Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Naše 4-měsíční dcerka přestala mít chuť k jídlu,je sice fakt,že je nachlazená,ale začlo to už před nachlazením.Vždycky byla jedlík a najednou začla pít minimálně a teď dokonce už téměř nic,jen na noc ještě něco vypije,ale přes den je to katastrofa.Dr mi poradila vyměnit mléko,předtím pila Nutrilon,teď jsem koupila Sunar,ale nic nepomůže,můžete mi prosím poradit co ji můžu dát nebo jak to udělat,aby jsme do ní něco dostali.Jo,řes den pije jen šťavičku,aspoň něco…Předem dík za jakoukoliv radu.
Dagi,
vím, že je to o nervy a moc ti rozumím!!! Ale věř, že ať budeš dělat cokoli, mimčo má svoji hlavu. zas ji to přejde. Nepíšeš, kolik malá váží, ani kolik přesně vypije. Hlídala bych si akorát dehydrataci (100ml na kilo váhy za 24 hod) a zbytek bych nechala na ní…
Zažila jsem to podobné a je prostě pravda, že žádné dítě dobrovolně hlady neumře. A pokud by jí to nepřecházelo, začala bych se zeleninovými příkrmy, třeba prostě není mlíková…
Hodně nutričních úspěchů!
Peta
Ahoj Dagi,
také máme zkušenosti a UM, a konkrétně Nutrilon nevyvolával v Radimkovi žádné velké nadšení. Protože měl i jiné problémy, přešli jsme na Bebu. To je jiné kafe. Zkus kromě Sunaru, další značky - Bebu, Humanu … A když žádná nezabere, tak, jak radila Missorka, zeleninové a pak ovocné příkrmy (pro nekojené děti 4 měsíce = začátek příkrmů), šťávičky, vodu, čajík… na něco se určitě chytí.
Hlavně vydržet! ![]()
Beruška
Malá mi ze dne na den začala odmítatBebu. Má deset mesiců, až na mlíko papka ukazkově.Malinko ještě kojime, ale to nestači.Je to boj, neznáte nějaké fínty?Děkuji
petki1405 píše:
Malá mi ze dne na den začala odmítatBebu. Má deset mesiců, až na mlíko papka ukazkově.Malinko ještě kojime, ale to nestači.Je to boj, neznáte nějaké fínty?Děkuji
Já přidávám granko a funguje to… ![]()
ahojky mě malá bojkotuje mlíko skoro od začátku,zkoušeli jsme ruzné značky beba byla nejlepší po ostatních má zácpu
,ale už dva měsíce mě rozhodně nepije tolik co by měla,vždy pila okolo 800ml za den na 7 kilo cca to bylo ještě dobrý,teď jsme začli s příkrmy zeleninku a tu papá ukázkově ,ale o to co sní vypije méně mlíka takže teď vipije 600-700ml za 24h v 5 měsících na váhu 8 kilo,musim jí krmit většinou ve spátku za čilého stavu do ní nedostanu skoro nic,naštěstí spinká pěkně v pruběhu dne tak 4× až 5× 20-30 min…taky jsem z toho byla na nervy,že je rekord vypití mléka najednou v čilém stavu asi 100ml,ale na druhou stranu ,kdyby jí něco chybělo tak nepřibírá kilo za 4 týdny…čurá jak protrtžená,až se divim,kde se to v ní bere,čaj vodu odmítá. být tebou kontroluju hlavně čurání a zkusila bych jí strčit flašku do pusinky až bude skoro spát.jo a ještě když jsme začínali s Um ve 2,5 měsících tak byla schopná vipít víc jak litr,asi za týden dva si to až upravila na míň
ještě mě napadlo,že muže být problém ve šťávičkách,jsou přece jen sladké a proto nechce mléko
ahoj, jsme na tom stejně, vždy vypila 2× denně 300 ml mlíčka jen se zaprášilo ( Beba )a teď ze dne na den prostě odmítá, už to trvá 14 dní, snažím se do ní nacpat jogurty, sýr ( bez soli ), když má náladu tak ráno vypije třeba 190 ml, ale i tak mi to přijde málo. Začala jsem dávat večer kaše, to je jediné co je ochotná sníst
Naše dr. mi řekla ať to nehrotím, že prostě mají takové období a že si s tím nemám dělat hlavu, ale snažit se do ní napcat jiné mléčné potraviny ![]()
Tak pridavam i ja,uz jsem tohle zazila s prvnim synem a u druhyho jsem doufala,ze to delat nebude,ale hold se nezaprou!Proste,jak je cas na mliko-tak spusti rev a rve a rve!No,ale jaksi ma 3 mesice a krom mlika nic jinyho nemuze,tak jak s prvnim to delam tak,ze bud ho necham vyrvat-tim se unavy a zaspi-a potom ve spanku mi tu flasku celou vytahne-az dopije,tak se probudi a je zase vesele miminko!No a nebo trosku namahavejsi-dam flasku do pusy a pochoduju s nim po byte,on kouka a taha!A jeste,kdyz je cas jidla a on treba spinka,tak supnout flasku ve spani-driv nez se vzbudi.
No i vyhladoveni jsem zkousela,ale vubec to nepomohlo,on to stejne nevzal!A jine znacky je zbytecne zkouset-protoze je to porad mliko,takze u me by to byli jen vyhozene penize!
Je to boj s tema miminama!
děkuju moc
vyzkouším všechno:) Ony ji rostou vrchni zoubky, tak ta protivnost trochu graduje večer.Ale zajmavé, že jídlo ji nevadí ale flaška ano.-)
nám se to stalo taky a nakonec jsme zjistili, že bojkotoval tu flašku. Byli jsme od narození na Aventu a zničeho nic prostě nechtěl, koupili jsme jinou flaštičku s úplně jinou savičkou (Nuk, je taková placatá) a zase se chytil. Několikrát jsem se zkusila k Aventu vrátit a nikdy už ho nechtěl. Stalo se nám to někdy v jeho 5 měsících.
super postřeh…taky to vyzkouším.Jsme na Aventu od začátku
A je možné, že ji tento tvar může víc tlačit nahoře do těch napuchlých dásní. ![]()
petki1405 píše:
super postřeh…taky to vyzkouším.Jsme na Aventu od začátkuA je možné, že ji tento tvar může víc tlačit nahoře do těch napuchlých dásní.
byl to děs, čtrnáct dní jedl jenom jakoby už v nouzi, doktorka nám furt tvrdila, že jsou to zuby, ale tak nějak vnitřně cítíte, že se něco děje. Na ty jeho vděčné oči, když jsme mu dali tu novou flašku, že se konečně může najíst, vypil 200 naráz, na ty fakt nikdy nezapomenu. Jinak jestli budete taky zkoušet Nuk tak pozor na to, oni mají dva typy saviček. Použili jsme tuto http://www.nuk.cz/…uctpopup.php?… a k tomu tu lahvičku. Stojí pár korun, tak vyzkoušejte. Dívala jsem se, že je mají i u nás v Albertu.
Ahoj, potřebuji se poradit. Dcerka (8měsíců) přestala pít mléko - z ničeho nic. Měla ještě dvě dávky denně - vždy kolem 200ml. Momentálně nemám šanci to do ní dostat. Nevím, jestli zkusit jinou značku, třeba nějaké ochucené mléko. Nebo nechat být a nahradit jogurtem? Problém je v tom, že ani toho čaje nevypije moc, max 300ml denně. Dokud měla mléko, tak to bylo ok. Bez mléka mi to přijde jako málo tekutin. Má teprve dva spodní zuby, takže nemůžeme ani pečivo se sýrem a pod. Budu ráda za každý Váš nápad.
U nas kdyz prestala mala pit mliko tak to byly vzdycky usi! Nejednou ho odmitala, protoze bylo hustsi a vic se taha z lahvicky a ji to bolelo v tom stredousi. Caj mi pila.
S tom mlikem uz to mas hranicni, takze do ni tekutiny dostat musis, tech 700ml je ideal!