Ublinkávání - Nutriton

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
64
9.1.06 15:22

Ublinkávání - NUTRITON!

Zdravím maminky!!!
Moje holčička bohužel patří mezi ty děti, které ublinkávají.. :(
Pan Dr. mi doporučil koupit Nutriton a vždy před kojením dát 3-4 lžičky. Chtěla jsem se zeptat, zda je tady nějaká mamka, která má s tímto přípravkem zkušenosti, zda pomáhá atd…
Děkuji za odpověď
Zuzik + Ema 3 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
991
9.1.06 15:32

Ahoj Zuziku.

Vlastní skušenost nemám,ale z doslechu od švagrové souhlasím s názorem od doktora.Švagrová dávala malému nutrilon,ale ne ten klasický.Je nějaký speciální na ublinkávání.Je sice trošku dražžší,ale jim pomohl. :wink:
V lékárnách a nebo u pediatra dávají někdy vzorek zdarma.Skus se poptat.

Hodně štěstí a zdraví :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
9.1.06 15:41

Ahoj zuzki.U me taky nevim,ale rada bych ti radila.Jeste kojim Nikolku po 4 mesice.Muzu ti zeptat: Nase je napapana,krkne a pak treba za pul hodky blinka i s vodou.To mate taky?
Dekuji za pochopení.
Zdenna a Nikolka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
9.1.06 16:03

Zdenno, ta nase hlocina blije i hodku a pul po papani, blije i vodu, mleko, zdrcnute mleko, jednou jsem ji dala caj tak i ten.....ale dr. mi rekl, ze nektere deti to tak maji … :roll:
Pribira pekne uz mame ve trech mesicich 6,71kg tak si z toho nemam delat hlavu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.1.06 16:27

Ahojky holky,

moje Emma taky ublinkává a hodně moc. Už je jí 7 měsíců a pořád to trvá. Ale přesně jak píšete, přibírá na váze, nic jinýho jí snad není, na vyšetřní zjistili pouze reflux. Nutriton používáme už od 2 měsíců a bez něj je každé kojení katastrofa. Ne, že by po něm neblinkala vůbec, blinká i tak, ale o dost míň, než bez něj.
Před každým kojením dáme přesně jak radil pan doktor Zuzikovi 3-4 lžičky Nutritonu. Takže za vyzkoušení určitě stojí, miminku vůbec neublíží.
Jinak pro Zdennu: Emma blinkala pořád a to doslova pořád. Při jídle, po jídle, půl hodiny po jídle, hodinu po jídle, dvě hodiny po jídle, … pořád. A když neměla co, tak aspoň žaludeční šťávy. Je to hrozně nepříjemný, pořád se koukat, jak se miminko zalyká blinkáním, ale musíme to vydržet - obě!

Držím palce, ať Nutriton aspoń trochu pomůže.
Jana a Emma

• Citovat
  • Upravit
1234
9.1.06 16:28

Ahoj Zuziku,
Matýsek taky ublinkával, tak jsem mu Nutriton pořídila, abych to aspoň zkusila. Bohužel jsem moc výsledek neviděla, tak jsem to rychle vzdala. Byl tam hlavně problém v tom, že se to má nějak složitě smíchávat a pak podávat nejlépe během kojení. No to asi těžko budu malého odtahovat od prsa. Dávala jsem mu to tedy před kojením, ale stejně mi to plival, jelikož byl dost malej a cokoli ze lžičky mu šlo dost špatně dávat.
Tak jsem jednoduše po ublinknutí převlíkla a navíc nosil celý den malý bryndáček. S prvníma příkrmama to odešlo, tak se to dalo vydržet.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
9.1.06 16:28

Ziziku,
ten nutriton si kup..... stojo kolem 160kc, staci opravdu 2 odmerky pred nebo behem kojeni a pomaha
Nas malej ma reflux, ale ja uz nekojim a davam nutrilonA.R. a rozdil je velky.....ted uz skoro neblinka
Nutriton i Nutrilon obsahuji to same zahustovadlo z svatojanskeho chleba

katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
9.1.06 16:36

Zuzik pokial som dobre pochopila, tak si sa pytala na NUTRITON nie NUTRILON, vsak?
NUTRITON je vlaknina zo svatojanskeho chleba, je neskodna. Ja s nou nemam skusenost, ale maminy si ju dost chvalia. Tak ti prajem, aby to u vas zafungovalo.
Zdena-kojene miminka blinkaju, to je normalne. Ak toho nie je prilis vela a prilis casto, tak by som to neriesila, zvykne sa to upravit vekom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
9.1.06 16:38

Tak kym som dopisala prispevok tak uz Katka odpovedala. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
9.1.06 16:40

Děkuji mamky, každopádně ten NUTRITON vyzkoušíme a budu doufat, že aspoň trošku pomůže. Není to nic přijemného vidět Emu jak se trápí a to,že musím častěji prát už jsem si zvykla, ale až příjde vyúčtování za vodu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.1.06 16:59

U me to ma same Nikolka jak blije.V patek reknu DR.Jinak mas peknou vahu holcicku.Nikolce bylo 3 mesice a vazila kolem 6.3kg a 61cm.preji ti klidny vecer.
zdenna aNikolka

• Citovat
  • Upravit
227
9.1.06 17:14

Ahojky, tak muj malej blil dlouho (az do 8 mesicu) a hodne. Nutriton jsem koupila, ale zadny uspech u nas nemel.
Romca a David, 13 mesicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
9.1.06 17:50

Holky, tak si říkám, že je možná dobře, že jste zvyklé na „blicí“ děti od maličkata - náš mimiňák začal ublinkávat až poté, co se naučil točit na bříško - hrozně ho to baví, takže je na bříšku prakticky pořád, jen ho položím. Do té doby jsem nepotřebovala ani plínku přes rameno, skoro ani bryndáček (není a nebyl kojený).
Zato teď - je jedno, jestli ho položím za hodinu po jídle, za dvě, hned........ někdy neublinkne, někdy i skoro tři hodiny po jídle. Jenomže je veselej, přibývá, takže doktorka jen pokrčí rameny. Za týden začneme mrkvičkovat, to se mooooc těším, na ty oranžový blitinky.......
Jen jsem ráda, že jsem mu nepořídila tu krásnou a drahou deku Chytráček, nebo podobnou, byla by pořád zblitá. Takže denně měním a peru bílá prostěradla, co pod něj dávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
9.1.06 17:51

Nazdárek kašpárek.

nám bohužel nepomohl. Myslím že to bylo tím, že toho vypil málo - lepší se to dělá do UM než se to podává s MM, měla jsem jednu krabici a vyhodila jsem ji poté co jsem mu to dávala už třetí den a dítko blilo vesele dál - i když to bylo tužší…

No a asi tě nepotěším protož M. je stále blicí… říká se že se čeká do roka… no my už moc času nemáme ..... navíc jak ted všude lozí, tak se někde vyblije, a pak přijde celej od toho protože ho to děsně zajímá a rozpaplává to a já pak jak detektiv s mopem hledám a hledám.....

Je to k zbláznění…

Tak ale za zkoušku nic nedáš..

pápá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
9.1.06 18:13

Markéto opravdu jsem se zasmála tvému příspěvku i když to moc k smíchu není (myslím to, že mimi už leze a hledáš mopem blinkance) no jak tak čtu tak jestli to blinkání nepřejde a Nutriton nepomůže tak máme fajné vyhlídky do budoucna… :wink: jak už jsem psala, tak už jsem si na to zvykla, převlíkání párkrát za den mimi i sebe,praní…můžu doufat, že pan Dr. má pravdu když mi řekl, že do půl roka to přejde!!!Kéééž by měl pravdu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová