Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, potřebuji poradit. 6 letý syn byl cca do 3 hodin úplně v pohodě, pak začal být unavený, ale na nic si nestěžoval, byli jsme akorát na cestě domů. Doma jsem mu naměřila 38,3, chvíli nato už skoro 39. to jsem mu dala 2 nurofen čípky(jedne má být na 6-12,5kg, syn má okolo 20kg, tak jsem dala dva. Syn chvíli spal, po čípku mu to kleslo na necelých 38, probudil se, vypadá celkem dobře, i snědl trochu polívky(a půl pytlíku bonbonů
) akorát teď začal hodně jakoby špulit pusu a nafukovat tváře, ptala jsem se ho, proč to dělá, jeslti si takhle hraje, ale řekl mi, že se mu dělá hodně slin. zkoušela jsem, jeslti dá hlavu na prsa, to se povedlo, ale i mu při tom trochu slin ukáplo
jinak se chová normálně. čím to může být, je to při nemoci normální? bojím se
zítra chci určitě k dr., ale to linění mě fakt děsí, ale na pohotovost to asi není? ![]()
Nejsem odborník, jen zkušenost kamarádky - její kluk měl horečku, bolest krku, extrémní slinění… vyklubala se z toho mononukleóza… tedy nic, co by vyžadovalo pohotovost, ale je potřeba to vzít v úvahu…
@slavuska1 mne napadly priusnice. Ty zacinaji horečkou a zduřením slinných žláz. Ale nezažil a jsem a děti mám ještě malé… Jen mě to napadlo. Možná bych brnkla na pohotovost a poradila se. Není u vás teď třeba nějaký jejich výskyt? Někdo to může chytiti i přes očkování… Ať je lip!
Polyka normalne? Nedusi se? To by mohl byt ptiznak zanetu hrt. priklopky, coz je vazne.
@fialína píše:
Nejsem odborník, jen zkušenost kamarádky - její kluk měl horečku, bolest krku, extrémní slinění… vyklubala se z toho mononukleóza… tedy nic, co by vyžadovalo pohotovost, ale je potřeba to vzít v úvahu…
no krk ho nebolí, na to jsem se ho ptala ještě před tím čípkem, a že ne, po tom čípku fakt i jedl, půl pytlíku bonbonů zbouchal, a půl větší misky polívky. já mono měla, a to jem i při pití brečela bolestí ![]()
Zaujala me hlava na prsa. Proc se to zkousi? Dekuji za odpoved a omlouvam se, ze neporadim. ![]()
@Fally123 píše:
Polyka normalne? Nedusi se? To by mohl byt ptiznak zanetu hrt. priklopky, coz je vazne.
nene, polyká normálně. já nevím, proč se furt nafukuje, a ty sliny kumuluje v puse, nevysvětlí mi to
ale normálně, až na ten předklon, mu netečou vůbec, takže je evidentně polyká.
@brko píše:
Zaujala me hlava na prsa. Proc se to zkousi? Dekuji za odpoved a omlouvam se, ze neporadim.
aby to nebyla meningitida
@slavuska1 píše:
Ahoj, potřebuji poradit. 6 letý syn byl cca do 3 hodin úplně v pohodě, pak začal být unavený, ale na nic si nestěžoval, byli jsme akorát na cestě domů. Doma jsem mu naměřila 38,3, chvíli nato už skoro 39. to jsem mu dala 2 nurofen čípky(jedne má být na 6-12,5kg, syn má okolo 20kg, tak jsem dala dva. Syn chvíli spal, po čípku mu to kleslo na necelých 38, probudil se, vypadá celkem dobře, i snědl trochu polívky(a půl pytlíku bonbonů) akorát teď začal hodně jakoby špulit pusu a nafukovat tváře, ptala jsem se ho, proč to dělá, jeslti si takhle hraje, ale řekl mi, že se mu dělá hodně slin. zkoušela jsem, jeslti dá hlavu na prsa, to se povedlo, ale i mu při tom trochu slin ukáplo
zítra chci určitě k dr., ale to linění mě fakt děsí, ale na pohotovost to asi není?
nepolykání - epiglotitida? ![]()
Hlídej ho.
@kacaba379 píše:
@slavuska1 mne napadly priusnice. Ty zacinaji horečkou a zduřením slinných žláz. Ale nezažil a jsem a děti mám ještě malé… Jen mě to napadlo. Možná bych brnkla na pohotovost a poradila se. Není u vás teď třeba nějaký jejich výskyt? Někdo to může chytiti i přes očkování… Ať je lip!
zduřený nic nemá, u uší ani nikde na obličeji
@slavuska1 píše:
Ahoj, potřebuji poradit. 6 letý syn byl cca do 3 hodin úplně v pohodě, pak začal být unavený, ale na nic si nestěžoval, byli jsme akorát na cestě domů. Doma jsem mu naměřila 38,3, chvíli nato už skoro 39. to jsem mu dala 2 nurofen čípky(jedne má být na 6-12,5kg, syn má okolo 20kg, tak jsem dala dva. Syn chvíli spal, po čípku mu to kleslo na necelých 38, probudil se, vypadá celkem dobře, i snědl trochu polívky(a půl pytlíku bonbonů) akorát teď začal hodně jakoby špulit pusu a nafukovat tváře, ptala jsem se ho, proč to dělá, jeslti si takhle hraje, ale řekl mi, že se mu dělá hodně slin. zkoušela jsem, jeslti dá hlavu na prsa, to se povedlo, ale i mu při tom trochu slin ukáplo
zítra chci určitě k dr., ale to linění mě fakt děsí, ale na pohotovost to asi není?
Tyjo slavusko, precetla jsem si o zanetu hrtanove priklopky IHNED jedte do nemocnice!!! Posilam
a doufam, ze to neni ono ![]()
@jdukolem píše:
nepolykání - epiglotitida?
Hlídej ho.
on to polyká, normálně mu netečou, jen jak jsem předklonila tu hlavu, trocha vytekla, jinak mu to neteče, takže polyká
@slavuska1 píše:
aby to nebyla meningitida
Dekuji a ted uz fakt mazejte k lekari
. Ja bych jela
@slavuska1 píše:
on to polyká, normálně mu netečou, jen jak jsem předklonila tu hlavu, trocha vytekla, jinak mu to neteče, takže polyká
stejně ale… raději bych si ho nechala v noci u sebe - nevím kde malý spí jestli ne v pokojíčku
@slavuska1 A nemohla by to být aftozní neboli herpetická stomatitida? Syn jí měl cca ve dvou letech a slinil úplně příšerně.
Zavolej alespoň na dětskou pohotovost, oni už ti poradí, případně řeknou, abyste přijeli.