Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Asi neznám nikoho, komu by zvracení nevadilo. Není to příjemné, co si budem. Ale ten pocit úlevy (střevní chřipka, těhotenství), když žaludek tlačí a jinak to nejde. Ten za tu chvíli nepohody stojí…
Osobně si myslím, že když ti bude jo špatně, tak se vyzvracíš, aniž bys to ovlivnila. ![]()
Pokud ne, tak ti asi úplně na zvracení nebylo a tělo to nepotřebovalo.
Samozřejmě, že to není nic příjemného, ale je to proces těla. Někdy na obranu před zkaženým jídlem apod. Taky si to, když to přijde, zrovna neužívám. Ale potom se většinou trochu uleví.
Tak to beru já.
Mne to teda nejak extra nevadi, zvracim tak max dvakrat do roka, po nejakym blbym jidle. Co mi teda vadi nejvic je jak se krkem dere velkej kusanec jidla a pak ta pachut
na skole jsem prkat zvracela rano z nervu a to byla vylozene voda a nebo stavy tak to mi nevadilo, to mi vylozene ulevilo.
Jednou dvakrát se vyzvracet mi nevadí, spíš ten stav předtím, že je to soufl, než to jde ven, pak je úleva. Horší je to někde venku, když se ti udělá zle a ty tomu nemůžeš zabránit. Kdy mi to vadilo bylo při migrénách, když záchvat trval několik hodin a člověk zvracel tolikrát, že už neměl co, někdy jsem měla pocit, že vyzvracim žaludek, dávila jsem se a už nebylo co a žaludeční šťávy, ta hořkost, fuj..to mi vadilo..
Příspěvek upraven 18.01.21 v 13:51
No nikomu to není příjemné. Třeba v těhotenství to bylo doslova peklo, ale člověk si zvykne no ![]()
Me to nak extra nevadi, kdyz to jde samo..uz je to let, kdy jsem byla treba opila a myslela jsem, ze se mi zvracenim ulevi, tak sel prst do krku..jo, to mi vadi, ale kdyz je mi zle a jde to prirozene, tak je to spis uleva…neni to nic, co bys neumela, kdyz musis, tak musis… ovsem, v tvem pripade bych spis resila, proc mas pocity na zvraceni a je ti spatne (pokud nejsi tehotna) navic delsi dobu, protoze to neni normalni
Pri strevni chripce ci kocovine mi to tolik nevadilo, byla to vzdy neskutecna uleva. V tehotenstvi strasne, nepomohlo to nicemu a bylo to kazdou chvili
. MHD jsem jezdila s pytlikem u pusy a citila se trapne.
@Melodie91 To já právě řeším. Již několikrát s praktikem, který mi akorát tak napsal AD a několikrát pohotovost, protože je to někdy fakt hrozný… Na gastro a kolonospokopii je objednací lhůta 2-3 měsíce ![]()
Trvaly pocit na zvraceni jsem mela nejakou dobu kvuli refluxu, takze jsem si na to zvykla a ted mam take pocit, ze neumim zvracet. A hlavne ze telo nechce zvracet, jak je zvykle to porad zadrzovat. Samozrejme jsou chvile (strevni chripka…), kdy vim, ze by mi to ulevilo, ale samo to nikdy nejde, musim tomu pomoct rukou v krku
Ale to uz mi musi byt tak zle, ze je mi vsechno fuk. Ale nez zvraceni bych resila, proc ten pocit porad mas ![]()
@Anonymní píše:
@Melodie91 To já právě řeším. Již několikrát s praktikem, který mi akorát tak napsal AD a několikrát pohotovost, protože je to někdy fakt hrozný… Na gastro a kolonospokopii je objednací lhůta 2-3 měsíce
Pokud jeste nemas, tak si zkus koupit nejaka probiotika - Omeprazol, ApoOme… Pri pravidelnem brani mi to na zaludek vzdy pomohlo. A hlave dezim palce, at je lepe ![]()
@PAN66 píše:
Jednou dvakrát se vyzvracet mi nevadí, spíš ten stav předtím, že je to soufl, než to jde ven, pak je úleva. Horší je to někde venku, když se ti udělá zle a ty tomu nemůžeš zabránit. Kdy mi to vadilo bylo při migrénách, když záchvat trval několik hodin a člověk zvracel tolikrát, že už neměl co, někdy jsem měla pocit, že vyzvracim žaludek, dávila jsem se a už nebylo co a žaludeční šťávy, ta hořkost, fuj..to mi vadilo..Příspěvek upraven 18.01.21 v 13:51
Já už jsem se taky dávno naučil, že jak cítím, že mi něco v pajšlu dělá zle, tak první a nejlepší pomoc je jít hodit to ven. Je to teprve pár let, co to tak dělám, předtím jsem si si říkával, seš tvrďák, to překonáš! Ale zjistil jsem, že je to prostě blbost a naopak je lepší si říct, seš tvrďák, to zvládneš vyzvracet. A to i když mi přímo na blití není, tak už jen to sklonit se hlavou nad mísu mě většinou stačí…
No zvracení není oblíbená kratochvíle. Já zvracela naposledy někdy v 16ti, když jsem se příliš opila vínem… od té doby nic, už to bude 17 let. Nemám dávivý reflex, takže i když mi bylo zle a ráda bych v žaludku uvolnila tlak, tak to prostě nejde. Což zase na druhou stranu není moc příjemné, jelikož s pocitem na zvracení a nemožností to „vyhodit“ je to na houby. Podle mě máš ten primární blok buď v hlavě a nebo to prostě, jako u mě, není v tvých možnostech…
Me to vubec neva, uz pri me prvni kocovine v brzkem mladi mi mamka rekla, bud ti ted bude par hodin fakt blbe, nebo si skoc na wc a strc prst do krku a bude to razem mnohem lepsi. Od te doby, kdyz je mi zle od zaludku (z ruznych pricin), jdu si pomoct…
@Anonymní píše:
Ahoj,mám trošku specifickou otázku… Je tady někdo, komu nevadí zvracení a je s tím úplně v pohodě pokud zvrací?
Já mám těžkou fobii ze zvracení, zvracela jsem naposled asi před 20ti lety a čím jsem starší, tím se toho více děsím. Nyní mám už delší dobu stavy, kdy je mi fakt hrozně zle, pocit na zvracení je velký, ale nezvracím… Samo to nejde a já to neumím nebo se bojím, že to neumím.. nevím, je to těžké…
Na jednu stranu si říkám, že to nic není, že je to jako, když jdete třeba na velkou… ale jak to jde asi přes tu pusu…nevím.
Moc mi pomůžete.
Prosím nepište jsem ti, kterým to vadí.
Děkuji
Zvracení je mi extrémně nepříjemné, mám u toho takové křečovité stavy, kdy to se mnou mlátí. ![]()
Vyvolat si ho sama neumím, strč si prsty do krku u mne nefunguje, výtěr mandlí zvládám s úměvem. ![]()
Neumím si třeba předtavit být bulimička, to by mě zabilo dřív, než ta choroba.
Ahoj,
mám trošku specifickou otázku… Je tady někdo, komu nevadí zvracení a je s tím úplně v pohodě pokud zvrací?
Já mám těžkou fobii ze zvracení, zvracela jsem naposled asi před 20ti lety a čím jsem starší, tím se toho více děsím. Nyní mám už delší dobu stavy, kdy je mi fakt hrozně zle, pocit na zvracení je velký, ale nezvracím… Samo to nejde a já to neumím nebo se bojím, že to neumím.. nevím, je to těžké…
Na jednu stranu si říkám, že to nic není, že je to jako, když jdete třeba na velkou… ale jak to jde asi přes tu pusu…nevím.
Moc mi pomůžete.
Prosím nepište jsem ti, kterým to vadí.
Děkuji