Kombinace VŠ a práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
No, problem neni v tom, ze by neslo zvladat VŠ a praci, problem je v tom, ze ty studovat nechceš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jde to, ale žádná sranda to není. Mám 3 deti, pracuju a studuju. Podobně jako ty, musím mít školu pro výkon práce, kterou chci dělat. Jsem teď v půlce, motivace pokulhává, je to náročný. Ale vzdávat to rozhodně nehodlám, to bych si vycitala hodně dlouho. Chce to taky zapojení rodiny. No a taky se teď hodně zvedly poplatky. Nevím, kam se chystas, ale pokud máš nějaké neúspěšně studium, tak se to další platí snad všude. A u nás je to aktuálně 50 tis za semestr. To taky každý nemá jen tak v kapse… pokud máš motivaci a pevnou vůli, učení ti šlo, tak by to neměl být problém, ale lehký to nebude, na to se připrav.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
No půjde to o dost hůř než když jsi nechodil do práce. A pokud máš rád svůj volný čas, koníčky, kamarády, tak na to z větší části úplně zapomeň. Zvlášť během zkouškových.
Ale zase co jsem kde přišel ke kontaktu s dálkovým studiem, tak učitelé měli dost pochopení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku
Já děti nemám, takže mám o starost míň. Neúspěšné studium mám jenom po dobu 2 měsíců, pak jsem to ukončil, ale mezitím bylo ještě studium VOŠ (zahradní architektura)a taky neúspěšně. Motivaci a chuť učit se určitě mám, protože mě to zajímá a baví a vím co chci. Jinak se jedná o zahradnictví - práce, ale historii chci vyučovat, protože mi to jde a chtěl bych jednou vyučovat přírodopis a dějepis.
- Citovat
- Upravit
Jinak to studium zahradní architektury skončilo neúspěšně kvůli nemoci.
- Citovat
- Upravit
Historie je těžká. Měla jsem v denním studiu s cizím jazykem. Studiu jsem obětovala veškerý čas. Brigáda nepřipadala v úvahu. Spousta seminářů s nutnou účastí, spousta seminárek, sezení v archívech…Budeš holt jen chodit do práce a studovat. Kam budeš v dubnu nastupovat?
- Citovat
- Upravit
Ale budu tam po-ú dlouho, středy volný a čt-pá dlouho a soboty nejkratší.
- Citovat
- Upravit
A nechceš to udělat obráceně? Denní studium a k tomu brigáda? Takhle jsem to měla já… Nebo aspoň první rok, to se člověk rozkouka a pak přejít na dálkové. Kolik Ti je? Do 26 let je to zdarma…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všechno jde, ale je to o té silné motivaci. A kdy by si do té školy chodil, když máš i v sobotu práci?
Já jsem zase po letech se vrátila ke studiu. Školu máme většinou každý pátek odpoledne a sobotu celý den. Záleží, kdy má co člověk zapsané. Vždy jsme si to chtěla dodělat, až budou děti větší (teď už mně spíše s tím i radou pomáhají
), ale chtěla jsem to sama. Nikdo to po mně nežádá, k výkonu mé práce Bc. stačí. Mám bakaláře a dodělávám si navazujícího magistra. Teď je zkouškové a je to tedy při práci masakr. Ani nebudu popisovat tento týden. Přišla jsem v 8 hodin z práce (ten přelom roku je šílený i v práci) a do půl desáté jsme s kolegy on-line pracovali na společném projektu a druhý den to samé. Teď do půlky února to lepší nebude. Do toho všeho ještě týden praxe, na to si beru dovolenou. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Gortyna píše: Více
Zdarma má i kombinované, pokud už někde nestudoval nebo nemá nějakou soukromou školu.
V placení by si s denním moc nepomohl.
- Citovat
- Upravit
Zdarma je ti vzdy, pokud předtím nebylo neúspěšně VS studium.
Je jedno jestli má 26 nebo 46 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gortyna píše: Více
Studium VŠ je bezplatné, pokud předtím nebylo neúspěšne studium.
Na věku nezáleží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od dubna pravděpodobně nastoupím do nového zaměstnání a od září plánuju začít studovat kombinovaně studovat historii na univerzitě. Kdybych nemusel, tak nestuduju, ale k profesi, kterou chci vykonávat je to prostě nezbytné. Chci se jenom zeptat: dá se to zvládnout aniž bych se z toho nezhroutil? Už jsem jednou takhle vyhořel a na VŠ téměř zanevřel.