Odstavení - jak jste řešily nalitá prsa?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
157
25.11.05 09:35

Odstavení

Ahoj holky,
mám skoro 17-ti měsíční holčičku, pomaličku jsem ji začala odstavovat a něco přes týden jsem ji kojila už jen ráno a teď ve středu jsem se rozhodla ukončit i to ranní kojení a chtěla bych se vás, co jste odstavovali mimi, zeptat: ve středu jsem měla šíleným způsobem nalitá prsa, trošku jsem se snažila odstříkat (což mi nijak moc nejde, není mi to příjemné), ale stejně to nijak zvlášť moc nepomohlo, studené obklady a obklady z tvarohu taky nic moc, včera to bylo skoro to samé a dneska je to malinko lepší, mám prsa nalitá, ale už ne tak tvrdá a tak by mě zajímalo, jak jste řešily nalitá prsa, jak moc jste odstříkávaly, jak často a tak. Udržovaly jste prsa nalitá, ale ne vyloženě tvrdá, aby se mlíčko přestalo tvořit? Ztratí se to mlíko co v prsách je? Jsem z toho všeho tak trochu zmatená a budu ráda za vaše zkušenosti. Doufám, že jsem to nenapsala moc zmateně a pochopíte mě :-) Díky
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
493
25.11.05 11:46

Ahoj,

já bych zkusila dát malé cucnout třeba jednou za jeden a půl dne (místo raního kojení bych klidně nakojila večer), pak za dva dny, pak jednou za tři dny, až se v prsou bude tvořit tak málo mléka, že se přestanou nalévat. Taky jsem to tak při odstavování dělala a bylo to v pohodě. Jinak nalitá prsa mi byla šííleně nepřijemná, a takový nenásilný způsob pomohl. Tvaroh ani studené obklady jsem nedávala, takže v tomhle neporadím.

Přeju hodně štěstí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gio
205
25.11.05 12:50

Ahoj Leni,
1.11. jsem odstavila malou (19M) kvůli těhotenství. Taky jsem měla plná prsa, ale neodstříkávala jsem, to by se tvořilo zase víc mlíčka. Asi před týdnem mi mlíčko úplně vymizelo. Už jsem si myslela, že to snad takhle zůstane. Takže asi to chce čas. Jinak si můžeš nechat píchnout injekci nebo jsou prášky na zastavení laktace, ale do toho bych asi nešla. A bolí tě to? Jestli nebolí, tak je to v pohodě. Kdyžtak zkus laktační poradkyni.
Mějte se všichni 3 hezky,
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
25.11.05 13:49

Ahoj Pajino, to nezní špatně, ale když už jsem malou odstavila, tak ji právě už přikládat nechci. Je teda fakt, že včera jsem to ze zoufalství chtěla udělat, ale ta malá opička prostě nechtěla :-) Ale díky za radu.

Ahoj Jani, takže nechala sis nalitá prsa? Ztratilo se to mlíčko časem samo? Dneska už jsem na tom o něco líp. Prsa už nejsou nalitá tolik a ani tolik nebolí, takže se budu snažit vydržet. Dneska jsem zatím ani nezkoušela odstříkat. Dokonce už jsem si mohla lehnout na bok :-) Ještě včera to nešlo, jak ty prsa bolely. Do prášků a tak podobně bych taky nešla. Vím, že existují, ale nemám k práškům zrovna vřelý vztah :-) Laktační poradkyni jsem zkoušela kontaktovat e-mailem, ale žádná se nechytla :-(

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
25.11.05 13:54

Musim přiznat, že jsem dělala, co psala Pajina. Asi 2× jsem po odstavení ještě dala malé cucnout. Jednou to bylo obden a pak asi po týdnu a pak už nic. Vypila to v pohodě, ale nedožadovala se víc, čehož jsem se bála.
Pokud to nezabírá, tak odstříkej, ale jen zatvrdlinky a pak ledovat.

Jinak si dítka odvyknou rychle. Malá je dost nemocná a moc mi nechtěla pít, zvažovala jsem, že zkusim po téměř 2měsících kojit (pěkná blbost). No jen jsem jí nabídla a ona si s tim neví rady a odstrčí to. Spíš si s prsem hraje…Sem tam jště pocit nalití mam ,ale už s tim nedělam nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
25.11.05 21:48

Ahoj, mě asi týden po odstavení prsa bolela a měla jsem tam menší zatvrdlinky, které jsem pracně odstříkala. Lucinka je vypít nechtěla, poté, co jsem na ni prso vytáhla se jen usmála, strčila prso do pusy a měla z toho strašnou srandu aniž by cucla:)
Moje gynekoložka mi poradila 10 dní (přes den) stáhnout prsa obinadlem a pomohlo to. Už nekojím skoro měsíc a mlíka ještě trochu mám, tak čekam, kdy se vstřebá.
Přeji pohodové odstavení bez bolavých prsíček:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gio
205
25.11.05 22:06

Leni ,
já je měla nalitá strašně dlouho. Právě jsem si myslela, že snad budu muset odstříkat nebo nakojit. Vydržela jsem a opravdu se to mlíčko ztratilo ze dne na den. Jinak jsem taky chodila hodně upnutá a tak i spala. Malá je úplně v pohodě, což jsem vůbec nečekala. Teď když mě vidí bez podprdy tak křičí PRSÍKA a jen se s nima mazlí a vůbec ji nenapadne si cucnout. Koukám na to jako blázen. Zkus to vydržet, jen dej pozor na ty zatvrdlinky, to já neměla. Taky jsem si vždycky večer při sprchování ta prsa jakoby promasírovala a ty drobné hrudky zmizely. Napiš jak jste dopadly.
Jana
Taky čekáme červňátko :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
26.11.05 00:39

Trosku si mliecko odstriekat mozes, aby ta prsia neboleli, ale neodstriekavaj do prazdna samozrejme, fakt len trochu, aby si zmiernila to napatie. Mliecko, co v prsiach mas, sa ti same vstreba.

Aha, este mi napadlo, ze napriklad salvia znizuje tvorbu mlieka, mozes to skusit. Tak isto trochu tesnejsie oblecenie, aj ked ja osobne by som sa bala zatvrdlin.
Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
26.11.05 13:40

Ahoj holky,
tak dneska je to zase o něco lepší :-) Ve čtvrtek jsem propadala depce, jestli jsem udělala dobře s tím odstavením, ale už se cítím zas dobře. Snad jsem malé dala dost a teď musím myslet aspoň trochu víc na sebe a na prtě v bříšku :-)
Pravý prso už mám celkem v pohodě a levý tak napůl. Na noc jsem si dala tvaroh a chystám se přes den zas trochu chladit. Když to chlazení je tak nepříjemný, je mi z toho dycky zima :-) Hlavně na začátku. Brrr. Mám to levý prso ještě zpola nalitý, ale už to nebolí. Jinak su obvázaná plínkou :-) Tak uvidíme jak dál :-)
Schamko, díky za tip na šalvěj, ale ta se nemůže v těhu :-)
Držte mi pěstičky, ať to zvládnu bez potíží :-)
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
29.11.05 12:25

Lenka, nejako som prehliadla, ze ten druhy ticker je tehulkovsky :oops: Prepac.
Salviu v tehotenstve trochu mozes, tie zakazy sa vztahuju na vyssie (terapeuticke) davky. Len neviem, to male mnozstvo by malo nejaky vplyv na mliecko.

Opatruj sa a pohlad brusko! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
29.11.05 13:39

Ahoj Schamko,
vůbec se nemusíš omlouvat :-) Prsa už mám celkem v pohodě, jen mám místama jakoby zatvrdlinky, no snad se mi s nima podaří něco udělat. Jen nevím, jestli spíš je mám zkoušet masírovat nebo chladit.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
27.6.14 12:05

Ahoj holky,
jdu si pro radu, protože úplně přesně nevím, jak na to. Malé je 16 měsíců a kojení miluje. Kojím ji ráno, před denním spaním, večer před spaním, obvykle i 1-2 x během dne a v noci několikrát. Nechtěla jsem to nijak hrotit, chtěla jsem ji nechat odstavit přirozeně, jenže budu ji muset teď odstavit co nejdřív ( mám zdravotní problém). Říkám si, že utnout mléko ze dne na den by byl nejspíš asi moc velký šok jak pro ni, tak pro moje prsa. Poradíte, jak to nejlépe udělat? Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873
27.6.14 12:08

@lenna1810 nejdřív se ruší kojení, o které má dítě nejmenší zájem. Většinou to denní, protože lze nabídnout něco jiného, zabavit, zaujmout jinak, nebýt v dosahu v obvyklou dobu. Nakonec se ruší ty, při kterých je dítě zvyklé usínat.
Já teda od 9m už přes den nekojila, nebyl v tom žádný problém. Pak jsem rušila kojení ranní, při tom si dítko jen cuclo a stejně pak už neuslo. Takže jsme rovnou vtali a byla snídaně. Pak se rušilo noční. A nakonec večerní. Kolik času na to máš? Nejrychleji by to mělo být tak co 3-4dny jedno kojení minus. Já měla času hafo, rušila jsem jedno po měsíci. Jen ty noční rovnou dvě naráz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
27.6.14 12:11

@lenna1810 pro zacatek je nejlehci odbourat vsechna denni kojeni. Uz je dost velka, melo by ji stacit jidlo a piti co dostava.
Nasledne bych sebrala ranni a jeste asi zkusila nahradit nejakym mlickem (Um nebo priladne uz i kravskym zalezi cemu se priklanis).
Postupne pak to pred spanim to uz muze byt malicko orisek, ale pokud budes rozhodnuta pujde i to. Pokud vezme na milost nejake jine mleko budes to mit jednodussi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
27.6.14 12:16

@andelka83 Ona má právě zájem o všechna kojení. Když jsem se snažila odbourat ranní kojení a nabídnout jí k snídani cokoliv jiného, nechtěla, řvala a sápala se po mně, dokud nedostala mléko. V noci se kojí momentálně cca 7-10 x, pokud nedám, už neusne a brečí. Ráda bych to utla do týdne až dvou. Jinak tedy u prsa neusíná - napije se, ale usne pak sama vedle mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová