Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Mám dotaz, treba mi někdo poradi. Syn (17 měsíců) dostal od pribuznych krasne sandálky, ale uz máme dvoje a další nemůže stihnout vynosit. Boty se daji do 14 dnu vyměnit za jinou velikost, napadlo mě vyměnit je za větší aby je měl na příští leto. Ale samozřejmě netuším, jak rychle mu nohy porostou, ted v 17 měsících ma velikost 22. Ma někdo podobnou zkušenost, jake cislo by mohl mít za rok ve 2,5 letech? Vím, ze je to jen odhad, ale nic lepšího jsem nevymyslela.
@barrena Tak to těžko říct, každému dítěti roste noha jinak
Asi to budeš muset odhadnout ale já bych vzala 24 buď a nebo
Ja mám pro malou taky spoustu bot dopředu ale to jsou třeba uz 25-26 malé budou v říjnu 3 a má 22
Takze taky nevím jestli ji v daném období budou ale na nejvis je prodam ![]()
Ty packy detem rostou rychle a skokove. Pravdepodobnost, ze velikost trefis je stejna, jako ze bude dne 12.7.2017 slunecno
neni mozna vymena za podzimni boty?
Individuální…dceři jsem loni v červenci koupila u Bati sandále, a letos je nosí zase!!! porostla jí noha třeba jen o půl cm…
Spíš bych vzala o 2 čísla jen..
Já bych taky brala 25 -26, ale mým dětem nožky rostou rychlé, zvlášt ve věku do 3 let, jsme měly co 3-4 měs. jiný číslo.
Ja bych to spis zkusila vymenit za podzimni boty a vzala o cislo vetsi. V tomto veku mely moje deti vyssi cislo co ctvrt roku. Ale taky to tak mit nemusite… uprimne, na rok dopredu si netroufam koupit boty ani moji devitelete, a to ji uz ta noha tak rychle neroste.
To je velmi tezke odhadnout.
Muj prvni syn mel v 2,5 letech asi 26-27, zatimco druhy jen 24. ![]()
Radeji bych zkusila vymenit za nejake celorocky nebo tenisky o jedno dve cisla vetsi, aby to mohl nosit uz na podzim.
Oběma mým dětem kupuju vždycky velikost o dvě čísla větší než předchozí rok, takže já bych brala 24. Velikost 26 už mně přijde moc, o 4 čísla mu noha nevyroste. Záleží taky, jak je veliký, naši třeba ve 2,5 měli 26, ale jsou velcí.
Nám roste nožka o cca 2 velikosti za rok. Vloni jsme měli sandály 24, letos 25/26. Takže když máte letos 22, vzala bych 24. ![]()
Vzala bych klidně 3 čísla větší, sandálky se dají unosit i jako bačkorky.
Ahoj, syn má teď ve 2,5 letech velikost 25, v těch 17 měsících měl velikost 21. Noha mu roste o číslo za 3 měsíce zhruba…
@barrena píše:
Mám dotaz, treba mi někdo poradi. Syn (17 měsíců) dostal od pribuznych krasne sandálky, ale uz máme dvoje a další nemůže stihnout vynosit. Boty se daji do 14 dnu vyměnit za jinou velikost, napadlo mě vyměnit je za větší aby je měl na příští leto. Ale samozřejmě netuším, jak rychle mu nohy porostou, ted v 17 měsících ma velikost 22. Ma někdo podobnou zkušenost, jake cislo by mohl mít za rok ve 2,5 letech? Vím, ze je to jen odhad, ale nic lepšího jsem nevymyslela.
Za rok tak max 25 (syn měl taky 22 v těch měsících). A příbuzné bych poprosila, aby příště boty sami nekupovali (ač to od nich bylo milé, boty nejsou zrovna nejlevnější). Já je kupuju jedině po vyzkoušení, protože to číslování je jiné u každých bot a mimo jiné sleduju i jejich šířku.
V roce a půl měl 22/23,teď o rok později 26. Já bych vzala 26,25 by mu byly už malý, ale je to hodně individuální.