Konec kojení, ale nechce UM

440
23.3.06 10:53

konec kojení ale nechce UM

Potřebuji radu, chtěla bych v brzké době přestat kojit (kojíme jen v noci), ale prcek odmítá UM!!! :! Ještě musím dodat že v noci kojíme tak 6× .

Občas, když ho v noci hlídá babička, tak trochu vypije, ale ode mě ani kapičku (asi cítí MM).

Zkoušela jsem Sunar premium, Sunar obyč., Nutrilon, a teď máme Sunar s banánovou příchutí - a nic, když mu to dám, tak se u toho skoro pozvrací :lol:

Nemáte někdo podobnou zkušenost??? :?:

Díky Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
23.3.06 11:01

Předpokládám, že mu UM nabízíš z lahvičky. Když do ní dáš svoje, MM, tak to pije? Není třeba jen proti lahvičce? pokud z lahvičky pít umí, tak bych ho zkusila zvyknout na chut UM třeba tím, že bych koupila nemléčnou kaši a hodně jí míchala se sunarem.

Ono většinou čím jsou děti starší, tak už jim to UM mín chutná. segra přestala kojit v roce a nikdy už do syna nedostala ani kapku mlíka. řešila to kašema a jopgurtama.

V noci šidím synáčka vodou a mlíko dostane až kolem 5. ráno.

martina

• Citovat
  • Upravit
440
23.3.06 11:07

Z lahvičky umí pít, pije z ní přes den šťávičky. s tou kaší to zkusíme. Teď mu dávám mléčnou, tak uvidíme. A myslíš dát tu kaši zředěnou v noci anebo normálně večer??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
23.3.06 11:51

Ahoj, naše malá nechce mléko od 7 měsíců. Ona tedy byla kojená jen první 2 měsíce s přikrmováním, protože kojení odmítala a pak už jen UM. Před měsícem a půl začala postupně ubírat i UM a teď už tak 5 týdnů se ho ani nedotkne. Dr. mi říkala, že se to někdy stává. Malá má navíc preventivní HA dietu, takže nemůže klasické UM a asi jí to už nechutná. Dr. mi poradila, ať jí dám tedy pauzu a zkusím znovu UM, třeba i z obyčejného hrníčku - to malou někdy baví. Zatím to tedy řeším tak, že na snídani jí udělám bezmléčnou kaši napůl ve vodě s ovocnou přesnídávkou a napůl v UM (aby to nebylo moc syté a baštila pak oběd). Používám bezmléčnou rýžovou kaši od Nestle, ta je obohacená o vitamíny a minerály podobně jako UM. Taková je ještě Sunarka, ale ta malé moc nechutná. Voní totiž jako karamel. V poledne malá baští maso se zeleninou a taky do jídla přimíchám trochu UM. Odpoledne jogurt s ovocem a večer bezmléčná kaše připravená s UM. V takové kombinaci to malá zbaští. Dost jsem přemýšlela jak na to a Dr. mi to schválila. Doufám však, že se apoň trochu k pití UM zase vrátíme. Když vidím, jak některé děti pijí a baští jak o závod, říkám si, proč ta naše princezna musí mít pořád něco extra :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
23.3.06 11:59

Mě ani tak moc nejde o přísun mléka přes den, to máme jogurty nebo kaši, ale hlavně co v noci. Potřebuju něco co ho trochu víc zasytí (budí se tak 6× za noc - cucne si a zase usne). Nebo já vlastně nevím, dke je problém. Možná mě chce jen cítit.
Nevím co bych mu dávala v noci, kdybych už nekojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
23.3.06 12:12

Aha, no naše malá mléko začala sama v noci omezovat a pak už ho nechtěla. Ale ona je pěkná drnda, jak říká děda a miluje bylinkové čaje. Za den vypije tak kolem půl litru, včera to bylo však víc jak 7 deci. V noci se mi také budí, když to jde tak 1×, max. 2× za noc a chce se napít čaje. Pak zase spí. Asi má žíyeň a mléko jí ji nezažene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
23.3.06 12:12

Ahoj Neznalek,my sme na tom tak podobne ako ty.Cez noc kojim asi 3krat a este aj cez den 3krat.Maly proste nezaspi bez toho aby necucal MM.Dlho nechcel flasku ani videt,dudlik taktiez nechce.Skusala som rozne flasky a druhy UM ale bezvysledne.Nutrilon,Beba,Hipp,Hipp vanilkovy skoncili v kosi :( Teraz skusam Sunar a rano sa mi podari don dostat asi priblizne 80ml.Neni to moc ale aspon nejaky pokrok oproti minulosti.Tiez by som uz rada prestala kojit a isla na par hodin pracovat ale takto musim byt doma s mojou malou prisavkou na prse :lol: Snad sa skoro dozijem doby ked budem moct ist vecer s kamosku na sklenku a nedavat si pozor na to co smiem jest a pit.Mozno skusim odist aspon na den a manzel mu da UM.Ked nebude nic ine bude dobre aj take mliecko.Mozno :roll: Len neviem ci to manzel vydrzi a nebude mi za par hodin zufalo vyvolavat aby som prisla nakojit naseho syna Ak nieco zabere u vas budem rada ak napises.Tak UM zdar :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
23.3.06 15:30

Já jsem dávala právě řídké kaše. normálně z lahvičky, udělej větší dírku a tu kaši řidší. Dávala jsem kaše Hami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1460
23.3.06 15:46

Kolik je dítěti měsíců?

Neználku,

já Tě neznám a netuším, jak máš velké dítě. Pokud má k jednomu roku (usuzuju, že chceš přestat kojit), tak roční dítě vydrží celou noc nepít.

Přes den se dají nabízet jiné nápoje. Když napíšeš jak je staré dítě, možná poradím víc.

Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
23.3.06 15:56

Neználku, tenhle problém jsme taky řešili. Jířa se mi odstavil sám v 9 měsících a odmítal naprosto jakékoliv UM. Zkoušeli jsme všechny značky - ale jakmile si lokl, tak začal natahovat jako že bude blinkat a vůbec to nechtěl. Včetně těch ochucených. Doktorka mi ale říkala, že kvůli velké spotřebě vápníku do něj musím teda cpát všechno, co vápník obsahuje. Takže ve srovnání např. dva bílé jogurty denně. Nebo jogurt a dávat na kousání tvrdý sýr. Takže jsme dávali celé dny jogurty na sto způsobů… často třeba s přesnídávkou, to mu jelo. Pak jsme dávala Multi-sanostol - to je asi jediný multivitamin pro mimina s vápníkem. Jířa začal pít mlíko až po 2 letech, kravské, a to jen málo. Ale prý to je „problém“ dlouho kojených dětí, že některé pak UM prostě odmítají, nechutná jim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
23.3.06 17:07

Alice: Vojtíkovi je 11m (je to v metříku). On je dost velký jedlík, tak nevím jestli nemůže mít v noci. Vím, že se říká, že od 6.m by mělo dítě vydržet bez jídla celou noc. Ale každé dítko je jiné :wink:

verbascum: s kaší na noc si nejsem úplně jistá. Připadá mi, že když mu dám kaši těsně před spaním, že se pak budí častěji - možná ho pak tlačí bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
24.3.06 09:44

Ahojky, my máme teď noční odstavení čerstvě za sebou. První dvě noci si malá ani na kojení nevzpomněla, dala jsem jí vodu v hrníčku a spala dál. Teď poslední noc měla prdíky a řvala, tak jsem jí dala UM z láhve a krásně usnula. U nás to probíhalo tak, že nejdřív jsem malou naučiula pít UM ve dne a pak - až naposled jsem odstavovala v noci. Chce to stále nabízet jednu značku UM až si na ni zvykne a může mu to pěkných pár dní trvat. Aspoň mně se to osvědčilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
27.3.06 14:38

Ahoj
my jsme na tom byli podobně. Je mu 10 měsíců a od půl roku se snažím aby se mi zvyknul na lahev. trvalo to dva měsíce. Koupila jsem si sunar premium a dala jsem mu to v doměmí, že mu to ihned zachutná. Omyl nechtěl to! Vzdala jsem to. Asi před 14 dny jsme to zkusili znova a úspěch. Čtrnást dní jsem mu dávala jen ráno a po kojení před spinkáním. Včera jsem zkusila v noci když se mi poprvé probil. A vypil 110 zase pekně usnul, do rána se vzbuil ještě dvakrát jednou si jen cucnul a před ránem zase vypil 110 stávali jsme v 7. Jsem vzvědavá jak to bude dnes. Jo jinak jsme v noci stávali každou půl až třičtvrtě hodinu, bylo to hrozně únavný. Tady jsem se dočetla že to mám v noci zkusit bez prsa. Přes den chci nadále kojit. Uvidíme. Chce to čas. Uvidíš že se to nakonec podaří. Jsou to malí šibalové pěkně nám umějí hrát na city.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
8.3.13 20:50

Ahoj, prosím o radu… nebo spíš o rady :D mám chlapečka - 4m.,plně kojený, prospívá dobře. Ale.. v noci se budí každé dvě hodiny od 3m a dokud nedám prso neusne. Zkoušela jsem dát na noc různá UM-nutrilon, od Hami, Bebu, mojí první kaši od Nestlé..nedostanu do něj vůbec nic, na všechno se ksichtí a plive to. Zkoušela jsem jak z lahve(Avent), tak stříkačkou. Kdyby šlo jen o to spaní, tak bych to tak nehrotila (i když netvrdím, že bych se ráda nevyspala :roll: ) Jde také o to, že mě kojení velice vyčerpává, jsem unavená a i když téměř neustále jím, tak hubnu, ted už při 170 cm mám 51kg a nekončím :( Tak jsem myslela, že částečné omezení kojení(že bych to měla půl na půl s UM) by mohlo pomoct? Nebo rada na tu únavu? U lékaře jsem byla, z krve vše v poho, žádná štítná žláza nebo tak.
děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna