Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hele u nas tohle funguje jen tak, ze se nekdo chopi iniciativy a zorganizuje to. Rekne konkretni misto, cas, pripadne hazim anketu, kde se hlasuje o terminech. Nepomohlo by toto? Pokud se rekne, ze se musime nekdy domluvit, tak je z toho vetsinou prd.
@Andyss píše: Více
Souhlasím.
Mně, pokud vyloženě někdo nenapíše kdy a kde, tak je to semnou taky dost těžké. Potřebuji takto popošoupnout. A jsem vždycky za to rada, kdyz se toho někdo chopí.
Vim, je to ode mě hloupé, ale nedokážu to změnit, snažila jsem se párkrát, ale nikdy mi to dlouho nevydrželo.
S některýma kamarádkama to mám bohužel stejně. Vždycky ta iniciativa od všech byla chtěná, ale každým rokem to pak klesalo. Pak jsem byla jediná s iniciativou a připadalo mi že jsem jediná která o ně má zájem, tak jsem to vzdala. Byly jsme parta holek, která se vídala měsíčně. Pak se jedna přestěhovala do jiného města a šlo to dolů. Když jsme se viděly jednou za rok bylo to tak tak že jsme málem nenašly termín. Jak jsme se méně viděly, prostě jsme se vídaly s jinýma lidmi, a je logické že už jsme si nebyly tak blízké.
Mám to stejně jako @Maddie764 ..pokud někdo napíše konkrétní datum a čas udělám možné i nemožné abych se dostavila ale když řekne
zvi se a sejdeme se..tak si vzpomenu třeba za půl roku…jsem teď na rodičovské a přesně takhle se domlouvám s kamarádkou…něj kamarádkou..za těch 5 let jsme se viděly asi 5×
…protože buď je to jojo tak si dáme vědět…(Nedáme) A nebo se domluvíme na konkrétní termín a pak to odvolame protože něco bouchne…mě hlídání nebo ona musí do práce apod…
od října se vracím do zaměstnání tak už se třeba i uvidime víc ![]()
Je otázka jestli se chtějí sejít. Kdyby chtěly, tak podle mě i napíšou kdy a nebo se nějak doptají. To musíš vědět sama jestli z toho máš pocit, že jen nejsou schopné se sejít a nebo o to nestojí a jen ti to vždycky odkývou, že jo někdy a pak už ticho po pěšině…
Já jsem bohužel taková, že taky známým odkejvu, jak se musíme sejít, ale pak se odmlčím a ve skutečnosti zájem nemám. Nenazývám se ovšem jejich kamarádkou. Jednou za sto let se s nimi teda sejdu, ale kdybychom už se do konce života nesešly, nevadilo by mi to.
Obávám se, že o setkání nestojí. A pokud bys byla aktivní a nějaké setkání domluvila, tak by z toho nakonec vycouvaly.
Lidi se mění, vztahy se vyvíjí, mně se před nedávnem rozpadlo přátelství, které jsem považovala za důležité a pevné. Mrzí to, ale život jde dál.
Zkusila bych to na tvém místě aktivně naplánovat. Tohle musíme se někdy domluvit bohužel většinou nefunguje. Ja když se takhle chci s někým s kým se zas tak často nevídám sejít rovnou navrhuji možná data a místo. Protože když se to neudělá hned prostě se k tomu člověk už nedokope. A teprve až když neklapne tahle varianta a druhá strana se nechytí na žádnou možnost bych to brala tak, že není zájem.
Zdravím, raději prosím anonym. Jsem již starší, děti na 1.stupni ZŠ, přestěhovali jsme se zpět do rodného kraje. Pracovišť jsem v mém oboru vyzkoušela několik, naposled jsem pracovala několik let i v zahraničí, ale s dvěma kolegyněmi z jednoho pracoviště jsem se nadále vídala i během dovolených v republice (byly jsme skupinka), každopádně nyní po přestěhování zpět se jeví kontakt nula nula p. r. d. Již Xkrát jsme se kontaktovaly, že bychom daly sraz, ale z jejich strany vždy jojo musíme to domluvit, najít vhodný termín…ale pak se neozvou. Přitom časově limitovaná nejsem, psala jsem jim, že se přizpůsobím. S tou jednou kolegyní jsem i věkově stejně, párkrát jsme se viděly i bez té další kolegyně, která je trochu starší, má již vnoučata (chápu, že si je chce i užít, když má volno)…je mi to dost líto, předtím když jsem byla v cizině nebo i když jsem pracovala jinde v jiném městě, tak jsme se vždy domluvily a sešly a teď, když jsem zase doma kousek od nich, tak smůla?