Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky prosim vás poradíte mi? V 16tt mi zjitili kondylomata v chebské nemocnici, protože jsem díky nim špinila, primář porodnice mi ale řekl, že s nima nejde nic dělat v těhotenství, gynekolog mi pak řekl že mi je vypálí, vykašlal se na to s tim, že to nejde … celá rozhořčená z přístupu lékařů jsem se objednala do plzně a tam mi řekli, že jsou kondylomky malý že s tim nic dělat nebudou, mam je jak z venku, tak i uvnitř už a jeden uvnitř mi roste. Jsem z toho psychicky uplně mimo. Ted jsem ve 28tt a pořád s tim nikdo nechce nic dělat. Nemužete mi poradit nějakého lékaře, třeba i na druhý straně republiky, už mi to je jedno, ke komu pujdu, který by mě tohohle problému zbavil?? Prosím ![]()
ahoj holky necetla jsem vsechny prispevky,ale ja je mela kdyz mi bylo dvacet.poslali mne do motola a mezitim co jsem cekala na vypaleni lejzrem se mi to tak rozjelo ze jsem byla na sale 50min.vypalovali mi i mocak i zadek venku u pipky…opravdu mne to dost bolelo
za mesic jsem sla na prohlidku a zjistili ze to udelali spatne tak jsem sla jeste jednou a to uz odstranili uplne vsude a uz to bolelo min jak jsem jich mela min nez poprve.je to uz sedum let a zatim se to nevratili,takze tukam a uz se snad nevrati.
Tak mne se taky objevili, nejprve jedna, noc hroznyho, ukazala jsem mudr a ta, ze ok, ze zatim netreba neco delar, ze je to spis kosmeticka vada a vic neresila. Pak jsem cekala maleho, taky nic neresila. No a ja vedela prd. Maly se narodil uplne zdrav, uz mu budou dva a nic mu neni. Behem tehu mi bradavicka skoro zmizela, zmensila se, ze nebyla ani videt. Ovsem kdyz jsem prestala kojit, vyrostla opravdu nechutne a jeste se zdvojila. K lekari jsemse stydela, bylo to sileny, koupila jsem hlivu, tea tree olej…a zacala lecit. Tycinku na bradavice, cesnek…sileny. Vzdy jsem jen rozdrazdila a nic. No a pak jsem na to kapla. Mast z konopi. Udelala jsem si domaci, silnou a hustou. Mazala jsem tyden, vzdy to trochu zacalo krvacet, tak jsem na ni dala ten tea tree olej kvuli dezinfekci, bolelo to jako cert, az mi nekdy tekly slzy. Uz jsem si myslela, ze fakt budu muset na nejaky vypaleni. No a najednou po tydnu ta velka upadla a ta mala vypada, ze pujde za ni. Nikdo byste neveril, jak velka je to radost. Jestli vyzenu i tu malou, koupim jeste jednu kuru te hlivy a budu se modlit, at se nevrati. Prece jenom to nevypada dobre a mne to tak nejak i pri milovani desne svazovalo a cim vic mi to trapilo, tim vic jsem byla jak svazana. Kez uz by byla i ta druha pryc, svine to jsou…l
Dobrý den,
mám kondylomata uz asi 5 let
byla jsem uz asi na 2 operacích a furt se to vraci.
Ale asi dva mozna tri roky si to sem tam namažu roztokem jménem DUOFILM.
A musím říct, že mi pomáhá" Na nákou chvíli zmizí, ale pakk… mrchy malý zase vyrostou"
Stojí asi 170kč, a pomáhá, od té doby nechodím na žádné operace a léčím se doma"
A v těhotenství jsem je měla taky..normalně mě nechaly rodit"..
Malýmu jsou tři roky a nic mu není, doufám ![]()
Jinak se stím doktoři moc nezaobýrají" Všechno jsem si musela najít na netu.
Chce to nejlépe posílit imunitu ![]()
Ale pokud o nich víte někdo více, ráda se to dozvím ![]()
Děkuji za jakékoliv rady ![]()
Dobrý den cetla jsem si vase pribehy a nazory a pridavam se k vam potrebovala bych podporit a vam to jde dobre
momentalne jsem ve 20 tt a nahmatala jsem sj kondylmy na stydkych pyskach mam docela strach protoze nevim jak s tim pokracovat zda to nejak neublizi mimcu atd.. docetla jsem se ze existujou ruzne druhy hpv nemoci a ze je to pry nevylecitelna nemoc
po dalsi dobe patrani jsem se dozvedela ze se pravdepodobne jedna o kondylomy typu 6-11
chtela bych se tez zeptat zda pokud si najdu noveho pritele jestli to bude ode me muze chytit ![]()
@Iboška píše:
Dobrý den cetla jsem si vase pribehy a nazory a pridavam se k vam potrebovala bych podporit a vam to jde dobremomentalne jsem ve 20 tt a nahmatala jsem sj kondylmy na stydkych pyskach mam docela strach protoze nevim jak s tim pokracovat zda to nejak neublizi mimcu atd.. docetla jsem se ze existujou ruzne druhy hpv nemoci a ze je to pry nevylecitelna nemoc
po dalsi dobe patrani jsem se dozvedela ze se pravdepodobne jedna o kondylomy typu 6-11
chtela bych se tez zeptat zda pokud si najdu noveho pritele jestli to bude ode me muze chytit
Pokud máš kondylomata pouze na zevních genitálech tak to mimču nijak nevadí a v těhu se neřeší. Pokud by rostly uvnitř, můžou dítě při porodu ohrozit a doporučovali by zřejmě císařský řez. Tohle mi řekla moje gynekoložka, když se mi objevili kondylomata v 8. měs. těhu.
Kondylomata nový přítel samozřejmě chytit může, pokud je už nemá
ale někteří chlapi jsou pouze přenašeči, takže je může mít i člověk, který žádné příznaky nemá.
Naprosto souhlasím s paní co tady napsala. I o tom porodu i o přenašečích" Některý mezi námi, jsou pouze přenašeči aniž by se to nak projevovalo" ![]()
Ahoj, mam takovej problem. Byla jsem minuly tyden na laseru na odstraneni kondylomat v motole a nikdo mi pri propousteni nerekl jak se nejlip starat o ranky po laseru. Celkove mam teda s motolem blbou zkusenost ale nemuzu to nait ani nikde na netu je tu nekdo kdo by mi poradil? Oplachuju po zachode a cernym cajem co mi rekla sestra jeste pri prijmu ale nepomohl by treba hermanek nebo rapik? Cejtim ze se ranky stahujou a ze to uz trochu svedi ale furt to boli. Dekuju za kazdou radu ![]()
Ahoj všem, pokud nechcete pod kudlu a jiné útrapy, tak si zajděte do lékárny pro tablety s Hlívou ústřičnou, k tomu postižené místo potírejte tea tree olejem, můžete doplnit o echinaceu a za týden až čtrnáct dní máte pokoj
Záleží na rozsahu a na každém individuálně, mě to pomohlo fakt rychle… Bál jsem se jít na operaci a toto fakt zabralo (vše dohromady stálo cca 500 Kč), takže mohu jedině doporučit ![]()
Ahoj holky v pondělí mám jít na operaci laserem na odstranění kondylomat které mám na zadku, musím říct že je mám už delší dobu a až ted mi začali postupně mizet, mám zté operace docela strach, dr mi říkal že po operaci nemužu mít pohl.styk,nevíte jak dlouho?
![]()
Ahoj, chci dát Tomášovi za pravdu. 100% Tea Tree oil je opravdu super. Já jsem si zjistila kondylomata před sedmi měsíci. Od té doby užívám hlívu ústřičnou v tabletách. Vyzkoušela jsem Wartec krém, to vůbec nezabralo, tak jsem každý týden dojížděla na kožní, kde mi to natírali Podofyllinem, též bez úspěchu.
Ještě se to celkově zhoršilo. Lékař mi řekl, ať zkusím mast Aldaru nebo dál docházím na Podofyllin a to už mě opravdu vytočilo.
Našla jsem si tady Tomášův příspěvek a před týdnem koupila Tea Tree oil. Potírám kondylomy dvakrát až pětkrát za den, podle toho, jak mám čas a na tři větší bradavičky dvakrát denně Duofilm a kondylomata jsou skoro pryč.
Je jasné, že každému zabírá něco jiného, ale doporučuji vám to vyzkoušet.
@Klara19941 má se dodržet šestinedělí- nicméně nedodržela jsem, zahojilo se to zhruba za týden. Pak mírně citlivější, ale nebolelo to. A to jsem měla dvě velké bradavice a jednu malou přímo na klitorisu.
V Motole jsou jedničky na toto rozhodně! Operovali mě na konci těhotenství.
PS: Hlíva je sice dobrá, ale ani po několika měsících jsem neviděla zlepšení.
prosím zachovat anonymitu kvůli intimnímu tématu.
Dobry den,
Je prosim mozne chytit gen. bradavice na okraji bazenu na koupalisti? moje kamaradka mela dlouholety vztah, pri kterem se ji zadny problem neprojevil. S novym partnerem tohle onemocneni po delsi dobe chytla, ale jeho test byl negativni. Je tedy mozne nakazit se na koupalisti? Mela jsem styk s jejim byvalym partnerem a mam strach, jestli je mohu chytit nebo to opravdu mohla mit z bazenu. A existuje nejaka prevence, nebo ted uz jen mam cekat jestli se projevi? ![]()
Dekuji za odpoved
Genitální bradavice se přenášejí jen a pouze sex. stykem. A stačí, aby ta dotyčná měla oslabený imunitní systém a bradavice vyraší na povrch.
Duofilm to může i někdy podpořit v růstu, protože není dostatečně silný a spíše je jen prokrví. Kondyloma je něco jako bradavice, je to vir a když je ve formě bradavice tak jen nějaké laicky řečeno pošmajchlování ho ještě prokrví, také bacha na poškození kondyloma - ihned se to rozroste. Prostě jít na kožní a snažit se najít dobrého dr. Mě to pálili a skoro rok byl pokoj. Teď znovu.Je to doživotní… při lepší imunitě se to neprojevuje. Takže podporovat imunitu. Jo a doporučuji si najít doktora co na vás nebude koukat jak na děvku aby jste se ještě ke všemu psychicky netrápili, neb i to napomáhá špatné imunitě. Ale vir máme v sobě navždy.Proto mladé dívky před stykem očkovat tou vakcínou která je i proti rakovině. Jestliže vir máte už je očkování zbytečné.