Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím všechny…chtěla bych se zeptat zda taky má nějakou zkušenost s nadýmáním tak asi týden před menstruací…je to nesnesytelné a nevím čím to může být…tak se chci zeptat zda je to možné…Děkuji za odpovědi… ![]()
Je to určitě tím,že v druhé polovině ms cyklu převládá v těle hormon zvaný progesteon.Je to zároveň hormon který má za úkol udržet případné těhotenství,taky způsobuje žravost před ms.V první polovině je to zas estrogen a ten to nedělá.
No uz to mam tak dva dny a je to nesnesitelné a hlavně večer..nevím co na to použít..
tohle jsem měla před MS když jsem otěhotněla.. už jsem jí nedostala
jitkabokule píše:
Je to určitě tím,že v druhé polovině ms cyklu převládá v těle hormon zvaný progesteon.Je to zároveň hormon který má za úkol udržet případné těhotenství,taky způsobuje žravost před ms.V první polovině je to zas estrogen a ten to nedělá.
No mám tohle až ted po porodu nikdy jsem na to netrpěla… ale ted je to nesnesitelné…takze je to normalní?:)
kocunka píše:
Hehe, tak to já jsem jí dostala před týdnem, nadmutá jak koza..malému je devět týdnů, tak to snad nebude další těhu
![]()
kocunka píše:
Jéžiš no to by teda bylo…doufám že mě se to teda nestane…mám doma půl roční…a hned za tím druhé…no nevím… ![]()
Taky jsem to tak týden před menstruací měla-byla jsem nadmutá a zadržovala jsem hodně vody..ale jak přišla menseska, tak jsem hned splaskla ![]()
werunqa píše:
Taky jsem to tak týden před menstruací měla-byla jsem nadmutá a zadržovala jsem hodně vody..ale jak přišla menseska, tak jsem hned splaskla
No je to šílené..pozoruji to na sobe uz delší dobu…tohle jsem nikdy nezažívala…az ted poslední dva měsíce…:)
Gzuza píše:werunqa píše:No je to šílené..pozoruji to na sobe uz delší dobu…tohle jsem nikdy nezažívala…az ted poslední dva měsíce…:)
Taky jsem to tak týden před menstruací měla-byla jsem nadmutá a zadržovala jsem hodně vody..ale jak přišla menseska, tak jsem hned splaskla
ja to tak mela bohuzel vzdy ![]()
werunqa píše:Gzuza píše:ja to tak mela bohuzel vzdywerunqa píše:No je to šílené..pozoruji to na sobe uz delší dobu…tohle jsem nikdy nezažívala…az ted poslední dva měsíce…:)
No asi mě to taky čeká…že na to trpět budu…:(
@Gzuza píše:
No asi mě to taky čeká…že na to trpět budu…:(Zdravicko! Musim teda rici, ze je to velmi neprijemne, posledni rok a pul se mi PMS silne zhorsuji a je to tedy castecne zapricinene snizenou funkci stitne zlazy. Zjisteno to mam cerstve, prave resime lecbu. Nicmene tedy opravdu nevim, jak uz si mohu pomoci. Napriklad pravidelne 2-3 dny pred menstruaci mam tak silne nadymani, ze to temer budi pritele ze spani. Tyden pred menstruaci to zacina motanim hlavy a slabosti, nevolnostmi a pak prijde toto. Navrch v jak pri PMS tak pri samotne menstruaci jsem posledni rok a pul tak silne unavena, ze si obcas nepamatuji, kdy a kde usnu. Nekdy jsou veskere priznaky tak silne, ze nemohu treba den do prace
![]()
nekdo nejakou radu??