřišlo reálné, aby měl za noc 15 štípanců na obličeji, stejně tak na rukou a nohou…Vypadal jak osypaný. Doktorce se to podle fotek taky nezdálo jako štípance. No, byly to štípance, že jo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
27.6.20 09:37

My měli v oknech doma dělané sítě - dřevěný rám a nastřelená síťka proti hmyzu+králičí pletivo. Z jedné strany háčky zvenku, kterými se to zajistilo o rám okna a z druhé strany se to zavřelo do druhého křídla okna. Teď máme nová okna a budou zvenku plastové rohy a zevnitř obrtliky, aby se okna nepoškodila a šlo to zavírat i se sítí. Ty staré se musely vyndavat. Šestikilový kocour neprošel. Tak to dát do těch oken, kudy by mohla zdrhnout. A třeba by do toho šly zabudovat i dvířka - lítačky pro kočku, aby mohla ven a dovnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27572
27.6.20 09:49
@Bamace píše:
@GirlsNick to by asi šlo, jedině ale něco závěsného, ať se do toho nezamotá, když si stoupne… ale furt by to lítalo na nás, což taky považuju za problém :D

tak rám se sítí a do okna se zasahovat nemusí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný