Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj, vím, že ho hodně holek používá, já jsem ale pro tvarované, ortodontické, to je ale věc názoru
.
Kamarádka ho má taky. My máme podobný kulatý z Tesca, ale latex, žádnej jinej mi nechtěl
Myslím, když jsme ho měli i my jako mrňata tak proč ne…
No právě, že jsme ho měli my jako mrňata a 99% z nás buď nosilo rovnátka, nebo má křivé zuby
. Doufám, že vlna ortodontických to trochu upraví ![]()
Malé tenhle dudel strčili do pusinky už v porodnici. Jiný pak nechtěla. Byla malinká a ten maxidudel vypadal v její pusince srandovně. Koupila jsem jí ho pak i na doma, jak rostla, tak si oblíbila postupně i ty ortodontické a ten „komunistický“ už nechtěla.
Ptala jsem se doktora, jestli ten dudel nějak nevadí a on mi řekl, že mám být v klidu a mám ho malé klidně dávat.
Ahoj moje malá vůbec ty ortodontický nechtěla, tak jsem taky koupila latexák za pár kaček u nás v drogošce a hned si ho vzala, vypadal ale děsně a pak mi poradila známá že v tescu maj kulatý dudák značky zifco který dělaj v latexu i silikonu, tak jsem koupila silikon a i ten si bere krásně, nemůže bez něj bejt ale jestli nějak škodí nevím ale neřeším to, určitě ji to nezabije ![]()
@verjanku píše:
No právě, že jsme ho měli my jako mrňata a 99% z nás buď nosilo rovnátka, nebo má křivé zuby. Doufám, že vlna ortodontických to trochu upraví
já mám zuby ok
není to úplně asi ten co jsme měli my, tchýně dudle zbírá a byl trošku jiný.. Jinak bych třeba zkusila ještě koupit teda jiný. My jich měli asi 10 než jsme přišli na to který chtěl
A zuby má taky krásně rovný ![]()
Tak já ho koupila protože malej taky nechtěl ortodonický, ale jak jsem ho vyvařila a cítila smrad, vyhodila jsem ho
Kupuju tady v tom krámě naproti penny silikovńový, mají podobný tvar savičky, jsou malé a ty si malej vzal ![]()
@Šťístkule
Tchýně sbírá dudlíky? Moje tchýně mi vnucovala dudlík po manželovi, ať jen proboha neutrácím na těch nových
a pomalu se naštvala, že jsem je odmítla.
Taky jsem spíš pro tvarované, ale pokud mu vyhovuje více proč ne..až bude větší můžete ho vyměnit nebo vzít
@verjanku píše:
@Šťístkule
Tchýně sbírá dudlíky? Moje tchýně mi vnucovala dudlík po manželovi, ať jen proboha neutrácím na těch novýcha pomalu se naštvala, že jsem je odmítla.
Taky mi je nabízela
, ale na štěstí se nenaštvala, když jsem obmítla. Ona je na to ulítlá, pořád je schání. Hlavně ty staré co jsme měli právě my. Ještě je nemá všechny ![]()
@CokeLady Moje sestry(dnes už 12 a 15) ho normálka měly a se zuby nic není
rovnátka taky nenosí
Jinak z vl zkušenostio bohužel neporadím, dcera od 2měs dudel nemá a to měla ten ortodonický, páč jsme ho dostali.
Klárka i Ondra ho měli, Ondra na spaní stále má a bohužel už je u něj patrný mírně otevřený skus, takže budem muset brzo odnaučit, aby se to začlo srovnávat. Klárka se skusem potíže neměla. Jůlu se mi podařilo naučit na silikonový ortodontický.
@verjanku píše:
@Šťístkule
Tchýně sbírá dudlíky? Moje tchýně mi vnucovala dudlík po manželovi, ať jen proboha neutrácím na těch novýcha pomalu se naštvala, že jsem je odmítla.
ta je hodná
![]()
@CokeLady píše:
Díky, zkusímjá to koupila v drogérce na náměstí. A je to nějaká značka?
Co vím, tak je dělá firma Baby Nova – http://www.baby-nova.cz/produkty/latex/ tu kulaté dole a pak ty klasické kytičky, jako jsi dávala obrázek.