Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A proc by to melo byt po spiropentu? Zasla bych urcite na kontrolu, treba to uz bude na ATB.
Pokud není vyléčený, tak spiropent pochopitelně ty příznaky zamaskuje a po jeho vysazení se ten stav zase zhorší. Komplikace po něm vypadají krapet jinak. Stejně tak doléčování průdušek je prostě dýl trvající už ne tak děsný kašel, který se obvykle objeví třeba po nějaké větší dechové námaze, rozhodně nebudí ze spaní.
Jestli má syn vysoké teploty a suchý kašel, tak je to prostě na další návštěvu lékaře.
Nám spiropent vždycky pomohl, syn trpí na průdušky. Léčba u nás trvá i dva týdny, opravdu to nějakou dobu trvá. Při každém zhoršení jsme šli hned k doktorce a většinou jsme skončili na ATB.
@nickoll Může to být i reflux, alergie-začínají kvést kočičky…běž k doktorce a nech ho došetřit.
@nickoll píše:
Dobrý den chtěla bych se zeptat syn 14m měl 2× za 14 dnů spiropent trapily ho prudušky, po doužívání už vypadal že to bude vše ok nasadila jsem mu mucosolvan dle rady doktorky, tak 3 dny vypadal dobře ale teď se mi v noci zase dusí suchym kašlem i přez den ho to budí když spinká, taky dostal už druhý den teploty okolo 38 (taky mu rostou špičáky) nevím co mu dát poradíte mi? tak si říkam jestli nezajít i k dr ale ona zase říka že nemocné průdušky jsou běh na dlouhou trať že se to za týden nevyléčí. co si o tom myslíte? diky
Určitě bych šla k doktorce. My bojujeme se zánětem průdušek dva týdny a doktorka se mi při každé kontrole ptá jestli se mu nevrátila teplota. To dušení suchým kašlem není normální
. Průdušky mi taky doktorka říkala, že mohou trvat déle, ale že by se to nemělo takhle horšit. My jdeme ještě na kontrolu za týden… to už to bude mít tři týdny.