Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
řekla bych že je ta sliznice močové trubice hodně podrážděná a je to z toho ![]()
Anonymní několikrát jsem toto vyšetření podstoupila, půl dne jsem skoro brečela u každé návštěvy wc. Zní to možná divně ale osvědčilo se mi hodně pít, čím víc jsem pila tím méně to pak pálilo. Krvácela jsem celý den, lehce..je to následek cévkování. Vydrž,zítra bude už líp ![]()
Já byla jednou na cystoskopii - bylo to strašný - půl dne jsem se bála čůrat, jak to bolelo - pan doktor říkal, že může být i krev v moči - trochu pomáhá čůrat ve sprše s puštěnou vodou a hodně pít - ať ta moč není tak agresivní, nebude to tolik pálit.. Vydrž, zítra bude líp
(i když ráno to asi bude ještě horor)
jj, pití zředí moč a nekoncentrovaná pak tolik nepálí…funguje to i na šití po porodu..prostě jakýkoliv poranění sliznic, přeju taky rychlou úlevu
Děkuju moc za rady, já už se bála, že tam zase budu muset jít.. Mudr. už dlouho nechci vidět
cévkování jsem už zažila předtím, takže štípání, pálení a bolest na malé po zbytek dne moc dobře znám.. jen nikdy tam nebyla ta krev, tak jsem se krapet vyděsila při představě, že se ve mě budou zase hrabat.. tohle bych nikomu nepřála, byla to hrůza
děkuju holky, uklidnily jste mě, snad to ráno bude ok, kdyby ne, tak asi budu muset holt navštívit opět Mudr. respektive přítel mě bude muset svázat, hodit do auta apředat Mudře ve dveřích ![]()
mně hodně pomáhalo pít obyčejnou vodu a heřmánkový nebo lipový čaj, rozhodně ne urologický, měla jsem pocit, že urolog to jen dráždí! ať se brzy cítíš líp ![]()
Zdravím holky ![]()
tak jsem se včera děsila zbytečně, dneska je to už ok, sice ještě cítím trošku štípání, ale už se to vůbec nedá srovnávat s tím, jak to bylo včera.
Děkuju za vaše reakce ![]()
Chtěla jsem se zeptat, jak takové vyšetření probíhá. Hledala jsem na internetu, ale nic moc jsem nenašla.
A je vyšetřerní bolestivé? Nebo spíše nepříjemné? Mám z něj šílenou hrůzu, a čeká mě příští týden úterý..
![]()
http://www.lekari-online.cz/…ke-vysetreni tady je odkaz myslím že to je v pohodě uplně poprvé jsem to měla když mi bylo 9 a jsou daleko horší vyšetření než je tohle takže v klidu ![]()
Ahoj @blaufik to jsem já, zakladatelka diskuze
vyšetření probíhá tak, že si odskočíš na malou, pak tě doktorka usadí do gyn. křesla. Zavede ti balonek na měření tlaku do konečníku a poté tě zacévkuje. Potom pomocí počítače se automaticky začne močový měchýř plnit tekutinou a ty lékařce hlásím první nucení na močení, pak kdy už to nejde vydržet. Cévka se poté vytahuje a měří se velikost močové trubice. Poté ti doktorka cévku vytáhne, udělá ultrazvuk podbřišku, vyšetří tě pohmatem přes pochvu. Požádá tě, abys zakašlala (sleduje případný únik moči) a nakonec se jdeš vyčůrat na takovou speciální židli s nádobou, kde se měří objem moči.
Jak už jsem psala, já jsem to měla s komplikacema - mám hodně zúženou močovou trubici, tak mě naněkolikrát cévkovala, než odhadla tu správnou velikost
to byl očistec.. no a pak jsem samozřejmně kvůli pálení a štípání se nemohla spontálně vyčůrat na té jejich spešl židli, takže mě cévkovala znovu.
Suma sumárum jsem tam strávila hodinu.
Přeji Ti, ať ti to dobře dopadne a bez komplikací.
Jen bych možná ještě dodala, že jsem vyšetření podstupovala u urogynekoložky kvůli opakujícím se zánětům močového měchýře. Poté jsem přešla k vyhlášené uroložce a ta akorát konstatovala, že vyšetření vůbec nebylo potřeba, bylo zbytečné a navíc spíš mohlo rozdráždit k dalším zánětům. Takže snad tvůj lékař ví, proč toto vyšetření děělá ![]()
No tak vypadá to, že to zase tak hrozné nebude, ale i tak, už aby to bylo zamnou, nenávidím doktory, mám strach jak z nich, tak z nemocnic… Jinak to pálení znám, štípe to jako prase,
i po normálním cévkování, alespoň u mě to tak bylo.
Tak já jsem na tom bohužel úplně stejně, při malé potřebě po tomto vyšetření jsem si zažila peklo /příšerné bolesti, řezání../ a stále to není dobré, doufám, že to co nejdřív odezní! už nikdy takovýhle vyšetření nepodstoupím..nebylo ani přínosné.
@Anonymní píše:
Děkuju moc za rady, já už se bála, že tam zase budu muset jít.. Mudr. už dlouho nechci vidětcévkování jsem už zažila předtím, takže štípání, pálení a bolest na malé po zbytek dne moc dobře znám.. jen nikdy tam nebyla ta krev, tak jsem se krapet vyděsila při představě, že se ve mě budou zase hrabat.. tohle bych nikomu nepřála, byla to hrůza
děkuju holky, uklidnily jste mě, snad to ráno bude ok, kdyby ne, tak asi budu muset holt navštívit opět Mudr. respektive přítel mě bude muset svázat, hodit do auta apředat Mudře ve dveřích![]()
![]()
Ahoj holky.
Včera večer jsem si našla vaše povídání o tomto vyšetření a začala se tak bát, že jsem šla dnes odhodlaně k paní doktorce s tím, že dnešní vyšetření zruším.
Dostala jsem nadáno proč čtu takové věci a raději si nezavolám a nezeptám přímo jí.
Takže chci tím jen říct, že vyšetření jsem nakonec podstoupila, trvalo kolem 15-ti minut a sestřička mě vždycky přesně řekla co mě bude dělat.
Ano, bylo to nepříjemné, ale o bolesti nemůže být ani řeči a abych předešla i odpoledním problémům, nechala jsem si dát injekci na bolest.
Takže celý den nevím, že jsem byla na nějakém vyšetření a hodně záleží kdo vám to dělá a jaký má přístup.
Já jsem naopak ráda, že se našel problém a kdyby bylo nutné to absolvovat znovu, neváhám.
Tak se nebojte a řekněte si taky o injekci. ![]()
Zdravím,
ale bez krvácení při vyšetření. Po vyšetření nastalo příšerné pálení, řezání a bolesti.. když jsem šla na malou, tak jsem u toho brečela. Mudr. říkala, že za několik hodin se to uklidní a do večera bych měla být v pořádku. Ted jsem si došla na malou opět s bolestmi a zjistila, že v moči mám krev. Docela mě to vyděsilo. Chtěla bych se zeptat, jestli někdo podstoupil stejné vyšetření? Může být krev v moči přítomna z důvodu podráždění? A může se v moči objevit až po 8 hodinách od zákroku?
dnes odpoledne jsem podstoupila urodynamické vyšetření, bohužel nastaly potíže a Mudr. mě musela celkem na tři pokusy cévkovat
Děkuju