Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@e008 fotku bohuzel nemam, ale videt to jde opravdu dost, hlavne zezadu. a i pres orto vlozky a specialni boty, ma vsechny botky cca do mesice seslapane. my jsme to vedeli cca od 1/2 roku, ale cekalo se do 1 a 1/2, jak se to bude vyvijet. pak nasledovaly vysetreni, vojtovka a ted bobath a specialni cviky.
upravilo se mu drzeni a postaveni tela, konecne nepada a nezakopava, beha jako normalni dite a i poskakuje. jeste pred rokem to byla katastrofa - same pady, nebehal,…
@blumen my mame i capaky, ale pouzivame jen na mekky povrch - zahrada, les apod. chci poridit kompromisy na klasicke chozeni venku, na stridacku s orto boty.
@Reninac Jaktoze se to vedelo tak brzo? Ja si toho vsimla az v roce a pul, az zacal chodit. Ten nas taky nebeha, ale pri chozeni teda nepada, tak nevim…
@e008 bylo to videt - ty kotnicky mel zborceny uz trosku od mala a kdyz se zacal v cca 3/4 roce stavet, tak se to hned projevilo a zhorsilo. taky se to projevuje tak, ze se tlaci kolinka do X - jde to nejvic videt pri pohledu zezadu
Ahoj, taky máme vbočené kotníky a plochou nohu (to mě tolik netrápí). Nám rehabilitační o barfoot povídala - celkem doporučovala. Zatím jsme byli jen na konzultaci, takže cvičení nás teprve čeká.
Usilovně sháním nějaké sandálky na nožku vel. 25 - spíše baculatější. Ty ceny mě dost sráží na kolena. Když si vezmu, že sandále bude mít v podstatě jen chviličku a vypláznu za ně cca 1,6 tis, tak jsem z toho teda trošku vykolejená ![]()
Jakou značku jste nakonec sehnaly a co za botky nosíte? Je něco ne tak nastřelenýho?
Jaká bota má měkčí podrážku, klidně bych brala i kompromis, ne vyloženě barefoot. Si myslím, že to ani nemusí být pohodlné, pro někoho kdo doteď měl podrážku jak šutr
(Fare, Protetika, Sante…)
Mě osobně by asi vadilo cítít každý kamínek ![]()
A jak je to s teniskama - třeba Befado? Mají měkkou podrážku? V čem jsou špatné, když rhb doporučuje ohebnou podrážku?
@Evaa.j A co sandálky Tikki? už máme druhé, běhá v nich celé léto. Stojí kolem 700,–
@whooro teda koukám na to vždy letem světem, pak mi začne řvát menší dítě ![]()
No koukám, že od velikosti 25 je většina botek dražších
. Tyhle by asi šli, akorát jsem nechtěla už takhle miminkovské ![]()
@Evaa.j sandaly jsou super Keen Seacamp CNX. Sehnala jsem ted vel 24 za 800,– Coz podle chlapa je i tak silene moc. Ty Keeny jsou super. Ohebne, neni zvedla spicka (oproti Loap atd.) Podrazka neni uplne tenka, jako u BF. Naznak klenby tam je, ochranna cpicka a pata (ta neni uplne pevna). Nenasla jsem lepsi. Jsou fakt super.
@Meaculpa no právě - viděla jsem, akorát ty 25 jsou už přes litr
je to fakt šílený
Keeny jsou dobrý, ale fakt veeeeelky kompromis, oproti barefoot opravdu nemas kontakt se zemi, takze zadny stimul nohy. Ale zase jsou neznicitelny. ![]()
Mne teda barefoot sandalky neprijdou moc mekke, ale maji sirsi predek boty, netvarovanou vlozku, nevyvysenou patu atd.
Pokud je vboceny kotnik, mela by byt bota s opatkem, ohebna, hlavne siroka a rovna spicka u prstu. Vylozene BF typ Zeazoo, Tikki nosi maly jen na zahradu, do lesa, apod. - proste mekky povrch. Loni jsme meli sandalky Richter (zrovna zde prodavam) - ty jsou kompromisni. Letos nam sije kamaradka, nastesti, vyber je HROZNY!!!