Kombinace VŠ a práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.1.25 13:24
@Anonymní píše: Více

A tu sobotu bych hold musel dopracovat v těch ostatních čtyřech dnech - dohodl bych se s vedoucím.

• Citovat
  • Upravit
30408
11.1.25 13:38

Studovat a pracovat lze v případě, že jsi silný, psychicky odolný a nehroutíš se pod návalem práce a to ty nejsi. Předpokládám, že se jedná o školství, což samo o sobě je nápor. V tvém případě bych na úspěch tedy nesázela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
11.1.25 13:57

Tak se asi změnily pravidla, protože na první VŠ jsem chodila rok a druhou dodělala standardně denní studium za 5 let a všichni co byli starší 26 let už museli platit, já nic neplatila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
11.1.25 14:18
@Gortyna píše: Více

nevím, kdy to bylo.

V současnosti byste platila poplatek například takto:
Bc celkem 4 roky bezplatného (5.rok placený pro všechny- max délka studia)

Prvni studium…1 rok neúspěšně (zbyly 3 roky zadarmo)
Druhé Bc studium (3 roky zbylé zadarmo a pokud byste prodluzovala, už by se platilo).

Bez ohledu na věk studenta.

Navazující a dlouhé magisterské se počítají stejným zpusobem, pouze s odlišným počtem roků.

Nad 26 let platite zdravotní pojištění, pokud nejste doktorand na denním studiu a nepracujete, atd…když jste pouze student na denním studiu po 26 roků, platite vždy zdravotní pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
11.1.25 14:19

Výpočet se dělá po dnech, přesněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25145
11.1.25 15:07

Tak záleží, jaké máš podminky. Vyjdou ti vstříc v práci? Máš rodinu?

Já mám rodinu, ale děti už trošku větší, pracuji na 3/4 úvazek a dálkové studuju. Zkouškové jsou náročné a vůbec nevím, jak a kdy zvládnu státnice.

V práci mi dávají kdykoliv studijní volno, ale ne zneužívám toho. Taky bez toho studia nemůžu danou práci delat.

Když se potrebuju učit, tak na mě pak čeká velký nepořádek doma. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.25 15:10

@hanka.br.
Já jsem to měl i z jiných důvodů, ale uznávám, že člověk na sobě musí pracovat a dost jsem se nejen ze života ponaučil, což mi dává motivaci jít si za svým cílem a já na úspěch nesázím, jen se k němu chci dostat, protože na co mi bude dělat něco, co mě nebude plně bavit. Jinak psychicky odolný jsem jak v čem (jako každý) a navíc neplánuji usadit se navždy na ZŠ, i když vím, že mě to asi nemine a každá zkušenost je dobrá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.25 15:15

Já tam budu mít němčinu, která mi naštěstí vyhovuje víc, než angličtina, která bude povinně-volitelná.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.25 15:18

@Aries6
Rodinu nemám a v práci mi vstříc vyjdou. Jinak středy jsou volný a soboty jen na 4 hodiny.

• Citovat
  • Upravit
30408
11.1.25 15:25

No, podle mě bys na tu základku neměl chodit učit vůbec. Učit děti není jenom nějaká zkušenost, kterou si milostivě nasbíráš po cestě za lepším, ale je to odborná a zodpovědná práce s bezbrannými dětmi, kterým můžeš ublížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.25 15:40

@hanka.br.
Ale to já chápu, protože já mám k dětem vztah a to, že jsem bezdětný, neznamená že jsem bezcitný a navíc mám několik neteří, synovců apod., se kterými si rozumím, ale opravdu nechápu, o čem je řeč. No a na druhém stupni ZŠ ti ty bezbranné děti dají pěkně zabrat, ale to je jen můj názor.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.25 16:07

Jako že se plánuješ usadit na gymplu? :lol: a víš vůbec, že milostpáni nahoře vymysleli, že se bude zrovna dějepis a přírodopis učit jen hodinu týdně???
Učím na ZŠ. Aprobovaně dějepis a němčinu a neaprobovaně angličtinu. Budu ráda, když si místo udržím.

• Citovat
  • Upravit
66815
11.1.25 16:10

nekde jsem cetla, ze od toho ustoupili, tak uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65118
11.1.25 16:12
@matkabagristy píše: Více

něco jsem četla o tiskovce 14. 1. To by asi měli už všechno říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11162
11.1.25 16:16
@Gortyna píše: Více

Já jsem zase měla normálně úspěšně ukončené Mgr. studium na jedné škole a začala po letech další vš a měla ji zadarmo, bylo mi víc než 26.

Je to 20 let zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat