Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý večer, chtěla bych poprosit o radu pro svoji kamarádku. Má 2,5 měsíční holčičku. Kojí už málo a začala dávat Nutrilon. Má teď trochu problém s holčičkou, protože ona prý po každém krmení pláče, trápí ji asi bříško. Může to být tím Nutrilonem? Četla jsem, že Nutrilon se složením nejvíce podobá mateřskému mléku.Kamarádka chce ještě vyzkoušet mléko Beba. Můžete mi, prosím, napsat, kdo z vás zkoušel obě mléka, jaké byly rozdíly v reakcích miminek? Které bylo pro vás lepší? Děkuji a přeji krásnou dobrou noc, Lenka
Leni,
jsem „odborník“ na UM.
S dcerou jsem vyzkoušela fakt snad skoro všechno a do jejich 4m jsme jí dokonce míchali její special mlíko, aby jí chutnalo a neměla po něm zácpu… Fakt drsný ![]()
Zá:,–(ní je, že každýmu mimču vyhovuje něco jinýho. Já bych poradila Nutrilon Omneo, ten je vyloženě na problémy s bříškem. U nás fungoval na bříško magicky, ale moc malé nechutnal, ale třeba u dítka tvojí kamarádky to bude úspěch… ![]()
Zdravé děti a spokojená bříška.
Peta
Ahoj, my jsme začínali na UM Beba, ale zhruba na 2 měsících jsme museli přejít na Nutrilon, protože mi malá po jídle hodně zvracela. S Nutrilonem je to lepší, ale sem tam ještě ublinkne. Sunar a Hamilon a ostatní UM šel z malé v dlouhých šavlích, hned jsem ho vyhodila. Na chuť a vůni je Beba lepší než Nutrilon, ale ten se asi opravdu nejvíce pododá MM. Ať ještě zkusí vyměnit vodu ze které to vaří. Já měla problémy s vodou. Vyzkoušela jsem jich hodně, ale nejvíce mi vyhovuje TOMA NATURA. Za zkoušku to stojí. Nám to pomohlo. ![]()
Přeji ať se podaří a bříško už nebolí.
Ahoj
Máš pravdu Nutrilon je nejlepší. Pokud jí trápí bříško, tak bych si nechala poradit v lékárně. Od Nutrilonu existují různé druhy. Nejdříve bych mimi nechala vyšetřit dětským doktorem, kvůli vyloučení nějaké alergie.
Naše malá měla do třech měsíců Nutrilon a potom Bebu a od roka má Sunar. Z mé vlastní zkušenosti byl Nutrilon nejlepší.
Ahoj,
tak mi přikrmujeme UM od narození, protože bohužel nemám dostatek mlíčka. Máme Nutrilon 1 Ha (hypoalergení) a jseme s ním moc spokojení. Sice je dražší než ostatní, krabice stojí cca 200,–Kč a vydrží na 6 dní, ale je prý nejlepší a tenhle je ještě speciální pro předcházení alergiím. Malému moc chutná a vůbec po něm neublinkává. Ochutnala jsem ho a chutí je dost podobný mateř. mléku.
Zdraví Berča
Ahoj,
taky jsme velmi zkušení v oboru Nutrilon (vyzkoušeno Nenatal, Premium, Forte, Omneo, Pepti 1 a 2, HA) a Beba (Start 1, HA, 2 Bifidus).
Radimek byl nedonošený a od narozená krmený MM jen minimálně. Jako nejlepší ?- nejdoporučovanější? jsme začali Nutrilonem, Radimek však měl problémy s bříškem a hlavně se zácpou. Pomohla až Beba, naše dr. ji velmi doporučuje, právě pokud jsou s Nutrilonem problémy - odchovala na ní své děti. Myslím, že vyzkoušením nic nezkazíš, každé dítě je jiné a také každému může vyhovovat něco jiného.
Složení obou mlék je velmi podobné, jen Nutrilon obsahuje prebiotika a Beba probiotika. Proto jsou obě nejblíž MM.
Beruška
Ahoj,
já malého kojila jen první týden, pak jsem mu dávala Hamilon a po 2 měsících jsme přešli na Sunar. Jsem s ním spokojená a malej po něm vydrží spinkat celou noc.
Verča a Kubík (11 týdnů)
Ahojky, chci se zeptat na Vaše skušenosti s nutrilonem comfort a nutrilonem anti-colik. Jaký je mezi nimi rozdíl? Který Vám zabral na bolení bříška? Nebo radši přejít na Bebu? Jakým způsobem se mění UM? Jednoduše jí ho jeden den změním a hotovo? Děkuji
Ahojky, já měnila postupně. Přecházela jsem z Nutrilonu na Sunar a vše v pohodě. Pěkně po něm kakal pravidelně bez problémů a pláče.
Každý mimčo je individuální a vyhovuje mu něco jiného.
duppe píše:
Ahojky, chci se zeptat na Vaše skušenosti s nutrilonem comfort a nutrilonem anti-colik. Jaký je mezi nimi rozdíl? Který Vám zabral na bolení bříška? Nebo radši přejít na Bebu? Jakým způsobem se mění UM? Jednoduše jí ho jeden den změním a hotovo? Děkuji
Podle mne Nutrilon Comfort je protikolikový, takže nevím, co je anti-colik (podle mne totéž, ale nikdy jsem ten typ neviděla)… Po Bebě se mi malá kroutila, takže jsme jí ani nedobrali… My přešli teda den ze dne, jeden den to a druhý něco jiného (z Nutrilonu Comfort, ten byl jako příkrm k MM a pak samostatný, na Nutrilon a po pár měsících na Sunar Nutradefense a po čase na Hami). Střídání nám doktorka nedoporučila. Jen řekla, že efekt to má až po týdnu, až se upraví trávení jiného typu mléka…
ja jsem malymu davala bebu.take mi ji doporučil doktor,že je lepši než nutrilon.malej blinkal tak jsem přešla na nutrilon a je to o poznani lepší.ubliknava si občas taky,ale myslim,že je to tim,jak se přecpava
rozhodně bylo znat zlepšení.a jinak dcera vyrostla na sunaru a moooc ji vyhovoval.malymu ne.
Ahoj, my máme NUTRILON COMFORT, malého trápilo bříško, nemohl se vykakat a vyprdět. Anticolic je nové mléko a je vyloženě pro koliky, Dr nám říkal, že můžeme vyzkoušet i to, já jsem ale začala dávat lactobacilky a malému se kakání krásně upravilo, ale byl to boj ty začátky.
To je na dlouho a nebo na krátkou dobu. Musí se to prostě vyzkoušet. Někomu vyhovuje Nutrilon já ho měla ve 3 podobách a byť chutnal,tak měl zácpu. Kupovat s označením HA hypoalergenní,ale ví se také,že zhruba 80 procentům dětí Nutrilon nevyhovuje. Nezavrhuji ho,protože někomu může se dět jak zadek na hrnec. Stoličku pozná,ale ať se neděsí,bude hustší a nebude tak krásně vonět jako po MM Já to poznala už druhý den Držím pěstě s výběrem
26lenka píše:
Ahojky, já měnila postupně. Přecházela jsem z Nutrilonu na Sunar a vše v pohodě. Pěkně po něm kakal pravidelně bez problémů a pláče.Každý mimčo je individuální a vyhovuje mu něco jiného.
Co znamená postupně? Jako každé druhé jsi mimču dala jiné nebo jak si přecházela na jiné? ![]()
taky přemýšlím nad přechodem na sunar ale pořád nejsem rozhodnuta…
moje malá řve každý dev pravidelně kolem 17té hodiny a pak kolem 5té ráno. Tak nevím jestli by nám alespon trošičku nepomohla třeba změna mléka. Jinak ona hezky kaká, přes den i prdká ale jak přijdou ty „její“ hodinky tak tlačí až je rudá, řve, trošku poprdká ale přijde mi že ji to dost dá zabrat. ![]()
Ze začátku jsem dávala jednu porci sunaru, pak dvě, tři … Ale asi to klidně můžeš dát ze dne na den. Nám sunar pohol.
Zkusila bych to, i když se to nezlepší, tak už to horší být nemůže.