Bolesti nohou při spaní

7569
29.1.12 22:12

Bolesti nohou při spaní

Prosím o nějKou radu, či zkušenost…
na začátek podotknu, že nejsem těhotná.. :)

…ale až po porodu se mi stává, že když ležím na boku a mám skrčené nohy, tak mě obě nohy hrozně bolí…celé nohy…a jedno, jestlli jsem ten den celý proležela nebo chodila tůry…
Přes den nic necítím, až když lehnu.
Jediné na co jsem přišla - jak to zlepšit, je dát si mezi nohy třeba deku, a tak se asi rozloží váha horní nohy a netlačí tak na dolní…ani mě nebolí kyčelní kloub…máte někdo takovou zkušenost ? co by to mohlo být ?
Děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4190
29.1.12 22:21

Ahojky, to jsem teď nedávno - vlastně ještě pořád řeším - řešila.
Skončilo to křečema do kolene. Doktor mi napsal rehabilitace.
Ale jelikož kojím, tak mi to nedalo a hledala jsem na netu.
K vitamínům pro kojící jsem si přidala vápník a hořčík a zatím musím zaklepat
je to o 100% lepší. Asi ze mě malá všechno vysosává, tak hold musím minerály přidat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
29.1.12 22:26

Křeče a bolest nohou jsem měla když jsem: málo pila (nedávala si pocit na pitný režim, bo já moc nemívám pocit žízně) nebo měla nedostatek minerálů (horčík, sodík atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
29.1.12 22:41

Ahoj, je to zhruba dva měsíce, kdy jsem řešila podobný problém. Nohy mě příšerně bolely, došlo to až do fáze, kdy jsme nemohla ani chodit. Bolesti jsem měla ale především v noci. Jedna dr. mě označila jako simulanta. Našla jsem si novou doktorku a ta od stolu řekla, že mi chybí horčík. A měla pravdu, napsala mi magnesolv a ten mi pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101795
29.1.12 23:07

Přesně tak, jedná se o nedostatek horčíku, můj věčný problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
29.1.12 23:08

Mě se tohle stává,když mám velký stres…třeba,když byl malej na operaci v nemocnici…přes den nic…ani při sezení nic,ale jakmile jsem ulehla,myslela jsem,že chcípnu…šla jsem spát třeba ve 22h a do 4h do rána jsem se válela a měnila polohy…já si mezi kolena dávala polštář…pomohlo mi to,ale jen na chvilinku…pak jsem musela zae změnit polohu a začít znova…a jakmile byl Kubík první noc doma…usla jsem jak špalek a nic mě nebolelo…tak nevím :nevim:
Nebereš antidepresiva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
29.1.12 23:17

Není to syndrom neklidných nohou? Ale to je spíš brnění než bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
30.1.12 00:09

Není to spíš taková tupá bolest - nebolest? Já kvůli tomu byla kdysi u neurologa…Dělal mi CT tuším, podezření bylo právě na syndrom neklidných nohou, jak píše hofka…Mno, do dnes nevím, co to bylo, nezavolala jsem kvůli výsledkům :oops: (jsem na tohle flink).
Každopádně doktor mi tenkrát dal nějaké slabé prášky na nervy či co a po čase to ustalo…Už se to neozvalo hoooodně dlouho.Ale bylo to sakra nepříjemný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
30.1.12 20:45

holky, děkuji za tipy… :kytka:
antidepresiva neberu, ani jiné léky… že bych byla ve stresu - si nemyslím......začnu tím hořčíkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.19 19:01

Ahoj, stava se mi posledni pul rok, po ulehnuti, ze me berou krece do jedne nohy. Pred trema rokama jsem mela uraz, blbe jsem stoupla na obrubnik, ale u doktora jsem nebyla a rozchodila jsem to. Mam podezreni, ze jsem si v noze poskodila nejake nervy. Noha reaguje na chlad i horko, jakmile zalehnu, v pravidelnych intervalech mi v ni cukne, coz me nedovoli v klidu usnout. Pak reaguje na pocasi nebo kdyz mam menses, tak me boli cela noha az ke kycli. Ale porad jen ta jedna sama.
Na cevni muzu zajit i bez zadanky?

• Citovat
  • Upravit
966
26.1.19 20:28
@Anonymní píše:
Ahoj, stava se mi posledni pul rok, po ulehnuti, ze me berou krece do jedne nohy. Pred trema rokama jsem mela uraz, blbe jsem stoupla na obrubnik, ale u doktora jsem nebyla a rozchodila jsem to. Mam podezreni, ze jsem si v noze poskodila nejake nervy. Noha reaguje na chlad i horko, jakmile zalehnu, v pravidelnych intervalech mi v ni cukne, coz me nedovoli v klidu usnout. Pak reaguje na pocasi nebo kdyz mam menses, tak me boli cela noha az ke kycli. Ale porad jen ta jedna sama.
Na cevni muzu zajit i bez zadanky?

Podle toho cukání bych to tipovala na syndrom neklidných nohou nebo nedostatek hořčíku, vápníku nebo podobně podle křečí a podle reakcí na teplo a chlad. Zkusila bych vynechat co nejvíce kofeinu, začla brát hořčík, a spíše se objednala jinam než na cévní.
Sama to znám a pomůže nohy aspoň podložit, na zádech v podkolení, na boku celou cukající nohu v pokrčení.
 https://www.ulekare.cz/…idnych-nohou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.19 20:51
@smoule.koule píše:
Podle toho cukání bych to tipovala na syndrom neklidných nohou nebo nedostatek hořčíku, vápníku nebo podobně podle křečí a podle reakcí na teplo a chlad. Zkusila bych vynechat co nejvíce kofeinu, začla brát hořčík, a spíše se objednala jinam než na cévní.
Sama to znám a pomůže nohy aspoň podložit, na zádech v podkolení, na boku celou cukající nohu v pokrčení.
https://www.ulekare.cz/…idnych-nohou

Dekuji za odpoved. Rikala jsem si, ze je blbost aby z toho syndromu cukala jen jedna. No asi to blbost neni. Byvam chudokrevna a vidim, ze to muze byt i z vapniku anebo ten kofein. Tak zkusim timhle smerem.

• Citovat
  • Upravit
966
26.1.19 20:58
@Anonymní píše:
Dekuji za odpoved. Rikala jsem si, ze je blbost aby z toho syndromu cukala jen jedna. No asi to blbost neni. Byvam chudokrevna a vidim, ze to muze byt i z vapniku anebo ten kofein. Tak zkusim timhle smerem.

Já to mívám, když vypiju hodně kofeinu, u mě více než tři kafe za den. Bolesti nohou mívám, když se má třeba změnit počasí anebo mi prochladnou. Ale ten rozdíl mezi bolestí z chladu a bolestí z kofeinu je poznat.
Ten syndrom se mi projevuje jako nutkání nohou pohnout, natáhnout jí, posunout, protože vím, že jinak mi cukne a tenhle pocit mi nedá spát. Cítím tam takový jakoby tlak.
Možná by ale pomohlo i vyšetření na ortopedii, třeba máti má nemocný klouby a nohy ji bolí pravidelně. Takže bych to vyšetření spíše směřovala tímhle směrem.
Může se stát, že ta jedna noha je prostě citlivější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.19 21:16
@smoule.koule píše:
Já to mívám, když vypiju hodně kofeinu, u mě více než tři kafe za den. Bolesti nohou mívám, když se má třeba změnit počasí anebo mi prochladnou. Ale ten rozdíl mezi bolestí z chladu a bolestí z kofeinu je poznat.
Ten syndrom se mi projevuje jako nutkání nohou pohnout, natáhnout jí, posunout, protože vím, že jinak mi cukne a tenhle pocit mi nedá spát. Cítím tam takový jakoby tlak.
Možná by ale pomohlo i vyšetření na ortopedii, třeba máti má nemocný klouby a nohy ji bolí pravidelně. Takže bych to vyšetření spíše směřovala tímhle směrem.
Může se stát, že ta jedna noha je prostě citlivější.

Ja prave kafe zacala pit nedavno. Predtim vubec. Ten pocit znam, proste jak se uvolnim pred spanim a neusnu do 10 min, tak potom si tady cukam s nohou treba hodinu a pul a silim z toho. Cevni jsem zminila z toho duvodu, ze otec trpel na krecaky.

• Citovat
  • Upravit
966
26.1.19 21:30
@Anonymní píše:
Ja prave kafe zacala pit nedavno. Predtim vubec. Ten pocit znam, proste jak se uvolnim pred spanim a neusnu do 10 min, tak potom si tady cukam s nohou treba hodinu a pul a silim z toho. Cevni jsem zminila z toho duvodu, ze otec trpel na krecaky.

Tak to by chtělo zjistit, kdy to začalo. Pokud až po začátku pití kofeinu, asi to bude mít souvislost. S křečákama nemám zkušenosti, takže tam neporadím. Rozhodně držím pěsti , ať se to vyřeší, ten pocit je fakt hnusnej a leckdy ke zbláznění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí