Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Domáci sirupek z tymiánu ![]()
250 ml vody
200 g cukru
9 g tymiánu(já dávam 5 g + 2g majoránky+ 2 g anýzu).
Vodu vařit s cukrem asi 20 min.,pak přihodit bylinky(už nevařit),vyluhovat,zcedit a mnam.Nám fakt zázračně pomohl.
La kofola píše:
Zkus hedelix
ten pomohl? mě přijde, že lékárna ti prodá vše, z čeho má největší výhody pro sebe. Co lékárna, tak ti dají na stejný problém něco jiného ![]()
Děcka věčně kašlou,dávala jsem úžasný Mucosolvan,hedelix a prostě snad všechny možné sirupy na kašel a obyč domácí nám pomoh nejvíc ![]()
Anonymní píše:La kofola píše:ten pomohl? mě přijde, že lékárna ti prodá vše, z čeho má největší výhody pro sebe. Co lékárna, tak ti dají na stejný problém něco jiného
Zkus hedelix
Já se v lékárně neptala, šla jsem si pro něj cíleně, když malá (tehda necelé dva měsíce) byla pořád nachlazená, kašel, ucpaný nos. Zkoušela jsem všechno možné, drželo se jí to snad tři týdny.
Až ten hedelix.
A jinak desetiměsíčnímu bych už možná dala i tu cibulovou šťávu - ta pomáhá u nás vždycky.
jo,jo tu taky dělám pro starší. Hedelix zkusím. A tymián, to se dá normálně koupit a kde? promiň, že se tak blbě ptám. ![]()
Nelluška píše:
jo,jo tu taky dělám pro starší. Hedelix zkusím. A tymián, to se dá normálně koupit a kde? promiň, že se tak blbě ptám.
Normálně
Kupuju to v tescu,je to při kmínu pepři atd ![]()
aha, tak to zkusím, náš má taky takový kašel, ale zatím jen malinko. 11měsíců.
Anonymní píše:
Prosím poraďte něco na štěkavý, takový jakoby syrový kašel. Nechci hned běžet k doktoru, horečku ani rýmu zatím nemá. Je to pro 10ti měsíční miminko, zabralo vám něco?
Raději bys to měla konzultovat se svým pediatrem. Nemusíš tam hned běžet, ale třeba i po tlf. Ten ti správně poradí.
Není kašel jako kašel ! Nesprávně zvolená medikace může udělat víc škody než užitku. (někdy je potřeba i rentgen, antibiotika…)
Katka86 píše:Nelluška píše:Normálně
jo,jo tu taky dělám pro starší. Hedelix zkusím. A tymián, to se dá normálně koupit a kde? promiň, že se tak blbě ptám.Kupuju to v tescu,je to při kmínu pepři atd
Takže dáváš sušený???
Nebo se může i čerstvý?
lumáťa píše:Anonymní píše:Raději bys to měla konzultovat se svým pediatrem. Nemusíš tam hned běžet, ale třeba i po tlf. Ten ti správně poradí.
Prosím poraďte něco na štěkavý, takový jakoby syrový kašel. Nechci hned běžet k doktoru, horečku ani rýmu zatím nemá. Je to pro 10ti měsíční miminko, zabralo vám něco?
Není kašel jako kašel ! Nesprávně zvolená medikace může udělat víc škody než užitku. (někdy je potřeba i rentgen, antibiotika…)
já vím, jenže já tam jednou byla, poslechla a řekla, že je čistej:-( dala mi najevo, že zbytečně plaším, když má horečku(teď měl 40cíty), tak taky čekám tři dny a pak teprve jdeme nebo tam jen zajedu s močí. takže vyčkám do pondělka. Teď od rána nekašle. Dávám mu hodně pít a na noc zkusím Hedelix.
La kofola píše:Katka86 píše:Takže dáváš sušený???Nelluška píše:Normálně
jo,jo tu taky dělám pro starší. Hedelix zkusím. A tymián, to se dá normálně koupit a kde? promiň, že se tak blbě ptám.Kupuju to v tescu,je to při kmínu pepři atd
Nebo se může i čerstvý?
Já dávám sušený.čerstvý,to ti holka nevím,asi by to nemělo ty grády
![]()