Nezvládám vysokou školu

Anonymní
20.9.21 19:48

Nezvládám vysokou školu

Ahoj,
chtěla bych vás poprosit o radu a zároveň se i vypsat. Jsem teď ve druháku na vysoké škole, obor učitelství pro 1.stupeň. Je tu hodně předmětů a většina mě sice baví, ale je tu hodně náročný tělocvik (v tomto semestru gymnastika a atletika, v dalším plavání). Nikdy jsem nebyla sportovní typ, spíš jen tak volnočasově jezdím na kole, bruslích… Sport mi nikdy nešel a neměla jsem k němu předpoklady. Když nám dnes řekli požadavky z gymnastiky, málem jsem se rozbrečela a vím, že i kdybych sebevíc trénovala, tak je toho opravdu hodně a za 13 týdnů semestru to nemám šanci zvládnout. Je tu víc lidí, kteří na tom jsou jako já, možná i hůř, ale ti si z toho asi nic nedělají, nebo nevím… Učitelé tu jsou přísní a nedávají zápočty „jen“ za snahu a hodně lidí opakuje z dalších ročníků. Opravdu přemýšlím, že bych studium ukončila a šla si hledat práci, třeba v mateřské škole, ale bojím se, že mě to jednou bude mrzet a taky toho, co na to řeknou rodiče a ostatní. A taky nechci skončit na minimální mzdě. Přemýšlela jsem, že přestoupím, ale zase si nejsem jistá, zda bych za studium už nemusela platit a navíc bych musela přestoupit až příští rok, ne?
Děkuju moc za vaše rady a odpovědi, jsem z toho zoufalá a to škola teprve začala.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30419
20.9.21 19:56

Ahoj - rozumím ti. Často slýcháme od lidí, kteří učitelství nikdy nestudovali, jaká je to pohoda a jak to udělá každý. Není to tak - je to těžké studium právě tím, jak je rozmanité a jak je všechno těžké a nestačí se umět se učit zpaměti cokoli. Víš, co bych ti poradila? Zkus to - nevzdávej to. A kdyby to fakt nevyšlo, nevzdávej to zrovna tak - jdi učit a přihlaš se k dálkovému studiu. Teď máš dobrou šanci práci ve školství sehnat za předpokladu, že budeš studovat. Neplatí to všude, ale na některých fakultách se dálkaři z praxe tolik s tou gymnastikou a tělocvikem trápit nemusí. Ta práce za to stojí, držím ti pěsti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2356
20.9.21 19:57

No, přestoupit bys musela až příští rok, udělat někam znovu přijímačky. Nárok na bezplatné studium jsou 4 roky na Bc. a pak myslím 3 na Mgr. To nedokončené studium se do toho počítá, takže by ti zbývaly defakto 3 roky na Bc. Jestli opravdu chceš skončit, ukonči to co nejdřív, ať si zbytečně neodečítáš to bezplatné studium. Na druhou stranu, je to jen tělocvik, vem si, kolik lidí (a fakt ne nabušených atletů) vyleze ročně z pedagogických fakult. :nevim: Nejde to řešit nějakým soukromým trenérem? Vím, že kamarádka si ho platila na to plavání. Nebo případně se podívej na nějakou VOŠku nebo dálkové studium, tam by nemuseli být tak nároční na tělocvik. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
20.9.21 20:05

Kvůli tělocviku bych studium nevzdával. Taky doporučuju doučování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.21 20:09
@hanka.br. píše:
Ahoj - rozumím ti. Často slýcháme od lidí, kteří učitelství nikdy nestudovali, jaká je to pohoda a jak to udělá každý. Není to tak - je to těžké studium právě tím, jak je rozmanité a jak je všechno těžké a nestačí se umět se učit zpaměti cokoli. Víš, co bych ti poradila? Zkus to - nevzdávej to. A kdyby to fakt nevyšlo, nevzdávej to zrovna tak - jdi učit a přihlaš se k dálkovému studiu. Teď máš dobrou šanci práci ve školství sehnat za předpokladu, že budeš studovat. Neplatí to všude, ale na některých fakultách se dálkaři z praxe tolik s tou gymnastikou a tělocvikem trápit nemusí. Ta práce za to stojí, držím ti pěsti. :kytka:

Děkuju, napadlo mě, že zkusím tento semestr dokončit a když to nepůjde, tak se poohlédnu po nějaké práci. Stejně mi ale nejde být v klidu a chce se mi z toho brečet.

• Citovat
  • Upravit
3
20.9.21 20:10
@prejeta_zaba píše:
No, přestoupit bys musela až příští rok, udělat někam znovu přijímačky. Nárok na bezplatné studium jsou 4 roky na Bc. a pak myslím 3 na Mgr. To nedokončené studium se do toho počítá, takže by ti zbývaly defakto 3 roky na Bc. Jestli opravdu chceš skončit, ukonči to co nejdřív, ať si zbytečně neodečítáš to bezplatné studium. Na druhou stranu, je to jen tělocvik, vem si, kolik lidí (a fakt ne nabušených atletů) vyleze ročně z pedagogických fakult. :nevim: Nejde to řešit nějakým soukromým trenérem? Vím, že kamarádka si ho platila na to plavání. Nebo případně se podívej na nějakou VOŠku nebo dálkové studium, tam by nemuseli být tak nároční na tělocvik. :think:

To je pravda, atleti to zrovna nejsou, ale nám se před rokem změnili učitelé a od té doby se po nás chce skoro nemožné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
20.9.21 20:13

Neni to mysleno vysmesne (ciz u psaneho tqk muze vyznit). Zakladatelko plne te chapu. Taky jsem drevo na telak :mrgreen:

Ale z vlastni zkusenosti vim, ze zrovna sport (tedy ten telak) se DA NATRENOVAT. Ja bych to brala jako vyzvu treba neco zhubnout a vytcarovat telo. Vis kolik lidi za to plati? A ty tim navic udelas vysku.

Kvuli telaku to fakt nevzdavej.. Najdi si trenera a jdi do toho :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
20.9.21 20:13
@Anonymní píše:
Ahoj,
chtěla bych vás poprosit o radu a zároveň se i vypsat. Jsem teď ve druháku na vysoké škole, obor učitelství pro 1.stupeň. Je tu hodně předmětů a většina mě sice baví, ale je tu hodně náročný tělocvik (v tomto semestru gymnastika a atletika, v dalším plavání). Nikdy jsem nebyla sportovní typ, spíš jen tak volnočasově jezdím na kole, bruslích… Sport mi nikdy nešel a neměla jsem k němu předpoklady. Když nám dnes řekli požadavky z gymnastiky, málem jsem se rozbrečela a vím, že i kdybych sebevíc trénovala, tak je toho opravdu hodně a za 13 týdnů semestru to nemám šanci zvládnout. Je tu víc lidí, kteří na tom jsou jako já, možná i hůř, ale ti si z toho asi nic nedělají, nebo nevím… Učitelé tu jsou přísní a nedávají zápočty „jen“ za snahu a hodně lidí opakuje z dalších ročníků. Opravdu přemýšlím, že bych studium ukončila a šla si hledat práci, třeba v mateřské škole, ale bojím se, že mě to jednou bude mrzet a taky toho, co na to řeknou rodiče a ostatní. A taky nechci skončit na minimální mzdě. Přemýšlela jsem, že přestoupím, ale zase si nejsem jistá, zda bych za studium už nemusela platit a navíc bych musela přestoupit až příští rok, ne?
Děkuju moc za vaše rady a odpovědi, jsem z toho zoufalá a to škola teprve začala.

A co tam je za požadavky? Nešlo by to natrénovat, aspoň trochu? Přece bys to mohla kdyžtak opakovat příští rok. Nevzdávej to. Jak píšeš ostatní jsou na tom podobně a oni i když to budeš dělat na pošesté, tak nevyhodí všechny. Učitelství pro I. stupeň mi přijde prima, ty děti jsou ještě malé a když je paní učitelka fajn, rády na ni vzpomínají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42485
20.9.21 20:19

Jestli letos zpřísnili, bude vás hodně, co neuděláte, uděláte příští rok. Vedení určitě nechce, aby vylítla polovina ročníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
20.9.21 20:19

Píšu jako pedagog - to vás asi mrzet bude, protože vidím budoucnost lidí bez VŠ v pedagogice (i MŠ) bledě, byť s tím nesouhlasím. První semestry jsou nejhorší - vzpomeňte si, jak po dětech budete chtít věci, které se jim budou zdát stejně nemožné jako teď vám, a i oni to zvládnou. Bojujte, jestli by měl někdo být příkladem v překonávání limitů, tak ten, kdo chce vést ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
20.9.21 20:21

Hele jestli mě vysoká něco naučila, takže i nemožné se nakonec dá, jen to chce se nepo.srat dopředu 8) pro mě to třeba byla zkouška z matematiky…ale chce to se kousnout, já jsem si musela zaplatit a zajistit intenzivní doučování, protože jsem na to prostě blbá a zdálo se, že není možný abych tím prolezla. Seber se a zabojuj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
20.9.21 20:21

Zvládáš vysokoiu školu, jen pro tebe bude náročnější jeden předmět…

No tak to holt neuděláš na poprvé, budeš opakovat jako ostatní a přitom si ty pohybové vzorce nastavíš tak, aby si pak mohla dobře cvičit s dětmi.

Nevzdávej to, naopak hledej cesty, jak to překonat - máš sama na sobě zážitkové učení toho, jaké to je pro žáka, když mu věci nejdou - a nejspíš se taky naučíš jak to vypadá, když učitel nepodporuje ale dusí.

Pokud chceš být dobrá učitelka, tak tímhle se můžeš hodně naučit, včetně nějaké vlastní psychické odolnosti.

A teda nespoléhej jen na školní tělocvik, přidej k tomu něco, co tě naučí lépe používat vlastní tělo.

mrkni třeba na koncept tzv. přirozeného pohybu

http://www.matyaskozma.com/cs/uvod/

Když napíšeš ve kterém městě studuješ, mrknu se po nějakých jiných seminářích/kurzech, které ti mohou pomoci zvládnout gymnastiku, i když nejsi pohybový génius.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
20.9.21 20:26

Popravde, spousta mych spoluzacek skoncila kvuli TV. Studovala jsem pred 20 lety v CB. Silena buzerace - atletika, pro me tehdy otresne limity behu. Gymnastika, silena sestava, pro me hruza. Plavani mi vzdycky slo. Musela jsem trenovat. Kazdy tyden o vikendu behat na stadionu, abych dala limit 100m aspon na trojku. Kdyz jsem se ucila tu gymnastickou sestavu, zlomila jsem si ruku. Takze jsem opakovala stejne az za rok. Je to opravdu narocne, protoze se po tobe chteji vysledky jako po oborarich TV, ale mas to i na ostatnich katedrach. Nicmene, oducila jsem 6 let a radsi vystudovala AJ pro 2. stupen. Ta mala smradata nejsou pro me.
Trenuj, jeste to nevzdavej. Drzim ti palce, je mi te lito, uz bych to nechtela zazivat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.21 20:28

Nevím, kde to děláš, já jsem první stupeň dělala v Brně a tělák tam byl náročný. V jednom semestru nás vylítlo 80% napoprvé, postupně to většina udělala na další pokusy, ale makali jsme, ti co to nezvládali přešli do Ostravy nebo Olomouce, tam to prý bylo víc v pohodě, ale to už je skoro 20 let, situace se mohla změnit.
Určitě to nebal předem, jak tu někdo psal, nevyhodí půlku ročníku.

• Citovat
  • Upravit
30323
20.9.21 20:45
@MadGirlNancy píše:
Popravde, spousta mych spoluzacek skoncila kvuli TV. Studovala jsem pred 20 lety v CB. Silena buzerace - atletika, pro me tehdy otresne limity behu. Gymnastika, silena sestava, pro me hruza. Plavani mi vzdycky slo. Musela jsem trenovat. Kazdy tyden o vikendu behat na stadionu, abych dala limit 100m aspon na trojku. Kdyz jsem se ucila tu gymnastickou sestavu, zlomila jsem si ruku. Takze jsem opakovala stejne az za rok. Je to opravdu narocne, protoze se po tobe chteji vysledky jako po oborarich TV, ale mas to i na ostatnich katedrach. Nicmene, oducila jsem 6 let a radsi vystudovala AJ pro 2. stupen. Ta mala smradata nejsou pro me.
Trenuj, jeste to nevzdavej. Drzim ti palce, je mi te lito, uz bych to nechtela zazivat.

Mluvíš mi z duše, jen já neprošla už přijímačkama, tak jsem šla na 2. stupeň rovnou. Pak jsem dva roky učila 4 a 5 třídu a jak jsem šla ráda na 2. stupeň.
Každopádně zakladatelko, pokud tě první stupeň baví a je problém jen TV, tak zatni zuby a zkus to natrénovat. Je jasné, není to žádná sranda, taky mám spolužáka co vylítnul na plavání, ale většině se to povedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze