Zánět prsu - jde rozehnat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
201
20.12.05 11:44

Zánět prsu - jde rozehnat?

Milé maminky,
chtěla bych vás poprosit o radu. Podruhé se mi objevil zánět prsu. Klasické příznaky - bolest a rudý flek, teploty dosud kolem 37 C. Zatím dávám tvaroh a homeop. apis mellifica. Chtěla bych se zeptat, zda má podle vás cenu zánět takto rozhánět (poprvé jsem „tvarohovala“ týden, pak se objevil zánět i v druhém prsu a následovala ATB), případně jak dlouho to zkoušet.
Taky nevím, jak je to s odstříkáváním - odstříkavat po kojo i když nejsou prsa plná, kojit jen z postiženého prsu a druhé odstříkat…?
Díky za odpovědi.

Meda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
868
20.12.05 12:02

Ahojky,

já jsem zánět měla v začátcích kojení 2×… :roll: :cry:

Netvarohovala jsem :lol: , ani nedošlo na ATB, ale pomáhalo mi střídání teplých a studených obkladů.

Nejdřív jsem si prso nahřála ve sprše (vydržela jsem tam vždy poměrně dlouho), pak jsem odstříkala, co šlo (což teda moc nešlo), nakojila jsem, a pak jsem si dávala obklady s ledem (i v noci), před kojením jsem si nařídila budíka (Pavlík je spolehlivý jak hodinky) a nahřála jsem si prso teplým obkladem (my máme takový ten polštářek s třešňovými peckami z DM drogerie).

Toto jsem vždy vydržela 2 dny a zánět byl pryč…

Četla jsem tu i názory, že se jedná o ucpaný mlékovod, který se má údajně propíchnout, ale to asi nebyl můj případ a nikdy na to nedošlo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
20.12.05 12:24

Ahojky,
v porodnici nám říkali chladit,chladit ,chladit a může se k tomu bez obav ibalgin ,ibobrufen (je protizánětlivý), rozklepané zelné listy taky nejsou špatné anebo gelové polštářky. Odstříkávat pořád dokola a případně pokud to je směrem pod paží nechat mimi pít ve fotbalové poloze. Přeji ať je to brzy pryč a kojíte dál (my jsme se kojili do 3 let).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
20.12.05 12:32

Ahojky, babská rada mé porodní asistentky - líh nebo ještě lépe slivovici naředit s vodou 1:1 (nebo 1:2 pokud je ta slivovice silná :-)) , do toho namočit žínku a přiložit na prso aspoň na půl hodiny, hodinu. Před kojením pečlivě omýt. Já měla náběh na zánět několikrát v začátcích kojení, ATB nikdy nebyly potřeba, vždycky jsem to rozehnala těmahle obkladama. Bacha - fakt to zředit, jinak si spálíte prsa .-)) Jo a trošku jsem byla tou slivovicí cítit, ale miminku to nevadilo, pilo s chutí (malá alkoholička :-))
 Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1679
20.12.05 13:00

Já jsem sice v tomto zatím neznalá, ale sestře pomohlo zánět vždy „rozkojit“ prý to sice hrozně bolelo, ale pomohlo rychleji než cokoli jiného :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.12.05 14:37

Ahojte maminy, já akorát zánět prsu prodělávám. Chytlo mě to v neděli nad ránem, na rady kamarádky jsem si dávala slivovicové obklady a samozřejmě kojila dál. V pondělí jsem k tomu přidala homeopatika Apis melifica 9CH a dnes bych řekla, že už je to dobrý. Doufám, že se mi to nevrátí.

Martina+Adam 5,5m +Filip 27m

• Citovat
  • Upravit
201
20.12.05 15:04

Mamulky,
děkuji vám všem za reakce. Co jsem zatím vyzkoušela, je fotbalová poloha a přidala nahřívání plínkou před kojením. Slivovicové obklady jsem zkoušela kdysi a samo, že jsem neředila a prso bylo spálené a efekt nula, tak z toho mám teď stále trochu strach, ale možná zkusím.
Ještě jednou zasílám kvůli následující otázce -chci se ještě zeptat, jak rychle vás to přešlo a kdy zmizelo to začervenání, bolestivost a jestli jste v prsu pociťovaly ne bouličky, ale tužší tkáň?

díky Meda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.12.05 15:28

Medo, já to rozehnala homeop. lékem Phytolacca decandra a stačila mi jedna dávka. Jiný lék bych se použít bála, protože bych si neuměla vybrat správný podle mé osobnosti, ale tohle je prej lék žlázový právě na tyhle záněty prsou a bez ohledu na osobnost pacienta. Petra

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.12.05 15:29

jo a masáž postiženého místa v horké sprše, pozor ten lék zabírá až tak za půl dne
Tak se vylež.
 Petra

• Citovat
  • Upravit
201
20.12.05 15:51

Péťo a kdo ho vyrábí a jaké ředění, případně jestli máš typ, kde ho sehnat. Vyležet se bohužel nemůžu :cry: , Julinka mě zaměstnává :lol: .

Díky Meda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
22.12.05 20:06

Maminky,
tak jen píšu, že jsme na tom lépe a tímto opět všem děkuji za reakce.
Na:,–(ila jsem jiná homeop., co radila myslím Péťa a víc masírovala. Takže současný stav je zatím bez teplot, prso je už jen trochu začervenalé - spíš jako vyrážka (jestli to není z toho tvarohu :roll: ) a není bolestivé, zatuhlina jen po bedlivém prohmatávání nepatrná.
Pokud budete mít ještě někdo čas a chuť odpovědět, chtěla bych se vás ještě zeptat, jak dlouho se má pokračovat v léčbě po odeznění akut. příznaků. Konkrétně jestli ještě tvarohovat (ble ble, už tu nakyslou vůni nemůžu) a jak dlouho homeopatika. Co mě ještě trochu trápí, že se mi asi v postiženém prsu snížila tvorba mlíčka (nenalévá se tolik, při spouštěcím ref. to netryská jako obvykle a malá se vzteká) - jestli já si to tím odstříkáváním trochu nepohmoždila - stalo se vám to některé?

Díky Meda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.12.05 20:37

Ahoj Medo, tak to je dobrá zprávička, že ti je líp. Nesmíš se bát z toho prsa kojit, moc ho nešetři :-) a jinak si s léčbou nelámej hlavu, hlavně mysli na dcerušku, jaká je roztomilá a skvělá a jak hezky bumbá :-) a ono se to zase upraví. Pozor, aby ses homeopatiky nepředávkovala a nevrátilo se ti to tím. Musím říct, že mně už se to pak nevrátilo, ale chce to nebýt v poklusu a to kojení hezky v klidu a hlídat si přisátí, aby nebylo nějak „nakřivo“. V případě potíží je určitě dobrý to rozmasírovat a právě co nejvíc kojit z toho postiženýho prsa. Petra

• Citovat
  • Upravit
201
22.12.05 22:09

Petru, snažím se kojit hlavně z toho postiženého a opravdu doufám, že už se mi to necrátí nebo jako minule nedostane i do druhého prsu :evil: . Ještě se tě chci zeptat jak jsi to myslela s tím předávkováním homeopatiky - já se v tom nevyznám. Na netu jsem k doporučovanému homeop. našla odkaz, že se má na začátku užívat střídavě s Belladonou 5CH co dvě hodiny, to jsem dělala při delších intervalech včera a dnes už jsem užívala jen Phytolaccu 4× - je to moc a jak s tím myslíš dál?

pa a díky Meda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
22.12.05 23:00

Ahoj Meda, mna tiez zapal par krat postretol :-( nic moc, ale antibiotika nebolo treba, sice som ich uz mala napisane z pohotovosti ale po navrate teplota klesla a ulavilo sa mi.
Rozhodne by som nedavala ibuprofen mne ho vyslovene v nemocnici zakazali a to iste mi potvrdili v lekarni. Doporuceny mi bol len paralen.
Mne osobne najviac pomohlo stale odstriekavat a prikladat a velmi vela pit, aby sa to mliecko co najviac obnovovalo. Vzdy to po par dnoch preslo. S liecbou som prestala, ked uz ma to nebolelo a nebolo to cele cervene. A tie zelne listy studene su fakt super, tvaroh je strasna patlacka :-( aj ked zabera aj ten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.12.05 07:14

Medo, podstatou homeopatie je spustit v těle samoléčebný proces, podstata léčby je teda zcela jiná než u normálních léků od doktora. Léky od doktora jaksi potlačují příznaky nemoci, homepatie léčí celé tělo (jakoby zásah léčitele). Homeopatickým lékem se nedává do těla nějaká chemikálie k přebití příznaků, ale pouze energetická informace, která má za úkol nastartovat tělo, aby si pomohlo samo. Proto doporučuju jenom jednu kuličku léku, v tom již jest obsažen dostatek té energetické informace. Jsem také proti míchání homeopatik do sebe, protože to tělo je pak zahlcenou spousta různými informacemi a jenom ho to zatěžuje. Největším kamenem úrazu je ale vybrat správný lék a já osobně bych si to netroufla, protože se nedokážu jako osobnost objektivně posoudit. A myslím, že to jde pouze u dobrého homeopata nějakse po dlouhém rozhovoru dobrat k správnému výběru léku. Ona je to vážná věc, a ne tak neškodná, jak se obecně traduje. Já jsem na homeopatii doplatila, onemocněla jsem po podání homeopatik ještě víc, protože moje samoléčba byla laická a nevhodná. On ten lék totiž ovlivňuje celého člověka, i když je nasazen jenom „na určitý příznak“. Je jen několik málo léků univerzálnějších, například ta mnou doporučovaná phytolacca, která ale nemusí zase každému pomoci, protože každý je individuum. Co se týče předávkování. Lze si to představit tak, že první dávkou léku pošleme tělu informaci na vyléčení a ještě než stačí tato informace dokončit svůj úkol, přebijeme ji další stejnou (či v případě kombinování léků dokonce ještě navíc jinou) informací, takže ty dvě informace jdou proti sobě, interferují spolu. K tělu se pak dostane informace interferencí léků pokroucená, ev. při kombinování více léků je tělo zahlceno energetickým balastem. S tím má pak velkou práci se vypořádat.

Upřímně řečeno, homeopatikám neholduji, jsou velmi složitá a zrádná a vidím je ráda jen v rukou zkušených homeopatů, kteří navíc fungují jako psychoterapeuti pacientů a jejich průvodci, protože energetické léčení je především věc proměny pacienta, a pacient musí sám chtít, nejen pasivně očekávat úlevu, jako u léčby u normálního doktora. Jsou jiné maminkovské domácí laické cestičky ke zdraví a jednu z nich jsem malinko nastínila už v jiné diskuzi Homeopatie u porodu na straně asi 4 a 5 jako anonymka P. Popisuju tam nebezpečí homeopatie a základy daleko jednodušší metody, která je úplně úžasná, a sice metody přikládání rukou, domácím léčením postižených míst energií vyzařující z rukou.

Pokud bych to měla shrnout, intervalové podávání léků a jejich kombinování nedoporučuji. Vybraný jeden lék se zkusí podat v jedné dávce (jedné kuličce). Pokud dojde k rozradostnění pacienta a úlevě jeho potíží, je to dobrý lék. Pokud nedojde při akutních problémech k rychlé úlevě do pár hodin, je to lék špatný a víc bych ho nepodávala. Pozor ale, Phytolacca účinkuje až za dýl než jiné léky, asi až za 12 až 24 hodin. Doběh první dávky homeoptaického léku se pozná tak, že se začínají vracet původní známky nemoci, lék přestane „zabírat“, tehdy je teprve čas na druhou dávku (druhou kuličku). Potence pro domácí samoléčení bych volila maximálně 9 CH.

Nechci tě strašit, ale já sama jsem se do homeopatie s vervou vrhla a zjistila jsem, že není vůbec dobré se na ni přehnaně upínat. Ale jako přechodná berlička sloužit může, a někomu může velmi pomoci.

Petra

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová