Acidum folicum na předpis?

Anonymní
27.1.12 08:31

Acidum folicum

Ahoj potřebuji poradit, minulý týden jsem byla u dr. a žádala jsem ji o předepsání acidum folicum, řekla, mi, že si ho klidně můžu koupit bez lékařského předpisu, ale teď se na něj koukám na internetu a všude píšou, že je vázán na lékařský předpis jak to tedy je? dr. mi ho nechce předepsat, ale přesto ho já brát musím

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25194
27.1.12 08:36

Není, vždy ne. Já teda ty na předpis od doktorky měla, ale zase kamarádka si koupila normálně v lékarně. Podívej se na netu na kyselinu listovou - to je ono, ale česky a uvidíš, kolik ti toho nabídnee :)
Jinak mě to finančně vyšlo stejně jako ty koupené bez předpisu, tak nevím jaký je v tom rozdí? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
27.1.12 08:39

jasný, ale já potřebuju přímo tuhle http://www.lekarna.cz/…drg-30x10mg/, já vím, že normální listovka bez předpisu není, ale kvůli mthfr a dalším problémům mám mít tuto, jenže gyndařka tvrdí, že ji seženu bez předpisu tak mi jde o to jestli se někde sežene nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69032
27.1.12 08:40

Kup si kyselinu listovou, ta je normálně bez předpisu a je to to samé, stojí pár korun. Popř. pokud trváš přímo na přípravku acidum folicum, dá se bez předpisu sehnat v nižší koncentraci (DDD je 0,2 gramu, běžně prodávaná má 0,2 nebo 0,4, af bez předpisu 1 gram, af s předpisem 10 gramů), popř. jich vzít za den víc. Již předem naštěpená (vhodná pro lidi, kteří ji neumějí pořádně zpracovat) je pak v přípravku Femibion (0,8 gramu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
27.1.12 08:40

Kyseliny listové bez předpisu seženeš mraky, ale konkrétně Acidum Folicum je na předpis.
Můžeš ale určitě brát něco jinýho, já třeba brala tohle . Jsou to cucavé tablety, berou se dvě denně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
27.1.12 08:41
marinka5 píše:
jasný, ale já potřebuju přímo tuhle http://www.lekarna.cz/…drg-30x10mg/, já vím, že normální listovka bez předpisu není, ale kvůli mthfr a dalším problémům mám mít tuto, jenže gyndařka tvrdí, že ji seženu bez předpisu tak mi jde o to jestli se někde sežene nebo ne
Tak když víš, že máš mít tuto, to znamená, že ti to někdo doporučil, tak ať ti vystaví recept :nevim:
A gyndařku teda nechápu. To neumí psát? 8o :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
27.1.12 08:42

Tak pak nechápu, podle mě je to to samý … tady ta je ne předpis, tu jsem měla .. to máš smůlu, jestli ji doktorka nepředepíše

marinka5 píše:
jasný, ale já potřebuju přímo tuhle http://www.lekarna.cz/…drg-30x10mg/, já vím, že normální listovka bez předpisu není, ale kvůli mthfr a dalším problémům mám mít tuto, jenže gyndařka tvrdí, že ji seženu bez předpisu tak mi jde o to jestli se někde sežene nebo ne
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
27.1.12 08:44

je to složitější, doporučila mi ji dr. na imunologii, s tim ať mi to gyndařka napíše, ta mi to napsat nechce, řekla mi ať si ji koupím, že je bez předpisu, tak mě zajímalo jestli to tak je, dr. z imuna by mi asi recept napsala ale jet kvůli tomu přes 150 km :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101831
27.1.12 08:47

Co jsem koukala, tak tahle je na lékařský předpis… na druhou stranu, nemyslím, že je to ta předštěpená, takže by se to mělo dát nahradit i jinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69032
27.1.12 08:48

Ta na předpis je desetkrát-padesátkrát silnější než ty volně prodejné, na druhou stranu taky 20-50× překračuje DDD. Pro lidi, co mají s jejím štěpením problém, je vhodnější než do sebe cpát ty megadávky ji brát rovnou předštěpenou v tom Femibionu, i když teda to vyjde na víc peněz. Ale jinak přímo tuhle acidum folicum jsem sehnala v lékárně bez předpisu, jen v nižší koncentraci (ale pořád výrazně vyšší než ty obyč).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194

Tak jestli to dobře chápu, tak je tam rozdíl v tom, že ta na předpis je koncentrovanější …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486

naštěpenou taky jím, ale mám brát právě i tuhle, prostě mi šlo jen o to zda je bez předpisu, myslela jsem že je to po novu, po Novém roce, ale tak asi ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69032
27.1.12 08:50

Tak když už bereš tu naštěpenou, je dost zbytečné to ještě doplňovat něčím jiným. Jinak recept se dá poslat poštou nebo tohle může předepsat i libovolný jiný doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
27.1.12 08:52

jasně, ale takhle mi to doporučila dr. tak se tím zase chci řídit, při nejhorším zavolám té co mi to předepsala poprvé a nechám si to poslat, jen mě fakt štve gynekoložka a nevim o co ji jde a co by jí to udělalo kdyby mi to předepsala :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4025
27.1.12 09:20
marinka5 píše:
jasně, ale takhle mi to doporučila dr. tak se tím zase chci řídit, při nejhorším zavolám té co mi to předepsala poprvé a nechám si to poslat, jen mě fakt štve gynekoložka a nevim o co ji jde a co by jí to udělalo kdyby mi to předepsala :pocitac:

Také nechápu předepisuje se běžně, já ho beru preventivně ;) Jaké máš dávkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí