Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky,
chtěla bych se vás zeptat, jak je to u vás s pravidelností menses při kojení?
Stále kojím a první menses se u mě objevila až po 10 měsících od porodu (klidně ani nemusela:)). Jenže od té doby zase nic a tak nevím, jestli je ot normální nebo už mám plašit a kupovat těhu test? Další mimi bych moc chtěla, rozhodně teda ale později…
Jak je to u vás?
Ahoj, test si pro jistotu udělat můžeš, koneckonců stát se může, že:) Ale jinak mě trvalo asi půl roku, než se MS tak nějak stabilizovala a byla pravidelná + - dva dny. První MS mi přišla po 8měsíci, další byla o 10dní později než byl termín, tj 38den, další byla relativně po 28, pak zas byla o 4dny dřív a teprv pak se to nějak srovnalo. Bude to asi trvat chvilinku.
Ale testem nezkazíš nic
taky jsem an to zvědavá…první MS u mě po 6 měsících, a další dvě vždy o týden později…asi to chvíli ještě potrvá, než se to srovná jak předtím…K.
sussie: tehotna byt muzes ale ta pravidelnost asi nebudetak horka.vydrz na dalsi MS,nebo zajdi k doktorovi.u mne zatim MS neni:-) (8mes. poporodu)
Těhu být sice můžeš, já se také trošku lekla test nakonec udělala, a nic, tedy čípek atd. tomu odpovídali. Dostala jsem první MS 9měs. po porodu a ten první cyklus trval nakonec 41dní, také jsem to tu řešila a všechny mě uklidňovaly jako tebe ty nademnou ![]()
Další cyklus byl 28 a potom už mých obvyklých 27.
takže bych řekla, že to chce čas, aby se to srovnalo.
zdraví mia
tak já dostala MS 7týdnů po porodu..
a tky by mě zajímalo, jestli je to pak pravidelně při kojení
![]()
Já to pravidelně neměla, měla jsem takové cykly necykly po 20dnech plus mínus autobus, místo ms špinění. Pak až po první opravdové ms se to protáhlo, pak zase kolem 40dnů, plus mínus autobus.
Rozhodně bych nečekala, že to bude pravidelné, spíš bych byla překvapená, kdyby bylo.
@Gladys píše:
Já to pravidelně neměla, měla jsem takové cykly necykly po 20dnech plus mínus autobus, místo ms špinění. Pak až po první opravdové ms se to protáhlo, pak zase kolem 40dnů, plus mínus autobus.
Rozhodně bych nečekala, že to bude pravidelné, spíš bych byla překvapená, kdyby bylo.
gladys a můžu se ještě zeptat?? chutná miminkům mlíčko, když je ms?? ta moje malá je od rána náká divná, každou chvíli (hodinu) by papala… atd.. atd.. ![]()
@mona.k.79 já myslím, že je to individuální, u nás jsem nezaznamenala nějaké protesty, ale někdy holky popisují, že dítě nechce třeba už několik dnů před ms, případně při ms ![]()
@Gladys píše:
@mona.k.79 já myslím, že je to individuální, u nás jsem nezaznamenala nějaké protesty, ale někdy holky popisují, že dítě nechce třeba už několik dnů před ms, případně při ms
aha, no ona se budí každou hodinu a řve hlady… ![]()
@mona.k.79 a není to spíš růstový spurt? Normálně bych nakojila podle toho, co si řekne, ono to za pár dnů zase přejde, až se tvorba mléka díky poptávce zvedne ![]()
@Gladys píše:
@mona.k.79 a není to spíš růstový spurt? Normálně bych nakojila podle toho, co si řekne, ono to za pár dnů zase přejde, až se tvorba mléka díky poptávce zvedne
no víš, já si myslim, že u ní proběhl v 5tým týdnu jo, a to přibrala za 10dní 550kg a vyrostla o 6cm a doktorka mi říkala, že žádnej spurt neni, že je až ve 3měsíci a že jí mam normálně dávat po 2h a dřív nee!! a ono jí je 7 týdnů a v 6ti týdnech měla právě 5560kg
jo a u toho prsa je jenom tak 5minut a spí, tak jí dam do postýlky a do hodiny se zase vzbudí, ptž potřebuje krkat a pak z tho zse řve hlady a takhle dokola celej den je to na palici
No. Tak nechci znevažovat paní doktorku, ale doporučuje se pro kojení dělat to, že to člověk nechá na dítěti, spurty jsou obecně většinou ve 3 a 6 týdnech a ve 3 a 6m, ale není to nějaké prvidlo, může být v podstatě kdykoliv.
Normálně jí koj podle potřeby a za pár dnů se to srovná.
(já nevím, co furt mají lidi s tím omezováním kojení u malých miminek, neřknu, kdyby mi zdravý roční dítě viselo co hodinu na prsu, to bych ho asi taky usměrňovala, ale do 6m má zkrátka nárok…)
@Gladys píše:
No. Tak nechci znevažovat paní doktorku, ale doporučuje se pro kojení dělat to, že to člověk nechá na dítěti, spurty jsou obecně většinou ve 3 a 6 týdnech a ve 3 a 6m, ale není to nějaké prvidlo, může být v podstatě kdykoliv.
Normálně jí koj podle potřeby a za pár dnů se to srovná.
(já nevím, co furt mají lidi s tím omezováním kojení u malých miminek, neřknu, kdyby mi zdravý roční dítě viselo co hodinu na prsu, to bych ho asi taky usměrňovala, ale do 6m má zkrátka nárok…)
HMM nojoo
podle ní, váží mooooc, takže prej hlady netrpí a kldině jí můžu prej nechat řvát. ale játo stejně nevydržim..
ale tohle co dneska provádí je divný
že chce každou hodinu a usne u toho po 5min.. já pořád nemůžu nikde najít to, jestli za to může třeba MS ![]()