Komplet výbava na zimu pro 16měsíční
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Komplet výbava na zimu pro 16m
Ahoj, prosím zkušené maminky jestli mi napíšou co a kolik kusů oblečení mají na prcky cca rok a půl. Nejde mi o body, punčochy, spíš jestli kombinézu, nebou soupravu, nebo obojí nebo víc kusu? Kolik rukavic a jaké? Fleecové? Šusťákové, pletené, palčáky, na šňůrce? Kde kupujete? Využijete šálku? Nebo spíš takový ten límec? Co boty mám koupit normální zimní plus sněhule?
Jinak malej bude v zimě mít 16m. už ted chodí spíš běhá, dopoledne i odpoledne jsme venku, většinou zahrada, procházky, kočár skoro ne, jen do města. Do kočáru mám moc dobrý fusak, i nánožník. Spíš mi jde o praktické zkušenosti, co se vám hodilo, co ne, co nevyužijeme, kolik věcí na střídačku…U nás je zima mírnější, sníh nic moc, ale jezdíme k manž. rodičům co 14 dní na víkend a tam už jsou hory, zima a dost sněhu.
A čím v zimě mažete obličejík?
Využijete funkčí oblečení, třeba spodní vrstvu, aby se při blbnutí na sněhu třeba nezpotil nebo je to ještě pro tyhle prcky zbytečnost?
Kde dobře i levně nakoupit tyhle dražsí věci? (komb. bundy, funkční prádlo).dík
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak ti odpovím, já měla dobrý fusak z Outlastu, v něm byl jen v punčoškách a body a tenká mikinka, čepička, fusak je styl mumie, koukal mu jen obličejík tak i čepička nemusela být moc teplá (spal třikrát denně venku na zahradě vyjma krutých mrazů, nikdy nebyl studený, pak už jen ten poklop na kočárku, žádná deka. Do vajíčka jsem měla takový teplý overálek, co měl rukávky vč. rukaviček, dole dokulata s dírou na pás, pod tím měl punčošky a třeba dupačky nebo rifle, nahoře body, mikinka. Jinak ještě když mi z tohoto vyrostl tak jsem měla takový chlupatý overálek už klasický, zateplený. Čepičky takový teplý 2× chlupatý, k tomu i rukavičky dvoje, když byla velká zima, ještě jsem na vajíčko při přecházení hodila deku. Mikinky ani svetry nebyli nijak zvlášt teplý, ono jak říkám tyhle tři vrstvy vždycky stačili. Když pak seděl ve sportáku kolem 8 m. tak mu koukala vrchní část těla z fusaku tak to už měl teplou zimní budnu a dole jen punčošky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, šestiměsíční jsme měli vloni v zimě my a přijde mi, že jsem skoro nic nepotřebovala. vystačila jsem s kvalitním fusakem, případně pak, když chtěla trochu sedět, tak něco nahoru, ale bundu neměla. jen tlusté chlupaté mikiny do kombinézy… samo čepice, ale vlastně jsme nepoužívali ani rukavice. nějak je nechtěla. mimo to běžné oblečení, co měla i doma. teď mě zajímá ten rok a půl, asi bude hůř, v kočárku už ji to nebaví…
- Citovat
- Upravit
Takže první @Martina8888
…doporučuji kombinézku jednu hezkou, teploučkou…jsou k nim i rukavice a ťapky na nacvaknutí o velikost aspoň víc než máte nyní, pak kombinézku na výměnu, můžeš komplet záleží na tobě co ti přijde pohodlnější do sněhu, já preferuji kombinézky, botičky jedny normal, přeci jen bude chodit i po obchodech, přejíždět v autě atd a jedny sněhulky-o číslo víc, bude mít punčošky a ponožky, šálu doporučuji zastrčí se pod bradičku a neškrabe třeba kraj kombinézky. nebo když bude hodně chladno dá se přes pusinku a když slintá tak zaslintá ji a pak sundáš
,pak zimní bundu, kabátek co chceš…protože když bude-je to ještě mimi jen v kočárku nepotřebuje oteplováky, nějaký svetýrek a nějaká ta mikča co máš ty ráda…i pár věcí na parádu využiješ shovají se pod kombinézku, čepičky dvě teploučký-zas jedna na výměnu když bude ve sněhu či budete u rodičů, rukavičky jsou u kombinézky šusťákové do sněhu, ale můžeš třeba pletený do kočárku-jaký jen chceš, ale někdy neni potřeba a ručky se schovají pod deku…krémeček na pusinku najdeš v každé lákárně a drogérce-žádná věda…jinak nakupuji na netu přes mmb(mimibazar. cz) jsou tam nové i použité věci a seženeš je krásný a za dobrou cenu
…pro mě velice přehledné, ale kamarádky mají rády i aukro.
snad jsem napsala vše ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mě teď napadá:určitě čepičky na zavazování, aby nelezly ouška ven
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem zvědavá na tipy pro 16M. Máme kombinézu, myslím, že jedna by měla stačit, možná koupím jedny zateplené kalhoty, čepice jsou jasné, u rukavic taky tápu jaké, šálu hodlám nahradit nákrčníkem, šála je nepraktická (bude si ji sundávat, případně za ni může někde zachytit), boty jedny dražší lepší nepromok-gore-tex (asi Superfit) a sněhule. Spíše budu pořizovat dražší kvalitnější věci - určitě boty. Na funkční prádlo si myslím bude prcek ještě malý, ale třeba mě někdo vyvede z omylu.
- Citovat
- Upravit
Take resim co pro dceru(ted 15mesicu)
bundicka+oteplovaky,1 kombineza, koupim dvoje boticky(ale zatim netusim znacku
),rukavice take dvoje, zatim mam jen cepicky a zasobu puncochacu ![]()
@LucieSy kdyz bylo viki 6 mesicu, tak jsem si vystacila s tenkou latkovou kombinezou z nextu(rukavky se daly ohrnout jako rukavicky),do vajicka jsem mela zimni zavinovacku od emitexu a fusak odenwalder mucki l(vyborny, ale dost drahy)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Celkove v tom holky nehledejte vedu! jednak zapojit matersky rozum a jednak kazdemu diteti a matce pasuje neco jineho:-).treba super znacky neznamemaji kvalitu, nebo je kvalita totozna a levnejsi i s ceskou znackou. a co si vychvaluje kamaradka vam sedet nemusi. Nekdo potrebuje kombinez 5,jine staci 2.Dite musi byt v teple a pohodli, neprehrate a nepromezle a vzdy se da dokoupit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mladší dcera (14m) má po bráchovi kombinézu, tu asi moc nevyužijem, kvuli čurání. Jinak má jednu zimní bundu, dvoje vlněné kamaše, jedny kalhoty podšité flísem. Kvuli nevyužité kombinéze asi koupím ještě jedny ty kalhoty. Jinak rukavic máme mraky, pořád je ztrácím. Mám prsťáky, protože ty jediné zpočátku byl kluk ochotný nosit. Pak jedny flísové palčáky a jedny nějaké vyteplené palčáky se šus´tákem. Na hlavě nosí kuklu, jinak si čepici pořád sundavá, v šátku na zádech si toho ani často nvšimnu a čepice je pak v háji. Jedny zimní boty, vlněné ponožky. Šály nevedem, to řeší ta kukla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to nějak nepřeháněla minulý rok. Měl jednu kombinézu, pod ní jen běžné oblečení. Botky měl zimní Pegres, víc nebylo potřeba. Šálu nesnesl, rukavice měl palčáky. Čapku už normální, díkybohu neměl tendenci jí shazovat. Fusak neměl, v té době už v kočárku nejezdil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malý je teď jedenáct měsíců a už běhá a v kočárku je nerada.. Dostali jsme spoustu bund, takže k ním pořídím nějaký oteplený kalhoty, pak mám ten nepromokavej komplet z Lidlu, myslím, že tuhle zimu využiju ty kalhoty - třeba jí je nacpu přes tepláky, chci koupit jednu „pořádnou“ nepromokavou kombinézu až bude třeba sněžit, ať se v tom válí, bundy budou do lepšího počasí nebo když někam pojedem.. Mám čepice s ouškama a šňůrkama, řeším jaký rukavice, aby je měla na ruce alespoň chvilku a už má koupený boty - vevnitř kožíšek, zvenku hodně vysoká guma.. A asi nějakou šálu, nákrčník, případně kuklu.. Mám fusak od Emitexu, ale nevím nevím, jak jí do toho budu zapínat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já mám podobně starou holčičku a udělám to jako u starší. Bude stačit jedna kombinéza a bunda plus dvakrát zateplené kalhoty, boty bude mít jen superfity. My jezdíme na hory jen jednou za rok na týden, jinak jsme v nížině. Dvě čepice a rukavice šusťákové do sněhu a vlněné na běžné chození, když má jít za ruku, tak se ty šusťákové blbě drží. Určitě palčáky, prstové se špatně oblékaly u starší i loni, kdy jí bylo 2 a půl roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit