Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Řekla bych až po operaci a návštěvy posílala pryč - „teto nezlob se, já jsem po porodu, miminko po operaci, ležíme. Chcete si vzít starší dítě na procházku? Díky že to chápeš“. Věřím že je to hrozně nepříjemný, ale opravdu si za to můžou sami.
Tak to bych jim to řekla, až bude mít malá po operaci…dřív ne…jinak se zblázníš z těch telefonů…a rovnou bych pak do zprávy napsala, že vzhledem k této situaci vás rádi uvidíme od tohoto a tohoto data, dříve ne…a fakt bych neotevřela ani kdyby stáli za dveřmi…
Teď potřebuješ klid, nic jim neříkej až přijde vhodná doba všechno se dozví
ať ti všechno dobře dopadne ![]()
V tomto případě bych asi mlčela a oznámila dodatečně. Šílet budou tak jako tak, a pro vás to bude lehčí. Toto si neumím představit, to je děs.
@Monchichik píše:
Tak to bych jim to řekla, až bude mít malá po operaci…dřív ne…jinak se zblázníš z těch telefonů…a rovnou bych pak do zprávy napsala, že vzhledem k této situaci vás rádi uvidíme od tohoto a tohoto data, dříve ne…a fakt bych neotevřela ani kdyby stáli za dveřmi…
Přesně, neotvírat, ať máte klid.
@welovefashion píše:
Tak ti to řekli, že když nechceš, aby to věděla celá rodina, tak jim to nemáš říkat…mě to máma neřekla a stejně se tím s bratrem v mnoha směrech řídíme, právě proto, že máma je hroznej papoušeka všechno vyslepičí, ale zase pokud jí vyloženě řeknu neříkej to, tak to tak z 90% dodrží…
Tohle je taková zásadní věc…řekli jste to partnerovým rodičům? Asi říct jedněm a druhým ne by bylo dost špatně…
Teda ale máš dobrou Hujerovic rodinku, bych se z nich regulérně zbláznila…
Tak druhym rodičům bych to klidně řekla, pokud se jim dá důvěřovat. Zas je trestat za to, že jejich protějšky nedokáži respektovat svou dceru ![]()
Mě by jako mámu mrzelo, kdyby mi tohle tajili jen proto, že druhá babka s dědkem vykrcají i to co neví.
Kdy jindy být „sobec“, než v tomto případě. Ty po porodu, miminko po operaci. Těch 6 týdnů by měli vydržet. Rovnou bych se jich ptala, co je důležitější, jejich zvědavost, nebo starost o vaše zdraví. To si piš, že budou zvědaví, hlavně, pokud je to něco zjevného jako rozštěp rtu atd. Tak hlavně, ať jste oba zdraví/zdravé. ![]()
Rad ohledně toho jak se zachovat už tu máte dost, tak bych vám aspoň chtěla popřát hodně štěstí, ať vše dobře dopadne, jste s malinkou brzo doma a v naprostém pořádku.
Nejdůležitější jste teď vy dvě a prarodiče i s celým zástupem zvědavců holt pár týdnů počkají.
Ahoj, se vším napsaným plně souhlasím. Jen doplním že pokud jsou rodiče zvyklí bombardovat otázkami ve stylu „tak co, už jsi porodila? či "už máme nové vnoučátko?“ apod. tak si dopředu připrav nějakou pro tebe ok odpověď. Bude to pro Vás několik náročných dní plných hormonů a emocí, tak ať tě jejich případné občasné zprávy nerozhodí. Držím palce! ![]()
@Villanelle píše:
Tak druhym rodičům bych to klidně řekla, pokud se jim dá důvěřovat. Zas je trestat za to, že jejich protějšky nedokáži respektovat svou dceru
Mě by jako mámu mrzelo, kdyby mi tohle tajili jen proto, že druhá babka s dědkem vykrcají i to co neví.
jasně, ale na straně zakladatelky by to určitě udělalo zlou krev..z toho, co píše evidentně postrádají trošku sebereflexi
takže bych si troufla trvdit, že by to jen vyvolalo dusno…
Já bych nikomu nic neříkala.
Když jsem chtěla nejbližším příbuzným oznámit těhotenství, všem jsem řekla, ať to zatím nešíří, že bych chtěla počkat po prvním screeningu, kdyby to nedopadlo.
Za pár dnů jsem mluvila se sestrou, která mi povídala, jak moje skvělá babička telefonovala se svou sestrou (kterou takřka nevídáme) a vytahovala se jí do telefonu, jak bude prababička. Strašně mě to naštvalo.
Screening dopadl dobře, i všechno ostatní. Ale kdyby bylo další dítě, už to konkrétně babičce nepovím, ať si myslí, co chce.