Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Určitě půjdeš na kontrolu po šestinedělí a doktor/ka ti k tomu řekne víc. Já to měla podobně a jizvičku cítila ještě dlouho. Kamarádka šla na reoperaci, ale to nechci strašit. Ta to měla špatné od začátku a věděla o tom.. z tvého popisu to tak nevypadá. Třeba doktorka poradí jak zrovna o tu tvou jizvičku pečovat (zda ji masírovat a popřípadě s čím).
Já měla v místě šití dva krvavé vředy, oba hodně nepříjemné až bolestivé. Jeden byl přímo na hrázi u vchodu a obcas prasknul, takže lehké krvácení i po šestinedělí. Na kontrole mi Dr řekla, že s tím nic dělat nebude, že se to časem vydroli. Ten u vchodu zmizel do 2 měsíců, a druhý, co byl uvnitř, zmizel po 3 měsících.
Ahoj, tenhle týden mi bude končit šestinedělí. Mám za sebou přirozený porod s nástřihem, bez komplikací.
Dnes mě celkem vyděsilo, že v místě nástřihu, kde je to sice zahojené, mám jak když červený střední výrůstek. Přirovnala jsem to vzhledově pupínku. Nebolí to, jen na pohmat je nepříjemný. Máte s tím některá zkušenost? Zmizelo to samo časem?