Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím maminky,
chtěla bych se zeptat, zda li existuje nějaký seznam, nebo stránka, kde je rozepsáno která autosedačka je vhodná do kterého auta, jestli je kompatibilní s isofixem apod? ![]()
Za chvíli budeme muset kupovat novou autosedačku a já už z toho mám nervy, aby byla vhodná a zároveň co nejbezpečnější.. Znáte to… ![]()
@ParfémyRefan sedačky na pásy jsou univerzální, to znamená, že jdou do všech aut, kde jsou pásy
a isofixové sedačky má každá u sebe seznam kompatibilních aut, takže v obchodě u sedačky můžete nahlédnout přímo do toho seznamu zda tam vaše auto se nebo není, ev. každý výrobce má tyto seznamy na svých internetových stránkách.
@steeve univerzální? Třeba do Clia se 2/3 sedaček sice vejdou, ale uz se do ní neposadí dítě ![]()
Tak isofix je univerzální ne? Není víc isofixů, je jen jeden. O jakou kategorii se jedná?
Co na to @steeve?
Zamiř se spíš na pár konkrétních značek, ono těch úplně nej zase moc není, pak si najdi obchod v okolí a zajeď vyzkoušet osobně. Pokud ti jde o to, že to půjde do více aut, tak podle mě poradí.
@nanunana píše:
Isofix je součástí všech aut od rv 2002 tuším.
To určitě ne, my jsme měli ford mondeo, plná výbava, ale isofix neměl, r. v. byl nějak 2008. Na to, že nemá isofix, jsme přišli, když jsme jeli kupovat sedačku
tak si malý aspoň v obchodě zkusil, jak se mu v ní sedí a za měsíc jsme měli auto s isofixem, kam námi vybraná sedačka naštěstí pasuje.
My právě máme jedno auto s isofixem, ale druhé ve kterém s malou jezdíme, když nemáme tatínka doma isofix nemá a navíc ty zadní sedačky jsou dost sklopené, že podsedák není rovný, ale spíše skosený (Mercedes C220 cdi coupe r. 2007), tak si lámu hlavu s tím, jakou autosedačku pořídit.
Tak aby byla bezpečná, dala se polohovat, nevadily ty skosené sedačky a tak..
Rozhodli jsme se pořídit tedy autosedačky 2, do každého auta, co ale do toho maličkého???
Paní co byla v prodejně, podotýkám, že byla starší, nám poradit nedokázala.
![]()
@ParfémyRefan a dokud nenapíšete pro jak velké dítě( věk výška, váha) tak ani tady nikdo neporadí.
@ParfémyRefan takže nejlépe 9-18, koukněte na tuhle: http://autosedacky.mimishop.cz/…king-ii-2016 z bezpečnosti patří mezi nejlepší neisofixové 9-18