Kompromis barefoot - vbočené kotníky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
67
11.8.16 10:39

@e008 fotku bohuzel nemam, ale videt to jde opravdu dost, hlavne zezadu. a i pres orto vlozky a specialni boty, ma vsechny botky cca do mesice seslapane. my jsme to vedeli cca od 1/2 roku, ale cekalo se do 1 a 1/2, jak se to bude vyvijet. pak nasledovaly vysetreni, vojtovka a ted bobath a specialni cviky.
upravilo se mu drzeni a postaveni tela, konecne nepada a nezakopava, beha jako normalni dite a i poskakuje. jeste pred rokem to byla katastrofa - same pady, nebehal,…

@blumen my mame i capaky, ale pouzivame jen na mekky povrch - zahrada, les apod. chci poridit kompromisy na klasicke chozeni venku, na stridacku s orto boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
11.8.16 13:22

@Reninac Jaktoze se to vedelo tak brzo? Ja si toho vsimla az v roce a pul, az zacal chodit. Ten nas taky nebeha, ale pri chozeni teda nepada, tak nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
11.8.16 14:20

@e008 bylo to videt - ty kotnicky mel zborceny uz trosku od mala a kdyz se zacal v cca 3/4 roce stavet, tak se to hned projevilo a zhorsilo. taky se to projevuje tak, ze se tlaci kolinka do X - jde to nejvic videt pri pohledu zezadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4525
20.5.17 16:30

Ahoj, taky máme vbočené kotníky a plochou nohu (to mě tolik netrápí). Nám rehabilitační o barfoot povídala - celkem doporučovala. Zatím jsme byli jen na konzultaci, takže cvičení nás teprve čeká.

Usilovně sháním nějaké sandálky na nožku vel. 25 - spíše baculatější. Ty ceny mě dost sráží na kolena. Když si vezmu, že sandále bude mít v podstatě jen chviličku a vypláznu za ně cca 1,6 tis, tak jsem z toho teda trošku vykolejená :zed:

Jakou značku jste nakonec sehnaly a co za botky nosíte? Je něco ne tak nastřelenýho?
Jaká bota má měkčí podrážku, klidně bych brala i kompromis, ne vyloženě barefoot. Si myslím, že to ani nemusí být pohodlné, pro někoho kdo doteď měl podrážku jak šutr :roll: (Fare, Protetika, Sante…)
Mě osobně by asi vadilo cítít každý kamínek :roll:

A jak je to s teniskama - třeba Befado? Mají měkkou podrážku? V čem jsou špatné, když rhb doporučuje ohebnou podrážku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
20.5.17 17:35

@Evaa.j A co sandálky Tikki? už máme druhé, běhá v nich celé léto. Stojí kolem 700,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4525
20.5.17 18:04

@whooro teda koukám na to vždy letem světem, pak mi začne řvát menší dítě :mrgreen:
No koukám, že od velikosti 25 je většina botek dražších :cert:. Tyhle by asi šli, akorát jsem nechtěla už takhle miminkovské :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
20.5.17 18:52

@Evaa.j sandaly jsou super Keen Seacamp CNX. Sehnala jsem ted vel 24 za 800,– Coz podle chlapa je i tak silene moc. Ty Keeny jsou super. Ohebne, neni zvedla spicka (oproti Loap atd.) Podrazka neni uplne tenka, jako u BF. Naznak klenby tam je, ochranna cpicka a pata (ta neni uplne pevna). Nenasla jsem lepsi. Jsou fakt super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4525
20.5.17 19:40

@Meaculpa no právě - viděla jsem, akorát ty 25 jsou už přes litr :zed: je to fakt šílený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
20.5.17 19:42

Keeny jsou dobrý, ale fakt veeeeelky kompromis, oproti barefoot opravdu nemas kontakt se zemi, takze zadny stimul nohy. Ale zase jsou neznicitelny. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85357
21.5.17 15:43

Mne teda barefoot sandalky neprijdou moc mekke, ale maji sirsi predek boty, netvarovanou vlozku, nevyvysenou patu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
21.5.17 17:21

@blumen treba ty nase zmuchlam klidne do kulicky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85357
22.5.17 13:02

@whooro a ja ani bobux ani filii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
29.5.17 21:12

Pokud je vboceny kotnik, mela by byt bota s opatkem, ohebna, hlavne siroka a rovna spicka u prstu. Vylozene BF typ Zeazoo, Tikki nosi maly jen na zahradu, do lesa, apod. - proste mekky povrch. Loni jsme meli sandalky Richter (zrovna zde prodavam) - ty jsou kompromisni. Letos nam sije kamaradka, nastesti, vyber je HROZNY!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková