Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vzhledem k tom, že holubům se říká létající krysy (přesněji by mělo být potkani), tak od nich opravdu něco chytit můžete.
Bodce jsou na nic, to si zvyknou. Jediné řešení je zasklení nebo zasíťování balkonu nebo lodžie. Holubi mají v peří hlavně roztoče, je možné, že zůstanou v tom prachu, co se vám dostane do ložnice. A můžou být přenašeči lecčeho. V každém případě je to humus, co dokážou udělat. Když to někdy vidím na zastávce MHD nebo na nádraží, to je ekl se tam posadit ![]()
@Anonymní píše:
Zdravim, je tu nejaky odbornik na holuby? Meli jsme s nimi problem na balkone, uplne od trusu, ten jsme zlikvidovali a nainstalovali bodce. Samozrejme si zvykli a zacinaji nam litat primo na balkon (podlaha, stul). Pestujeme tam par bylinek, jahody a rajcata. Ve dverich mame site, ktere jsou samozrejme uplne od prachu, uz jsem tam nasla i zaseknute pirko. Moje otazka zni, jaka je sance, ze od nich neco muzeme chytit, kdyz mame temer cele leto v noci otevrene balkonove dvere, na balkone jednou za cas otru trus (spis ho tam uz ted nemame)? Kazde leto chytneme divny kasel, ktery nechce dlouho ustat, muze to byt z nich? Mame dite a mam strach, aby neco nechytil. Diky vsem.
Někde psali, že holubi záležitosti se drží holubu, neb u lidí by jim nebylo tak dobře. ![]()
Jinak pokud balkon běžné používáte, nevidím důvod, aby se tam holubi zdržovali. ![]()
Zdravim, je tu nejaky odbornik na holuby? Meli jsme s nimi problem na balkone, uplne od trusu, ten jsme zlikvidovali a nainstalovali bodce. Samozrejme si zvykli a zacinaji nam litat primo na balkon (podlaha, stul). Pestujeme tam par bylinek, jahody a rajcata. Ve dverich mame site, ktere jsou samozrejme uplne od prachu, uz jsem tam nasla i zaseknute pirko. Moje otazka zni, jaka je sance, ze od nich neco muzeme chytit, kdyz mame temer cele leto v noci otevrene balkonove dvere, na balkone jednou za cas otru trus (spis ho tam uz ted nemame)? Kazde leto chytneme divny kasel, ktery nechce dlouho ustat, muze to byt z nich? Mame dite a mam strach, aby neco nechytil. Diky vsem.