Kombinované studium pdf upol
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kombinované studium pdf upol
Dobrý den, najde se tu, prosím, někdo, kdo studuje dálkově na pedagogické fakultě v Olomouci Bc. programy? ![]()
Chtěla bych se dozvědět, jak často do školy musíte dojíždět a jestli výuka probíhá v tydnu nebo k víkendu? ![]()
Případně jak náročné je studium?
![]()
Děkuji za případné informace. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Me vyloženě fascinují tyto dotazy tady. Člověk co chce studovat vysokou školu, pedagogickou fakultu a předávat svoje znalosti dalším je naprosto impotentní v hledání informací a jejich ověřování u zdroje. Přitom se jedná o úplně základní informace. Na 1000% ti je sdělí referent na studijním. Jo aha, ty vlastně nejsi na webu schopná ani najít kontakt…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:ámen a ještě nejlíp k tomu napsat že se na školu dostali
Me vyloženě fascinují tyto dotazy tady. Člověk co chce studovat vysokou školu, pedagogickou fakultu a předávat svoje znalosti dalším je naprosto impotentní v hledání informací a jejich ověřování u zdroje. Přitom se jedná o úplně základní informace. Na 1000% ti je sdělí referent na studijním. Jo aha, ty vlastně nejsi na webu schopná ani najít kontakt…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono to asi bude na každém oboru jinak. Já je a chtěla jít studovat letos, ale našla jsme někde rozvrhy a byly to většinou pátky a soboty, ob týden. Já bych potřebovala soboty a neděle, nejlépe jednou měsíčně. Idelane celé studium online hezky z domu, ale to jsem našla jen jeden obor na celé té škole, a to teologii, to asi nebude úplně dobredo praxe, byť by mě to zajímalo. Ale jeden zajímavý a neuplatnitelny obor už mám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyukovym dnem je patek, obvykle mame vyuku 3× do mesice. Studuji dvouobor se specialni pedagogikou - zajimavy obor, ale neni lehky (coz se asi od VS ani nepredpoklada)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na pdf pouze pátek, soboty nejsou. Výuka jednou až dvakrát za měsíc, zkoušky musí být taky v pátek a nesmí se krýt s výukou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tam teď dokončila Mgr. dvouobor. Jezdila jsem v pátky-někdy každý týden, někdy to vyšlo jednou za měsíc. Náročnost studia je asi subjektivní. Já jsem poctivka poctivá, takže jsem prostě makala tak, ať školu dokončím. Nejtěžší pro mě bylo vše skloubit s prací, rodinou, domácností, později s těhotenstvím a malým miminkem. Vše jsem nakonec zvládla, ale že by to byla úplná pohodička, to říct nemůžu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mockrát Vám všem děkuji za informace.
Přeci jen je lepší osobní zkušenost ostatních, než jen to, co se člověk dozví na internetu. ![]()
Pátky by pro mi právě vyhovovali nejvíc a taky je fajn, že se nejezdí každý týden. 😊
@Aladinka To Vás upřímně obdivuji a smekám. Toho skloubení se právě obávám nejvíc a ještě v ideálním vysněném případě bych právě chtěla taky ještě během studia "zvládnout " druhé dítko.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku Tak nějak by to bylo idelani.
Delala jsem si během covidu par kurzů on-line a zjistila jsem, že je to docela dobrý způsob výuky.
(Pokud teda k tomu člověk přistupuje zodpovědně). Ale na stránkách UPOLu jsem četla, že mají teď i „hybridní přednášky“, že hodne přednášek streamují… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Levandule31 mne nejvíc vyhovuje systém elearningu tak, jak jsme ho měli právě na VŠ. Čili že je nějaký portál, kam každý třeba týden vyučující dá materiály, já dělám samostudium, na konci týdne je tam test z daných materiálu. Někteří to dělali třeba na měsíc, ne týden. Jiní to dali na celý semestr… ale všechno bylo v systému a člověk se na to mohl podívat kdykoliv, mohl si to udělat třeba nadvakrát, doběhnout a vrátit se, nemusel u toho vyloženě v danou hodinu sedět a mít klid. U toho onlinu je právě problém, že stejně poteebuju hlídání, protože děti samy od sebe nebudou 2 hodiny v tichosti sedět, že… No ale moje požadavky nesplňuje asi žádný obor
koukám po kurzech, ty by šly i s tím onlinem, ale ani to jich moc není…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku Joo, tak to by bylo super, takový systém. To by se mi hodilo taky, ale jak říkáš, na to asi, bohužel, žádný obor nemá.
A jakou VŠ jsi dělala? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Levandule31 Masarycku v Brne. Pokud bych ještě někdy šla neco studovat, tak asi zase tam, mám to nejblíž i po přestěhování a už se tam tak trochu vyznam, že.. ale spíš se teď dívám po kurzech, jen ještě nevím, kterým směrem se dát. Chci něco, co uplatnim, co mi pomůže najít práci, dá mi nějakou znalost, dovednost použitelnou v praxi. Prostě něco jako zdravka = budu zdravotni sestra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku píše:
@Levandule31 mne nejvíc vyhovuje systém elearningu tak, jak jsme ho měli právě na VŠ. Čili že je nějaký portál, kam každý třeba týden vyučující dá materiály, já dělám samostudium, na konci týdne je tam test z daných materiálu. Někteří to dělali třeba na měsíc, ne týden. Jiní to dali na celý semestr… ale všechno bylo v systému a člověk se na to mohl podívat kdykoliv, mohl si to udělat třeba nadvakrát, doběhnout a vrátit se, nemusel u toho vyloženě v danou hodinu sedět a mít klid. U toho onlinu je právě problém, že stejně poteebuju hlídání, protože děti samy od sebe nebudou 2 hodiny v tichosti sedět, že… No ale moje požadavky nesplňuje asi žádný oborkoukám po kurzech, ty by šly i s tím onlinem, ale ani to jich moc není…
Toto jde jen u dálkové formy, nikoliv u kombinované. Je v tom legislativně rozdíl v počtu hodin, kdy se vyučující setká se studenty.
Vyloženě dálkových forem s e-lerningem je málo. Většinou jsou to ty školy, co naberou studenty bez přijímaček a po prvním semestru je z velké části vyhodí.
My jsme to řešili na UPOL, ty obory by nedostaly akreditaci, kdyby to tak bylo. Výuka musí být prezenční.
Moje děti se mnou byly na online hodinách, vyučující byli tolerantní. Pokud nemluvíš, můžeš si vypnout zvuk. My jsme měli vypnutý i obraz, celé to potom líp šlapalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pears206 jo tak pokud by xela škola byla takhle online a dojíždělo se třeba jen na zkoušky nebo jednou během semestru, tak by to bylo v pohodě. Ale to jsem právě zadnej takovej obor nenašla, jen teologii, a to zase nemá cenu studovat. Jinak všechny kombinovaný obory mají klasickou výuku pátky a soboty, ob týden… s mírnými variacemi, ale v podstatě velmi podobné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Distančních VŠ programů je v ČR víc než jen teologie v Olomouci. U distačních, narozdíl od kombinovaných programů, se do školy chodí maximálně na zkoušky. Vzdálenost pak nehraje takovou roli.
Jde například o bakalářský programy:
Studium humanitní vzdělanosti na Fakultě humanitních studií UK,
Teritoriální studia na Fakultě sociálních věd UK,
nebo o navazující magisterské programy:
Mediální studia na Fakultě sociálních věd UK,
Balkánská, euroasijská a středoevropská studia na Fakultě sociálních věd UK,
Podniková informatika na Fakultě informatiky a statistiky VŠE.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit