Kombinované magisterské studium VŠE

7008
25.1.12 22:52

kombinované magisterské studium VŠE

Zdravím,

dva roky se chystám dodělat si VŠ a ráda bych na VŠE na fakultu Podnikohospodářskou na Podnikovou ekonomiku a management - kombinované studium, nestudujete to tu někdo nebo nemáte Bc. a chuť tam jít? Ráda se podělím o postřehy, zkušenosti a návrhy k tématu :-)

Přijímačky jsou měsíc po mém TP, tak si nejsem jistá, jestli je to zrovna ideální, ale znám maminky, co dělaly státnice v den porodu, tak snad když se budu připravovat, tak úplně nezblbnu…a myslím, že náhradní termín je někdy v srpnu nebo září, tak to by se taky dalo, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Metamorphosis
25.1.12 23:03

Ahoj Madlo, mám Bc. z Fakulty Managementu v Jindřichově Hradci, taky Podniková ekonomika. Už kolik let si říkám, že bych si ráda dodělala Ing., ale čím jsem starší, tím víc se toho bojím.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7008
25.1.12 23:09

Ahoj Amber,

já se nebojím, jen si říkám, že kdyby se našel někdo, kdo by byl taky na MD a chtěl jít studovat tady v Praze , bude to jednodušší:-) Navíc to studium probíhá myslím o víkendech a jestli 2× do měsíce? Na původní škole jsem měla spolužačku, která byla taky na MD a vždycky jsem jí jen dávala přednášky a cičení a to jí stačilo. Když pak pokračovala, našla si jinou maminu, se kterou se střídaly - jedna chodila jeden týden a druhá ten druhý…

Ale vlastně s tím strachem, jedna věc mě trápí, přijde mi, že blbnu :D Nějak se mi zužují obzory jen na to mimino a to ještě ani není na světě, snad by mě z toho to studium dostalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
25.1.12 23:11

Amber
pracovala si v oboru, kde si svoje znalosti využívala? Já jsem pracovala v pozici, kde se mi spousta věcí hodila a třeba podnikovka mi byla hodně platná, když jsem dělala různé analýzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
25.1.12 23:18

No.. Pracovala jsem v bankopojišťovnictví a svůj kariérní sen jsem si už splnila - byla jsem regionální ředitelka v mé nejoblíbenější investiční společnosti. A za celých cca 12 let pracovní kariéry jsem znalosti z vejšky využila jednou - hned na začátku jsem upotřebila 12% kvantily (měla jsem rozčlenit obchodníky podle výkonnosti) - taková blbost a na to jsem 3 roky studovala :lol:
Madlo a jak je to s podmínkami k přijetí do magisterského studia? Sama se k tomu nedokopu, ale ráda bych.. :) Do kdy jsou termíny pro podání přihlášky?

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
25.1.12 23:21

Mimochodem, pochopila jsem, že jsi zatím těhu.. Tak já otěhotněla v 34 letech a přišlo mi to celkem brzo - jsem prototyp ženský, co jí děti nic neříkaly, za to práce naplňovala..
No, tak teďka, když se podívám na Daniela, říkám si, že vědět, co mě čeká, rodila bych už ve dvaceti a nějaký školy a kariéry by mi byly srdečně jedno :lol: Původně jsem nechtěla, ale v mimim jsem se tak trochu ztratila..

• Citovat
  • Upravit
1836
25.1.12 23:46
Amber_1977 píše:
Mimochodem, pochopila jsem, že jsi zatím těhu.. Tak já otěhotněla v 34 letech a přišlo mi to celkem brzo - jsem prototyp ženský, co jí děti nic neříkaly, za to práce naplňovala..
No, tak teďka, když se podívám na Daniela, říkám si, že vědět, co mě čeká, rodila bych už ve dvaceti a nějaký školy a kariéry by mi byly srdečně jedno :lol: Původně jsem nechtěla, ale v mimim jsem se tak trochu ztratila..
¨ :mrgreen: Amber, tak jen změnit jméno chlapečka… a můžu to podepsat!
Holky, určitě do toho jděte, moc vám držím oběma pěstičky, ať přijímačky klapnou! :potlesk: Já mám tedy Bc.i Mgr. humanitního směru, ale taky mě napadlo zkusit ještě ekonomii… Ačkoli ruku na srdce - asi by to bylo nad mé síly :nevim: (resp. nad mou hlavu :oops: ;) )
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
25.1.12 23:55

Ale kulový - jak se dostaneš přes přijímačky, tak školu už dáš - v ročníku jsme měli typickou blondýnu - krásná, milá, volejbalistka, úplně.. jednoduchá a na všechny ostatní sporty krom volejbalu levá. Dodělala inženýra a odjela na Floridu dělat plavčici.. Fakt, nekecám 8)

• Citovat
  • Upravit
7008
26.1.12 10:16

Amber: co se týče podmínek přijetí, tak tam je dané Bc. titul a zvládnutí přijímaček, ty by měly zahrnovat stejné okruhy jako Bc. zkouška. Jinak termín podání přihlášek je myslím duben a pak ještě i náhradní v srpnu…zrovna dneska jsou přijímačky, kdy se začíná už od února :)

Nik: to, co říká Amber, je pravda. Znám holčinu, která s ekonomkou dělá číšnici. Pokud chceš jen titul, lze…pokud se chceš něco naučit, lze také ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
26.1.12 12:07

No jo, to abych se šla učit.. Nějak nemám pocit, že by mi v hlavě něco zůstalo :mrgreen: ˇAle dubnové přihlášky bych mohla stíhat..
Já chtěla dodělat VŠ u nás v BOleslavi - pod Škodovkou. Sice kvalita vzdělání s VŠE se asi rozhodně srovnávat nedá, ale říkala jsem si, že je ve finále jedno, odkud ten Ing. je a nebudu muset nikam dojíždět, no.. Nevím, VŠE lepší, asi do toho půjdu, tak to abych vylovila z půdy skripta..

• Citovat
  • Upravit
luciášice
21.8.12 16:07

Navazující magisterské studium Ekonomika podniku a managementa

Ahoj, přemýšlím, že se přihlásím na tuto školu na distanční studium navazujícího magisterského oboru Podniková ekonomika a management. Máte někdo zkušenosti-klidně s denním nebo kombinovaným studiem? Jak těžké je příjmací řízení, z jakých učebnic jste se na něj připravovali, jak těžké jsou zkoušky a obor? Jaké jsou nejhorší předměty, jak těžké jsou jazyky? Mám vystudovaný ten samý obor na jiné VŠ na úrovni Bc.,tak přemýšlím, že si na MD vzdělání doplním, ale trochu se bojím, abych to zvládla :think:

• Citovat
  • Upravit
7008
21.8.12 16:23

Ahoj, jsem na tom stejně, ale teď se bude rozbíhat přípravný kurz na VŠE…myslím, že to pomůže. Jinak je nějaká učebnice, kterou sepsali přímo na VŠE, která by měla přpipravovat…jen co vybalím a najdu, pošlu název.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciášice
21.8.12 17:03

Ok, díky. Hele a nevíš, jaké se tam dají volit vedlejší specializace? Já se totiž stále rozhoduju mezi fakultou managementu v Hradci (obor marketing a management) a právě touto fakultou. Chtěla bych se v budoucnu venovat personalistice a na to mi připadá lepší ta Praha, ale nevím. A na netu jsem nikdy nenašla kolik lidí se kam hlásilo a kolik z nich se dostalo, nehledala jsi to? Na učení máme ještě dost času, naštěstí :lol:

• Citovat
  • Upravit
7008
21.8.12 17:35

@luciášice to netuším:-) Taky chci perso, ale…jsem z Prahy, teď jsem vtipně zazdila jeden termín přihlášek a zrušili lednové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciášice
21.8.12 17:59

To já ani nevím, že se šlo hlásit teď :lol: Tak až budeš vědět tu knížku nebo jiné info tak napiš. A myslíš, že nám tato škola k person pomůže? Já nikde nenašla ty vedlejší specializace a v hlavních není ani personální management :think: nic takového..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze