Kondylomata v těhotenství

Anonymní
30.3.11 20:46

Kondylomata v těhotenství

Ahojky všem,
pravděpodobně se u mě objevili kondylomata, doktor mi řekl že to nijak miminko nemůže ohrozit, prý se tyto výrůstky v těhotenství objevují vlivem změny hormonů. Holky máte s tím nějaké zkušenosti?Prosím o info, jsem z toho tak nějak na měkko a mám hrozné obavy o mimčo ač mě doktor i porodní asistentka z kurzu uklidnovali.
Děkuji emiminačka :cry: :cry:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7182
31.3.11 08:29

Já je měla, nejprve mi je odstranil můj gynekolog přímo v ordinaci, jenže se vrátily a měla jsem je i v pochvě, tak mě raději poslal do porodnice, aby se na mně mrkli a zhodnotili, jestli mi je budou odstraňovat ještě před porodem. Rozhodli, že raději ano, protože miminko by se mohlo nakazit (i když riziko bylo velice malé), zákrok měl proběhnout dva dny před porodem, jela jsem tam, ale odeslali mně rovnou na porodní sál, rozjely se mi bolesti. Takže jsem rodila i s kondylomaty, ale malej je naprosto zdravej. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
31.3.11 08:31

Jinak tohle jsem ti našla v jedné poradně:

Bradavičky nepředstavují ohrožení plodu, problém by mohl nastat až při porodu, kdy by se novorozenec dostal do kontaktu s vyvolávajícím virem - lidským papilomavirem. Ve vzácných případech se pak může u dítěte vyvinout tzv. papilomatóza hrtanu, což jsou výrůstky v hrtanu, které mohou činit dechové potíže. Doporučuji genitální bradavičky konzultovat s porodníkem, aby zvolil vhodnou formu vedení porodu. Léčba se většinou odkládá až po ukončení těhotenství. Některé léky nejsou v těhotenství vyzkoušeny a není tudíž zaručena jejich bezpečnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.11 08:39

Ahoj Raduš,
děkuji za tvůj příspěvek, fakt jsem z toho úplně špatná, nechápu jenm, kde se to mohlo vzít.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.11 11:55

mě se objevila jedna ve 3 měsíci, až do konce těhu jich bylo 9, taky jsem měla strach, že se mimi nakazí, můj dr, porodní asistentka i porodník před porodem mě ujistlili, že se to na mimi nepřenese. Nemám je ale v pochvě, jen kolem. Na kontrole po 6ti nedělí jsme to řešili a domluvili jsme se na sněžení, Pak se dají ještě odstranit pod narkozou a jsou hned pryč, ale protože kojím, tak jsme nejprve zkusili to sněžení. Zatím jsem byla sněžit 2× a začínají už odpadávat.

• Citovat
  • Upravit
7182
31.3.11 12:44
Anonymní píše:
Ahoj Raduš,
děkuji za tvůj příspěvek, fakt jsem z toho úplně špatná, nechápu jenm, kde se to mohlo vzít.

Já to taky nechápala a hrozně jsem se za to styděla, ale zjistila jsem, že je to v těhotenství docela časté a že jsem v tom rozhodně nebyla sama. A ty v tom taky nejsi sama. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
31.3.11 12:46
Anonymní píše:
mě se objevila jedna ve 3 měsíci, až do konce těhu jich bylo 9, taky jsem měla strach, že se mimi nakazí, můj dr, porodní asistentka i porodník před porodem mě ujistlili, že se to na mimi nepřenese. Nemám je ale v pochvě, jen kolem. Na kontrole po 6ti nedělí jsme to řešili a domluvili jsme se na sněžení, Pak se dají ještě odstranit pod narkozou a jsou hned pryč, ale protože kojím, tak jsme nejprve zkusili to sněžení. Zatím jsem byla sněžit 2× a začínají už odpadávat.

Sněžení? Co to je za techniku? Mně je nakonec ostranili taky po porodu, ale já šla rovnou pod narkózu, měla jsem k tomu ještě nějaké granulomy na jizvě po nástřihu, tak to vzali naráz. V Nemocnici jsme byla jeden den, od rána asi do pěti, o malýho se zatím postaral tatínek, odstříkala jsem mlíko, ale stejně musel dostat dávku Sunaru, pak byl trošku boj s kojením, ale zvládli jsme to. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.11 12:47
Raduš.ka44 píše:
Anonymní píše:
Sněžení? Co to je za techniku? Mně je nakonec ostranili taky po porodu, ale já šla rovnou pod narkózu, měla jsem k tomu ještě nějaké granulomy na jizvě po nástřihu, tak to vzali naráz. V Nemocnici jsme byla jeden den, od rána asi do pěti, o malýho se zatím postaral tatínek, odstříkala jsem mlíko, ale stejně musel dostat dávku Sunaru, pak byl trošku boj s kojením, ale zvládli jsme to. :mrgreen:

Sněžení je něco jako vypalování. Nevím proč se tomu tak říká. Nejsem si jistá, ale dělá se to dusíkem. Malinko to štípe a odpadne to. Ale je to na dlouho, pod tou narkozou je to hned. Taky mi bylo řečeno, že v těhu se to objevuje často, jak je oslabená imunita. Ten vir v sobě mužeš mít už dlouho, třeba z předchozího vztahu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.4.11 13:46

Holky moc děkuji za vaše příspěvky a budu doufat, že to ryche zmizí a všechno bude vpořádku :think:

• Citovat
  • Upravit
45
27.4.11 10:03

Ahoj,
jsem ve 27+4 těhu a objevily se mi kondylomata…gynekolog mě poslal do nemocnice, kde mě rovnou objednali na odstranění pod krátkou narkozou (5 - 10 min). Chtěla jsem se zeptat, jestli s tím některá z vás má zkušenost a jaká byla. Bojím se, aby narkoza neublížila miminku. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
27.4.11 10:41

Ahoj holky,
já jsem sice kondylomata neměla v těhu - ale před otěhotněním :-( ale i tak jsem měla strach aby se při těch hormonálních změnách nevrátily - jestli můžu doporučit, tak mně pomohla Aldara krém - je to sice dražší záležitost (600Kč za balení)a na předpis, ale fakt mi to pomohlo a musím to zaklepat, ale zatím nic nemám :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mandy-m
2.10.11 12:20

kondylomata

Ahoj holky, můžete mi prosím poradit. Jsem v 15 TT a objevila jsem u sebe kondylomata. Zatím jsou malá,ale je jich dost od hráze ke konečníku. Nikdy jsem je neměla. Přítel je mi věrný a já jemu také. Objednala jsem si hlívu ústřičnou v tabletách a Epigen spray. Ale nejsem si jistá,zda se smí používat v těhotenství. Nemáte s tím některá zkušenosti, nebo poradíte něco jiného. Můj dr. má dovolenou až do 16.11. Děkuji všem. Jana

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.11 14:42

tak já tedy koukám-měla jsem je taky-před 7lety,v 17.tt těhu-měla jsem je i uvnitř,byla jsem odeslána do kolposkopické poradny na onkogynekol.-rodila jsem v Motole a tam i poradna v onkogyn-dr.je vyhlášená v celé Pze,tudíž nebylo důvod jí nedůvěřovat,koneckonců mi obě děti zachránila,ale tam na mě dr.koukal pmalu jak na nějakou běhnu,že se to dá chytit jen při sexu,ač tedy dr.říkala,že to může být i z bazénu,kam jsem choidla před těhu denně.Partner byl také u dr.a nic mnu nebylo zjištěno.Mě řekli,že pokud se neodstraní kondylomata,budu muset rodit císařem,jinak se dítě může nakazit HPV.Velice rychle jsem šla na sál,kde je odstranili,pak i nadále sledování na onkogyn s tím,že prozatím pord císařem a konečný verdikt 6týdnů před porodem.Nakonec to dopadlo,ale dodnes mám v sobě takový divný pocit,zda tedy vlastně mám či nemám HPV-ve druhém těhu již žádná kondylomata nebyla a vlastně už nikdy :-))

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.11 21:39

Ahojky, já měla kondylomata už před těhu, byly mi chirurgicky odstaněny. Měsíc před porodem se mi objevily znovu a celkem dost a pořád přibývaly. Tak mi byl doporučen císař, aby se malý nenakazil. Prý léčba nemá cenu, až po porodu. Zkoušela jsem je sama mazat tea tree olejem, ale nepomohlo. Při kontrole v šestinedělí, jsem tam už skoro nic neměla. Takže prý uvidíme příště, jestli budu muset zase na zákrok, snad zmizí ty potvory úplně a nebudu muset nikam. Jinak… vůbec neřeším, kde jsem k nim přišla, myslím, že to nemá absolutně smysl, bůhví, kdy k nákaze došlo..... mohlo to být třeba před deseti lety… neřeším to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.11 11:59

jj,kondylomata jsou v těle spolu s virem již klidně od narození,akorát v těhu mají tendenci se objevovat a po těhu zase klidně zmizí.Ale taky se může stát že se rozrostou do takové míry,že prorostou až do konečníku a to je pak extrém…Já je měla i v okolí močového měchýře,napadený celý vnitřek holt…jen dr.na onk se mi vysmál,že to mám od manžela…přeju všem,ať zmizí a už se neukážou :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa