Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer, mám takový dotaz. Dcera má teploty a Dr. mi řekla že mám kombinovat dva léky proti horečce( po třech hodinách). Mám doma Nurofen pro děti a já blbec jsem koupila v lékárně Panadol Baby an ne paralen. Mohu střídat Nurofen a Panadol? Děkuji ![]()
panadol a paralen je to samé, obojí má účinnou látku paracetamol
Nurofen a Panadol střídat můžeš. Mě to taky říkala naše dětská dr. když byl malej nemocnej.
Tak je mohu střídat? Dát ji panadol a pak za 3 hodiny nuroen? ![]()
A já myslela, že se může střídat Panadol baby sirup a po 4 hod. paralen čípky. To tak nejde?
Tak ať to brzo zabere! Je dobrý to vědět i do budoucna: panadol a paralen je to samý, a nurofen a všechno kde je ibuprofen (ibalgin apod.) taky. Třetí lék s podobným účinkem je aspirin (taky acylpyrin), ale ten se dětem nikdy nedává.
regy píše:
A já myslela, že se může střídat Panadol baby sirup a po 4 hod. paralen čípky. To tak nejde?
Nejde, je to stejná účinná látka - paracetamol.
Neměl by ten odstup mezi nurofenem a panadolem být alespoň 4 hodiny?
Renča88 píše:
Já to znám taky tak…
fragola píše:regy píše:Nejde, je to stejná účinná látka - paracetamol.
Tam už se musí dodržet ten rozestup 6h.
Jinak to střídání brufen a paralen je opravdu pro nouzovky, kdy je horečka buď nesrazitelná nebo se rychle vrací
fragola píše:regy píše:Nejde, je to stejná účinná látka - paracetamol.
Tam musí být rozestup aspoň 6 hodin.
fragola píše:Renča88 píše:Já to znám taky tak…
To záleží i na stáří a hlavně váze dítětě. Pokud má nad 8kg může být interval 3h.