Konec kamarádek, co s tím?

Anonymní
11.9.25 15:30

Konec kamarádek

Zdravím, raději prosím anonym. Jsem již starší, děti na 1.stupni ZŠ, přestěhovali jsme se zpět do rodného kraje. Pracovišť jsem v mém oboru vyzkoušela několik, naposled jsem pracovala několik let i v zahraničí, ale s dvěma kolegyněmi z jednoho pracoviště jsem se nadále vídala i během dovolených v republice (byly jsme skupinka), každopádně nyní po přestěhování zpět se jeví kontakt nula nula p. r. d. Již Xkrát jsme se kontaktovaly, že bychom daly sraz, ale z jejich strany vždy jojo musíme to domluvit, najít vhodný termín…ale pak se neozvou. Přitom časově limitovaná nejsem, psala jsem jim, že se přizpůsobím. S tou jednou kolegyní jsem i věkově stejně, párkrát jsme se viděly i bez té další kolegyně, která je trochu starší, má již vnoučata (chápu, že si je chce i užít, když má volno)…je mi to dost líto, předtím když jsem byla v cizině nebo i když jsem pracovala jinde v jiném městě, tak jsme se vždy domluvily a sešly a teď, když jsem zase doma kousek od nich, tak smůla?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1059
11.9.25 15:38

Hele u nas tohle funguje jen tak, ze se nekdo chopi iniciativy a zorganizuje to. Rekne konkretni misto, cas, pripadne hazim anketu, kde se hlasuje o terminech. Nepomohlo by toto? Pokud se rekne, ze se musime nekdy domluvit, tak je z toho vetsinou prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
11.9.25 15:44
@Andyss píše: Více

Souhlasím.

Mně, pokud vyloženě někdo nenapíše kdy a kde, tak je to semnou taky dost těžké. Potřebuji takto popošoupnout. A jsem vždycky za to rada, kdyz se toho někdo chopí.

Vim, je to ode mě hloupé, ale nedokážu to změnit, snažila jsem se párkrát, ale nikdy mi to dlouho nevydrželo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
790
11.9.25 15:51

S některýma kamarádkama to mám bohužel stejně. Vždycky ta iniciativa od všech byla chtěná, ale každým rokem to pak klesalo. Pak jsem byla jediná s iniciativou a připadalo mi že jsem jediná která o ně má zájem, tak jsem to vzdala. Byly jsme parta holek, která se vídala měsíčně. Pak se jedna přestěhovala do jiného města a šlo to dolů. Když jsme se viděly jednou za rok bylo to tak tak že jsme málem nenašly termín. Jak jsme se méně viděly, prostě jsme se vídaly s jinýma lidmi, a je logické že už jsme si nebyly tak blízké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11846
11.9.25 16:09

Mám to stejně jako @Maddie764 ..pokud někdo napíše konkrétní datum a čas udělám možné i nemožné abych se dostavila ale když řekne :ozvi se a sejdeme se..tak si vzpomenu třeba za půl roku…jsem teď na rodičovské a přesně takhle se domlouvám s kamarádkou…něj kamarádkou..za těch 5 let jsme se viděly asi 5× :lol:…protože buď je to jojo tak si dáme vědět…(Nedáme) A nebo se domluvíme na konkrétní termín a pak to odvolame protože něco bouchne…mě hlídání nebo ona musí do práce apod… :lol: od října se vracím do zaměstnání tak už se třeba i uvidime víc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
11.9.25 16:13

Je otázka jestli se chtějí sejít. Kdyby chtěly, tak podle mě i napíšou kdy a nebo se nějak doptají. To musíš vědět sama jestli z toho máš pocit, že jen nejsou schopné se sejít a nebo o to nestojí a jen ti to vždycky odkývou, že jo někdy a pak už ticho po pěšině…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
11.9.25 17:20

Já jsem bohužel taková, že taky známým odkejvu, jak se musíme sejít, ale pak se odmlčím a ve skutečnosti zájem nemám. Nenazývám se ovšem jejich kamarádkou. Jednou za sto let se s nimi teda sejdu, ale kdybychom už se do konce života nesešly, nevadilo by mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.25 20:06

Obávám se, že o setkání nestojí. A pokud bys byla aktivní a nějaké setkání domluvila, tak by z toho nakonec vycouvaly.
Lidi se mění, vztahy se vyvíjí, mně se před nedávnem rozpadlo přátelství, které jsem považovala za důležité a pevné. Mrzí to, ale život jde dál.

• Citovat
  • Upravit
2662
12.9.25 12:53

Zkusila bych to na tvém místě aktivně naplánovat. Tohle musíme se někdy domluvit bohužel většinou nefunguje. Ja když se takhle chci s někým s kým se zas tak často nevídám sejít rovnou navrhuji možná data a místo. Protože když se to neudělá hned prostě se k tomu člověk už nedokope. A teprve až když neklapne tahle varianta a druhá strana se nechytí na žádnou možnost bych to brala tak, že není zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová