Oznámení prarodičům

Anonymní
3.10.23 15:45

Oznameni prarodicum

Ahoj, mame prazvlastni vztah s rodinou. Cokoli reknu mym rodicum, do hodiny to vi uplne vsichni, tzn. vsechny me tety, pratety, strycove, sestrenky, cca 60 lidi. Kdyz jsme jim oznamili tehotenstvi, s tim, ze je jeste brzo, ze ostatnim to reknem pak, otec prede mnou vzal telefon a uz zacal „cauuuu Helenka je tehotna, dojdete, oslavime to“ tetka do deseti minut u nich, gratulace a uz zacala „teta Jaruska vzkazuje ze taktez gratuluje, a teta Janicka taky… Martinka je prej taky tehotna“. :D Toto je proste des, nektere ty tetky jsem treba nevidela i 25 let a ony o me vi uplne vsechno. Ted jsem po druhe tehotna, rizikove. Kazdou chvilku jsem byla v nemocnici, poprve jsem napsala mati…samozrejme hned vam vsichni vypisuji, co se stalo, proc se to stalo. Je to strasne blbe pro me, mam rada soukromi a hlavne jsem potrebovala klid a porad vam cinka telefon. Kdyz neodpovite hned, tak vam znovu pisou proc neodpovidate, nacez vam vola matka proc tete a sestrence jste jeste neodpovedeli :(. Kdyz sem nekdy neco rekla s tim, at si to nechaji pro sebe, tak me nadali, ze nevidi duvod, ze jsme s manzelem tajnustkari, a ze radsi kdyz to nikdo nema vedet, tak oni to taky nechtej vedet.
A ted k veci. Ve ctvrtek rodim, a v pondeli ceka malou tezka operace. Nikdo tuto skutecnost nevi, i ja s manzelem to vime teprve mesic. Ja jsem z toho vyklepana, nervozni, a nepotrebuju denodenni bombardovani telefonem. Strasne bych chtela napsat rodicum, ze se nam narodilo dite, ale co ho ceka…a at to prosim jeste nikomu nerikaji, ale vim ze tomu tak nebude :(. Vim, ze tato operace je casta, ale preci jen takove skvrne v 4 hodinove narkoze… muze se stat cokoli, a i na toto prej musime byt pripraveni. Jak celou vec oznamit? Je to blby jim napsat az bude vse za nami a budem doma „ahoj narodila jsem se pred 14 dny…“??? Jak byste narozeni oznamili vy? Nehlede na to, ze nekteri jsou schopni bez oznameni dojet k nam, aby se privitali. Nebudou respektovat 6N, nebudou respektovat ze je dite po operaci a potrebuje klid a hlavne jsou schopni dojet i nemocni jak tomu bylo u minuleho ditete :zed:.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4123
3.10.23 15:48

Pokud jste schopni to utajit, tak bych jim to oznámila až po operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.10.23 15:52

Vubec nechapu, proc jim rikate neco, co nechcete sirit dal, kdyz vite, ze takovi jsou a vzdycky byli. Nechala bych si oznameni o narozeni az po operaci. Kdyby se divili, proc je zprava tyden stara, klidne bych jim vysvetlila, jak to je. Treba jim dojde, ze tim svym pavlacovym chovanim prichazeji o vasi duveru. Drzim vam palce, urcite to bude v poradku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.23 15:52

Je to především tvoje a manželova záležitost. Zařiďte se tak, aby to vyhovovalo především vám dvěma. Chápu, že ve chvíli kdy člověk potřebuje rodiče, tak je to složitý, nicméně asi bych obětovala chvíli dusno u rodičů než aby ve chvíli kdy já sama jsem polomrtvá strachy o mrňouse, tak mi cinkal mobil, protože tetka ze třetího kolene zrovna nemůže koukat na soudkyni Barbaru a potřebuje drámo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.23 16:06

Oni mi treba do ted nadavaji, ze nevi pohlavi. Bylo to manzelovo prani, ze chce prekvapeni pro sve rodice. Tak jsme se tak domluvili. A oni mi furt volaji, ze to nikomu nereknou babka „aspon me to muzes rict“ otec: „aspon me to muzes rict“ atd. Absolutne neresi, ze sveho manzela respektuji v tom, ze to tak nechce. To je des bes co? Rodina k pohledani. :zed:

• Citovat
  • Upravit
35762
3.10.23 16:06
@Anonymní píše:
Ahoj, mame prazvlastni vztah s rodinou. Cokoli reknu mym rodicum, do hodiny to vi uplne vsichni, tzn. vsechny me tety, pratety, strycove, sestrenky, cca 60 lidi. Kdyz jsme jim oznamili tehotenstvi, s tim, ze je jeste brzo, ze ostatnim to reknem pak, otec prede mnou vzal telefon a uz zacal „cauuuu Helenka je tehotna, dojdete, oslavime to“ tetka do deseti minut u nich, gratulace a uz zacala „teta Jaruska vzkazuje ze taktez gratuluje, a teta Janicka taky… Martinka je prej taky tehotna“. :D Toto je proste des, nektere ty tetky jsem treba nevidela i 25 let a ony o me vi uplne vsechno. Ted jsem po druhe tehotna, rizikove. Kazdou chvilku jsem byla v nemocnici, poprve jsem napsala mati…samozrejme hned vam vsichni vypisuji, co se stalo, proc se to stalo. Je to strasne blbe pro me, mam rada soukromi a hlavne jsem potrebovala klid a porad vam cinka telefon. Kdyz neodpovite hned, tak vam znovu pisou proc neodpovidate, nacez vam vola matka proc tete a sestrence jste jeste neodpovedeli :(. Kdyz sem nekdy neco rekla s tim, at si to nechaji pro sebe, tak me nadali, ze nevidi duvod, ze jsme s manzelem tajnustkari, a ze radsi kdyz to nikdo nema vedet, tak oni to taky nechtej vedet.
A ted k veci. Ve ctvrtek rodim, a v pondeli ceka malou tezka operace. Nikdo tuto skutecnost nevi, i ja s manzelem to vime teprve mesic. Ja jsem z toho vyklepana, nervozni, a nepotrebuju denodenni bombardovani telefonem. Strasne bych chtela napsat rodicum, ze se nam narodilo dite, ale co ho ceka…a at to prosim jeste nikomu nerikaji, ale vim ze tomu tak nebude :(. Vim, ze tato operace je casta, ale preci jen takove skvrne v 4 hodinove narkoze… muze se stat cokoli, a i na toto prej musime byt pripraveni. Jak celou vec oznamit? Je to blby jim napsat az bude vse za nami a budem doma „ahoj narodila jsem se pred 14 dny…“??? Jak byste narozeni oznamili vy? Nehlede na to, ze nekteri jsou schopni bez oznameni dojet k nam, aby se privitali. Nebudou respektovat 6N, nebudou respektovat ze je dite po operaci a potrebuje klid a hlavne jsou schopni dojet i nemocni jak tomu bylo u minuleho ditete :zed:.

Oznámila bych to až po operaci, telefon vypla a nevítané návštěvy poslala pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.23 16:08

Pokud jsou takoví a už jste je několikrát upozornili, tak bych jim dala vědět až po operaci. No a návštěvy prostě zakázat. Resp. nejlepší mi přijde napsat něco ve smyslu: Ahoj, narodila jsem se XY. Ráda bych se s Vámi seznámila XY.
Takže napsat datum narození (nejlépe po té operaci) a poté připsat datum, kdy je rádi uvidíte.
Na druhou stranu, ze strany příbuzného - čekat celé šestinedělí mi přijde pitomé, ale já jsem respektující, tj. kdyby se rodiče s mimčem necítili na návštěvu, tak holt počkám a nebudu se k Vám cpát. Ale mrzelo by mě to. Já třeba neteř viděla až v 6 týdnech, protože jsem byla v cizině a doteď mě to mrzí.

• Citovat
  • Upravit
53190
3.10.23 16:08
@Anonymní píše:
Oni mi treba do ted nadavaji, ze nevi pohlavi. Bylo to manzelovo prani, ze chce prekvapeni pro sve rodice. Tak jsme se tak domluvili. A oni mi furt volaji, ze to nikomu nereknou babka „aspon me to muzes rict“ otec: „aspon me to muzes rict“ atd. Absolutne neresi, ze sveho manzela respektuji v tom, ze to tak nechce. To je des bes co? Rodina k pohledani. :zed:

Ja bych jim normalne jasne a durazne rekla, ze proste po vsech zkusenostech s nimi neverim, ze si to nechaji pro sebe a tim diskuze konci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.23 16:09
@Anonymní píše:
Oni mi treba do ted nadavaji, ze nevi pohlavi. Bylo to manzelovo prani, ze chce prekvapeni pro sve rodice. Tak jsme se tak domluvili. A oni mi furt volaji, ze to nikomu nereknou babka „aspon me to muzes rict“ otec: „aspon me to muzes rict“ atd. Absolutne neresi, ze sveho manzela respektuji v tom, ze to tak nechce. To je des bes co? Rodina k pohledani. :zed:
:zed: Taky nevíme pohlaví mimča od ségry. Ale prostě nám to říct nechtějí, tak to respektuji a alespoň budeme mít překvapení :dance:
  • Citovat
  • Upravit
2997
3.10.23 16:14

Tohle dela má matka, okamžitě posila dal po rodině i nerodine to, co ji sdělím.
Proto víc než polovinu veci neví. A klidne ji to řeknu.
Nevíš to, protože vše siris dal a já si to nepřejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
3.10.23 16:21

Neřekla bych jim nic, jejich smůla, když jsou to drbny. Aspoň jim to třeba dojde, a příště budou držet pusu, když teď nebudou vědět nic :nevim: nebo jim to rict a pak si proste vypnout telefon a bejt nedostupný, než bude po všem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
3.10.23 16:25
@Anonymní píše:

Tak ti to řekli, že když nechceš, aby to věděla celá rodina, tak jim to nemáš říkat…mě to máma neřekla a stejně se tím s bratrem v mnoha směrech řídíme, právě proto, že máma je hroznej papoušek ;) a všechno vyslepičí, ale zase pokud jí vyloženě řeknu neříkej to, tak to tak z 90% dodrží…

Tohle je taková zásadní věc…řekli jste to partnerovým rodičům? Asi říct jedněm a druhým ne by bylo dost špatně…

Teda ale máš dobrou Hujerovic rodinku, bych se z nich regulérně zbláznila… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
797
3.10.23 16:31
@Anonymní píše:

Rodinu nezměníš. Rodina si dovolí to, co jim ty dovolíš.
Narození dítěte bych v tomto případě oznámila až po operaci, rovnou i s informací, že miminko je po operaci, že potřebujete klid po operaci a zatím návštěvy neprijimáte… nebo pouze po předchozí domluvě…nebo pouze návštěvy s obědem… sama si rozhodni, co je pro tebe přijatelné. Můj muž by teda všechny nezvané návštěvy otočil ve dveřích.

Ať vám porod i operace dobře dopadnou!!! :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
3.10.23 16:32

Řekla bych až po operaci. A návštěvy bych zakázala - miminko bude po operaci, začínají virózy, nepotřebujete, aby hned něco chytlo. Tak bych to i zdůvodnila, kdyby se nafukovali. Já jsem třeba s první v šestinedělí byla úplně v pohodě, chodili k nám návštěvy, nevadilo to. S druhým jsem nikoho nepozvala do jeho deseti týdnu. Měli jsme horší start, je to takové křehčí dítě, tak to prostě museli vydržet. Ukázala jsem jim ho venku v kočárku.

• Citovat
  • Upravit
2650
3.10.23 16:36

Sami ti řekli, že když nechceš, aby to všichni věděli, nemáš jim to říkat.

Tak bych jim to řekla až potom. S tím, že to tak sami chtěli. Že okolnosti byly divoké, a ty si opravdu nechtěla všechno se všemi řešit.

Hotovo dvacet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky