Odstavení - jak jste řešily nalitá prsa?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3400
27.6.14 12:19

@quinny Dobře, zítra ruším denní kojení ;) Akorát s tím mlékem to bude horší, už jsem zkoušela několikrát několik druhů um, kravské i kozí, ale bez úspěchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5644
27.6.14 12:26

Ahoj, jdu se pripojit, prave prochazime od stredy odstavovanim. Maly je 22mesicu a rozhodla jsem se po konzultaci s dr. a i laktacni poradkyni k okamzitymu odstaveni. Po roce veku se stala prisernou zavislackou a prsa mela jen na uklidneni, pres den be kojeni neusnula, vecer taktez a v noci neustaly kojeni a to uz pak spala i s nami v posteli abych se i ja trochu vyspala, celkova unava, vsteklost k tomu 8 leta skolacka. Takze ve stredu jsem si nechala napsat 2 tabletky na zastaveni, jsou na 4 dny, bohuzel v lekarne k vyzvednuti az dnes. Prsa stazeny, chladim, boli to jako prase, ale tuk tuk atim bez toho aby byly zatvrdly. No myslela jsem, ze mala bude vic akcni u rvani a dozadovani se kojeni, ale nese to celkem slusne :mrgreen: kdyz se po me sape tak ji rikam ze uz neni ze to vsechno vypila, chvilku pobrekava a pak nastvane odejde nebo si da jiny jidlo, vecer nastvane usne. v noci se budi 1× a to ji jen reknu at si zavre oci a ze jdu na zachod, kdyz se vracim tak uz spi. To je balada, neni nad poradnej spanek. Prvni jsem kojila do roka a nebyl problem s odstavenim, dostala flasku se sunarem a bylo to ok, takhle je oplnej opak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
27.6.14 12:30

@andelka83 můžu se zeptat, jak probíhalo rušení nočního kojení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
27.6.14 12:44

@lenna1810 uvidis, trpelive nabizej, treba kdyz nebude prso vezme za vdek a treba ne, to uz je jen na ni.
Preju at to probehne co nejlip 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32877
27.6.14 12:55

@fenny normálně. Prostě jsem mu nedala. Kojil se tehdy tak 4× minimálně. Nakojila jsem ho večer a pak až po půlnoci jednou a pak ráno. Bylo mu 15měsíců když jsme skončili.
A první noc samozřejmě řev. Druhou noc se vzbudil jen 1×, nakojila jsem a spal do rána. Třetí noc jsme nekojila v noci vůbec. Od té doby místo 4-5× se budil 1× (dala jsem mu malinko vody ve flašce) a později vůbec.
Staršímu jsem rušila noční a ranní zároveň, spával celou noc, kojila jsem večer, pak kolem 4h a ráno. No tak jak se vzbudil před 4h tak jsem nedala, chvíli pořval, usnul. Vzbudil se ráno, nedala jsem, vstávali jsme. Druhou noc se vzbudil kolem 5h na chvilku, pobreknul a usnul. Třetí noc spal do 6h v kuse.Byl mu 1 rok. Pak jsme ještě skoro měsíc kojila jen večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
27.6.14 12:59

@lenna1810 Synovi je 9,5 měsíce a před 2 týdny jsem ho odsřihla od nočního kojení. Byl schopný se v noci vzbudit i 6×, a to už jsem neustála. Prostě jsem ho nechala vyřvat. Poprvé řval asi 30 minut, druhou noc 15, třetí to zkoušel 5 minut, ale už to nemělo ty grády ;). Teď už se v noci nebudí. Až kolem 5-6, kdy mu dám (ale kdybych mu dala jen flašku s vodou, asi by mu to bylo jedno).

Kojení před den nevyžaduje, pokud spí v kočárku. Kojení vyžaduje jako prostředek uspání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
27.6.14 13:01

@andelka83 Já už ruším noční kojení asi měsíc a půl nebo dva a furt ne a ne. Vzbudí se někdy po půlnoci, to dám dudlík a ok. Pak se vzbudí kolem 3. - 4. ráno a to už dudlík nefunguje, tak nakojím a dám do postýlky. Za hodinu je vzhůru znova a pokud si ho nevezmu do postele ke koze, tak už prostě neusne a vstáváme :roll: Do toho moc nepřibírá, tak bych ho zas nerada trápila hlady :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32877
27.6.14 13:02

@lenna1810 jo a asi bych se porozhlédla po homeopatikách. Protože rušit tak časté kojení během 2 týdnů, to může být pro prsa fakt nápor. Já končila za úplně jiných podmínek a stejně se mi po pár dnech jedno bolestivě nalilo, musela jsem trochu odstříkat, masírovat, chladit. a to jsem pila šalvěj. Naštěstí po týdnu vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32877
27.6.14 13:04

@fenny kolik mu je? Já vždycky rušila všechna noční po 1 roce, se solidní váhou dětí, takže o tohle jsem strach neměla. Dudlíky neměl ani jeden nikdy, takže takhle jsem si pomoct taky nemohla. A oba dva snad odjakživa jsou ranní ptáčata, vstávat v 5 byl standard. Teď teda výjimečně vstávají v 6, ale ještě před měsícem běžně 5.15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
27.6.14 13:04

@andelka83 A ta šalvěj ti vůbec nezabrala? Já si právě říkala, že bych pila šalvějový a mátový čaj, aby to trochu omezilo laktaci. Tady u nás v pustině asi homeopatika neseženu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32877
27.6.14 13:14

@lenna1810 no já nevím jaké by to bylo bez ní. I u prvního jsem ji pila, 14dní. První týden 2× denně, druhý týden 1×. Ale to jsem odstavovala ze situace, že jeden den se 1× kojilo z jednoho prsa a druhý den 1× z druhého, takže do nuly to šlo dobře. Druhého jsem odstavovala rychleji. Během měsíce z 7kojení (z toho 5 v noci) na nulu. To jsem pak asi týden kojila ještě tak 2-3× a pak po pár dnech jen 1× a po asi 2 dnech vůbec.
V pustině nemáte lékárnu kde by ti to objednali? Nebo přes net.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
27.6.14 14:15

@lenna1810 behem tydne az dvou to mi prijde hodne rychly vzhledem k poctu kojeni no uvidis jak zabojujete :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1202
28.6.14 14:44

Ahoj, mám stejný problém - 20ti měsíční je závislák na kojení. Na usnutí se mi ho nedaří odstavit, řcve jak pominutý, mám pocit, že se mu zastavuje dech… zkouším přes den, ale je to boj, chce se u prsu uklidnovat.. takže pořád něco jí, koukáí n apohádky…ale nevím jestli to není marnmá práce, když mu zůstane to kojení n ausnutí… dudlík nechce, manžel si ho odmítá vzít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1202
28.6.14 14:44

To bylo pro bellezza, nevím jak s eto nastavuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
28.6.14 16:39

@andelka83 Je mu skoro 11m a dneska byla fakt úžasná noc - vzbudil se až ve čtvrt na pět :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová