Kombucha zkušenosti

11
23.8.23 11:17

Kombucha zkušenosti

Hezky den, mám takovu prosbu možná trosku mimo, ale třeba poradíte 😊. Rada bych vyzkoušela nápoj s Kombuchou. Trosku se pročistila, potěšila střeva a díky tomu odlehčila pleti, atd a když to vše pomůže trosku s vahou, jen dobře a což ale není ten záměr … nicméně jsem se v tom už ztratila 😊. Koukla jsem na Magu, Gurukombuchu a LokLok, Captain kombucha ……kterou by jste mi doporučili, mate někdo osobni zkušenost? Klidně se nechám inspirovat i jinou značkou. Dekuju a přeji hezké léto 😊
PS: nechci si ji vyrábět doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4887
23.8.23 11:37

Zrovna dnes mi došla 1.várka z Magu. Tak za pár dní můžu podat recenzi. Za ty nekřesťanský prachy očekávám minimálně omládnutí o 5 let :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
23.8.23 11:41

Vím že nechceš, ale vyrábět jde doma, za pakatel. Když si spočítáš na kolik tě vyjde třeba Magu za měsíc 🙄
Jinak Magu hodně chválí, co se týká kvality a chuti, ale jako vrásky ti to nevyžehli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
23.8.23 11:49

Magu je opravdu velmi velmi chutné :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tomu ostatní fakt nesahaji ani po kotníky. Ale drahé to je dost, to zas ne ze ne :D ale je super, ze odebírají zpět ty jejich lahve a opakovaně je plní, to se mi líbí. Jinak by z toho bylo dost odpadu, kdybych si kupovala jinou značku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
23.8.23 13:38

@aleba nechci vyzehlit vrásky 😊 a ani to nechci mít doma 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
23.8.23 14:10

Já mám nejraději pí kombuchu ze zdravé výživy. Tak akorát perlivá i kyselá. Chutnaji mi i ty 2 litrové ze zdravé výživy ( s čínským mnichem na obale).Dobrá je třeba kopřivová nebo heřmánek. Captain kombucha je dobrá, ale za ty peníze nestojí. Loklok ani Magu jsem nezkoušela, i ty levnější mi přišly drahé, tak jsem si ji začala dělat doma a lepší jsem nikdy nepila. Těším se každý týden, až ji budu zase stáčet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
23.8.23 14:12
@aleba píše:
Vím že nechceš, ale vyrábět jde doma, za pakatel. Když si spočítáš na kolik tě vyjde třeba Magu za měsíc 🙄
Jinak Magu hodně chválí, co se týká kvality a chuti, ale jako vrásky ti to nevyžehli :)

Víš co, jenže ne kazdej se s tím chce doma tentononc, je to proste další práce navíc. A nikdo asi nemá kapacitu na to, aby si doma vyráběl sam úplně vše potřebné :D proto taky funguje mezi lidma od pravěku směnný obchod :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
23.8.23 17:13

@Semtex přesně tak to. Nemám na to čas ( jasne, stačí zalit čajem), nemám na to prostor( nechce mít nikde sklenici na lince) a chci zkoušet chutě (nechci do toho cpát kupovane ovoce). A navíc mi přijde fajn, podpořit tak ty co umi a delaji 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4887
23.8.23 18:43

Tak píšu prvotní dojmy ochutnání Magu (rozdělali jsme blue spirulinu). Chutná výrazně po zázvoru (ten je psaný ve složení skoro každé).
Dost mně teda překvapilo, že to opravdu chutná jako kombucha (vyráběla jsem nějaký čas doma svojí, ale přesně pak na to nebyl čas a chytla mi plíseň :roll: ). Dle recenzí jsem si chuť představovala asi jinak (hodně jsem četla, že to přirovnávají k nějakému šumivému vínu :mrgreen: ).
Děti to teda nenadchlo vůbec :lol: u mně tak jako 50 na 50, ale uvidíme, jestli nám jiné příchutě pojedou víc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
24.8.23 16:15

@smile_xxx
Ahoj, já ji měla taky za 100Kc z bio obchodu. První várka nic moc, ale nechala jsem ji kvasit podruhé déle a jakmile ta houba víc narostla, už se jí dařilo lip. Tak po třetí várce začala dělat bublinky v napoji…Za mě mohu doporučit nechat ten první nálev vykvasit 14 dní, od první várky nečekat zázraky a vydržet. Hlavně mít vše čisté aby nechytala plíseň a nedávat tu houbu do ledničky. Nikdy! Až ten hotový čaj. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4887
24.8.23 19:51

@smile_xxx než kupovat takhle za draho, poptej v okolí, zda by ti někdo nedaroval (jsou na to i speciální Fb skupiny). Kdo si ji doma vyrábí, rád daruje, protože to stále roste :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek