Komoda - jak přidělat pultík?

127
23.5.10 19:29

Komoda - jak přidělat pultík?

Tak jsme se nakonec rozhodli pořídit komodu, co se nám hodí do pokoje a k tomu si nechat udělat pultík. Vzhledem k tomu, že hloubka komody je 40 cm a pultík potřebujeme 75×75 cm, přemýšlím, jakým způsobem pultík přidělat tak, aby se nepřevážil. Četla jsem, že někteří to přidělávají kobercovkou, ale 1) nezdá se mi to stabilní a za 2) bojím se, že by to poškodilo horní desku a pak by byla komoda zničená. Šířka komody je 106 cm, takže pultík bude kratší.

Nemáte někdo s tímto zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23.5.10 19:33

ahoj, my to máme taky tak, máme 50 cm hloubko komody a pult má 80 cm, komoda je vepředu a za pultem je 30 cm prázdno, na komodu je navrtaný 2 šroubama, v případě, že máte hloubku jen 40 cm - tak bych dala na každé straně 2. Až nebudeš pult potřebovat, odšroubuješ a do dír po šroubech jsou takové záslepky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
23.5.10 19:46

My máme právě přiděláno kobercovkou a stačí to. Zepředu to přečuhuje o cca 15 cm, vzadu o 20 cm. Nestabilní to rozhodně není, a přebalovák ke vší spokojenosti používáme do teď, tj. rok a půl, a bude sloužit dobře i pro druhé miminko.
Jako varianta kromě šroubů do komody (to by se mi moc nechtělo) je třeba to, že komodu dáš dopředu, takže přebalovák bude přečuhovat vzadu a vzadu do té desky přebalováku našroubuješ nohy od stolu - stačí dve, na každou stranu jedna. Ty se dají koupit v IKEA (tam jsou předražené) a nebo v jakémkoliv hobby marketu (baumax, bauhaus apod.). Stojí cca 50-150 Kč (a jsou samozřejmě i dražší).
Těma nohama to bude vyvážené tak, že se to nikde nebude klátit a do mezery mezi přebalovákem a zdí můžeš dát buď nějaké poličky (třeba takové ty koupelnové vozíky), nebo tam skladovat cestovní postýlku apod. Využítí se určitě najde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
23.5.10 20:45

Ahojky, my máme něco podobného. Pultík přesahuje vepředu i vzadu. Proto jsme ho přidělali ke skříňce vzadu tzv. kovovými L-profily za pár korun (chlapy určitě budou znát), takže po sundání pultíku za několik měsíců budou díry pouze zezadu na skříňce. A je super stabilní :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
23.5.10 21:02

Nebo kup úhelníky a přivrtej zezadu komody a zespodu pultíku. Komodu určitě odstav dál od zdi.

Co se týče zničení kobercovkou, u lamina nehrozí, u dýhy nebo u dřeva bych se neodvážila…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
23.5.10 21:21

když ten pultík na tu komodu jen položíš na tu „kobercovku“, ale zadní stranu pultíku přivrtáš ke stěně na dva šrouby, tak s komodou se nic nestane a s miminem taky ne, protože s tím nehne ono ani ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
23.5.10 22:08

Právě ty L-profily půjdou těžko, protože komoda bude delší jak pultík, takže to nejde dát na kraje k bočním deskám a zadní stěnu komody tvoří jen taková ta vyztužá deska cca 3mm (netuším, jak se tomu říká). Ale uchycení do zdi je fajn nápad. Akorát s tou kobercovkou mám docela strach…vrchní deska je z lamina z vlašského ořechu a bojím se, že by mi ta páska pak strhla i část té barvy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
23.5.10 22:11

dinky, já myslím, že pokud ten pultík na komodu jen položíš a pultík bude přivrtán do zdi, tak to bude max. bezpečné. to bys tu komodu musela nějak odšoupnout nohou a to nepůjde, pokud pod tu komodu dáš něco proti šoupáním, např. pod kusové koberce se dává něco, aby se ty koberce nehnuly, tak to není problém dát i pod tu komodu na zem a klidně i pod ten pultík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí