Kombinace VŠ a práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše: Více
Tak celkem logicky bych rovnou v práci vyjednala, že budu studovat kombinovaně VŠ a tedy potřebuji volné pátky a soboty. No a pokud toto není možné, je třeba buď hledat jinou práci nebo nestudovat kombinovaně na škole, která má takto výuku, nic složitého na tom není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No v práci si to prostě musíš domluvit. Škola bývá, kdo zatím v okolí studoval, co dva týdny. Takže holt musíš postupně brát dovolenou, nadpracovavat atd. Určitě to nefunguje tak, že mám čas ve středu, koukejte mi zařídit přednášky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kombinované (dalkove) studium má určené dny, kdy probíhá výuka.
Výuka může být blokové např čtvrtek, pátek, sobota 1× z tři tydny nebo pravidelneji téměř každý pátek, případně sobota.
Máš zjištěné, které dny a v jakých intervalech probíhá výuka na tom tvoje oboru? Nic?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někde bylo dokonce pondělí na dálkovém.
Všechno nemusí být koncem týdne.
Většinou ano, ale můžou být i výjimky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem měla studium kombinované a skola byla v pátek a něco i přes týden odpoledne nebo večer. Výhoda byla, že jsem studovala i bydlela v Brně, takže jsem mohla třeba do školy v týdnu po práci, když byla zrovna nějaká hodina.
Každá škola to má jinak, to si zjisti.
A v neděli se fakt do školy nechodí, naivo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdá se mi že si to představuješ jak Hurvínek válku… Na kombinovaném studiu si nemůžeš volit kdy do té školy půjdeš, na začátku semestru prostě dostaneš rozvrh a nikdo se tě neptá na to jak to máš s prací, zařídit si to musíš sám. Koukni na web UJEP jak to tam s kombinovaným vzděláváním je. Já při rychlém googlení našla toto: „Studium v kombinované formě se uskutečňuje podle studijního plánu, v němž každodenní účast ve výuce není vyžadována. Studenti kombinované formy docházejí na fakultu buď jeden den v týdnu (může se jednat o pracovní den), nebo mají jedenkrát za 3–4 týdny blokovou výuku trvající 2–3 dny.“ Ale podrobnosti si musíš zjistit na příslušné fakultě, tohle může mít každá fakulta i každý obor jinak. A v neděli na tebe ve škole fakt nebude nikdo zvědavý. Jako student kombinované formy studia musíš odvést stejný objem práce, jako ti na prezenšním studiu, jen to místo přes den prostě děláš po večerech a víkendech.
Upřímně, nevím jak chceš studovat Mgr dvojobor, když Bc budeš mít jenom jako jednoobor, myslím že bys nesplňoval podmínky k přijetí a dost by ti chyběl základ, který se v těch společenských vědách dělá na tom Bc studiu. Proč nejdeš studovat rovnou tu historii a ZSV na pedagogické fakultě? Zjisti si jak je to kdyžtak potom s přijímačkami na dvojobor, pokud bys měl Bc jenom z jednooboru, to by ti do tvého lánu totiž mohlo hodit slušné vidle.
Dál se zamysli nad hodinovou dotací. S historií a občankou totiž s velkou pravděpodobností nemusíš dát dohromady celý úvazek, pokud bys nebyl na nějaké velké škole. I nad tímto je tedy třeba uvažovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kombinované má přesně daný rozvrh. Já chodila vždy dva dny v týdnu, během studia se to měnilo, vždy se ale jednalo o všední dny. Takže třeba pondělí a úterý 9-18 jednou za dva týdny. V práci mi řekli, že na současnou pozici VŠ nepotřebuji, třebaže to byla VŠ v oboru, takže mi žádné úlevy nedaly. Chodila jsem 6-8:30 do práce, pak běžela do školy. Zbytek jsem si napracovala, nebo dovolená. Samozřejmě v době před dětmi, s těmi by to nešlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Promiň, to jsem se asi, spleť - myslel jsem že píšu někomu jinému.
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1
Posuzuješ na základě komentářů? K tomu se nevyjadřuji a moudří pochopí proč.
- Citovat
- Upravit