Kombinace VŠ a práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11.1.25 16:22
@Fazulina píše: Více

Přesně tak. Jediné co, tak po 26 už není plátcem zdravotního pojištění stát, a pokud student nepracuje, tak se musí přihlásit jako plátce pojištění jako OBZP. Jinak je vysokoškolské studium v českém jazyce zdarma v jakémkoliv věku, je to tuším zakotvené v Listině základních práv a svobod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
11.1.25 16:23
@Anonymní píše: Více

To přece není o vztahu, ale o odbornosti a kvalifikaci. A ne že si nějaký zahradník řekne, že ho zajímá historie, tak půjde učit na základku. Bohužel to dneska tak dopadá, ale je to nejvíc špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11152
11.1.25 16:30
@ancovicka rybicka píše: Více

Přesně, taky si to myslím, já to měla kombinované a normálně jsem u toho pracovala. Platilo se to jen, když předtím student mel nedokončené jiné studium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
11.1.25 16:38

Manzel se blizi sedsatce, studuje vs poprve, zdarma. Pojisteni pokryto ze zamestnani

Příspěvek upraven 11.01.25 v 16:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.25 16:46

Vyloženě gympl asi ne, ale to je hodně dopředu, já sem chtěl vědět, jak moc je náročné studovat kombinovaně Bc. a potom Mgr. na VŠ, když člověk chodí do práce, protože v dubnu s velkou pravděpodobností nastoupím do práce v místě bydliště a VŠ se mi nechce zahodit, tak přemýšlím co s tím a protože středy bych měl volno, tak bych se mohl učit a stejně tak sobota a neděle. Jinak s dojížděním bych to měl snadný - byl bych u babičky ve městě, odkud bych dorazil na univerzitu za pár minut.

• Citovat
  • Upravit
1428
11.1.25 17:14
@Fazulina píše: Více

No a já byla rok na ČVUT a poté na ČZU, kterou jsem dokončila a nic jsem neplatila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65033
11.1.25 17:41
@Gortyna píše: Více

tam máš u každého studia rok navíc zdarma. Takže bakalář 3+1, magistr potom 2+1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
11.1.25 19:58

Momentálně studuji AJ-ZSV kombinovaně a dá se to. Jako není to časově žádná hitparáda a kdybych míň prokrastinovala, tak by to taky bylo lepší, ale dá se…
Pokud chceš historii v kombinaci s jazykem, tak se připrav na to, že obzvlášť do historie budeš muset opravdu hodně číst a psát dost seminárek. Co se týče jazyka, tak tam je to zase náročnější na účast v hodinách, oproti jiným aprobacím mají jazykáři více hodin ve škole.
Nevím, kde bys studoval, ale důkladně si pročti věci ke kombinovanému studiu na tvé zvolené škole. Třeba my do školy chodíme pátky a soboty (ne pravidělně, je to v průběhu semestru dost namátkou) a ty pátky jsou často celý den, stejně jako ta sobota. Pátky tedy řeším dovolenou, tak je potřeba s tím počítat.
Zkoušky jsou pak kdykoliv ne nutně jen v době kdy to vyhovuje studentům kombinované formy. Třeba teď jsme měli lingvistiku ve čtvrtek ve 14:00 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2671
11.1.25 22:25

Já dělala v práci 12tky denni/nocni, chodila na VŠ kombinovane, na povinnou praxi ve škole a ještě jsem do toho rekonstruovala poslední rok školy barak a vse jsem zvládla. Jde o to chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.25 09:12

@Gracetheworld
Chci studovat bakaláře - historii (jednoobor) a potom magistra - učitelství historie pro střední školy + společenské vědy pro SŠ (samozřejmě dvouobor). Studoval bych na UJEP. Pátky bych nemohl kvůli práci, ale středy ano. Jinak motivace určitě je a pracovní doba je dobrá - jenom po, út, čt, pá a soboty (prac. doba jen 4 hod.), ale to by se dalo dohodnout a napracovat to přes týden.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.25 09:15

Pátky bych jezdil k babičce do města a v sobotu bych šel do školy anebo bych mohl do školy i středy, kdybych v sobotu nestíhal. Akorát neděle nevím, jestli se dá jít do školy - asi jo, když je to kombinovaně?

• Citovat
  • Upravit
101534
12.1.25 09:28

Takhle to fakt nefunguje… Když je vyuka patky a soboty, tak je proste patky a soboty a ne ze patek bych nemohl a kdybych nestihal sobotu, tak bych sel ve stredu - co bys tam asi tak v tu stredu dělal? O nedeli už vůbec nemluvim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65033
12.1.25 09:38

do školy jdeš, když jsou přednášky. Ne že si vzpomeneš, že chci ted do školy, tak jdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
12.1.25 09:40

Trochu mi svou naivní představou o studiu a náplni práce připomínáš Románka. Ale u něj to bylo pochopitelné. Tak zatím tě nevzali, takže se snad vesmír smiluje a do školství tě nepustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.25 10:58

@hanka.br.
Tak poraď jak by jsi to udělala ty - práce též není žádny holubník.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat