Zánět prsu - jde rozehnat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17359
16.12.12 12:33

@Luciet2 ano, myslim, ze je. tiez som to tak mala, v jeden den 39 a druhy den nic. ziadne postupne klesanie :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2196
16.12.12 12:38

@soldi tak to jsemrada snad to bde dobre, ale prso me porad na dotek dost boli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
16.12.12 12:44

@Luciet2 s tym poradit neviem, mna nic nebolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2196
16.12.12 12:51

@soldi to me boli uz od vcera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elizabeta92
16.12.12 20:40

Já měla zánět asi 5 dní po porodu.. hrůza! Zimnice, horečky. Zmírnilo se to po týdnu. Měla jsem rudé tvrdé bulky v obou prsou. Pořád jsem odstříkávala. Dávala si obklady z tvarohu a i rumu :mrgreen:.. a dlouho jsem se sprchovala a tam si to masírovala. Ze začátku to nešlo, protože to strašně bobelo. Pak to ustoupilo tak se i přitlačila. ATB jsem jedla a normálně dávala malé moje mlíčko. Doktorka říkala že můžu. Tak snad tě to brzy přejde, není to nic příjemnýho

• Citovat
  • Upravit
2196
16.12.12 21:14

No ja jsem 6 mesicu po porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
23.12.12 08:43

Už 3. den mám na dvorci zatvrdlinu, dávám pravidelné tvarohové obklady, mám je celodenní-měním po 3 hodinách při kojení, před kojením masíruju teplou vodou, malej, ačkoliv nemocné prso odmítal, tak z něj začal pít. Teploty nemám, ale prso je pořád stejné. Kdo má zkušenosti, že mu tvaroh pomohl-jak dlouho trvá tato „léčba“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
23.12.12 08:49

@esteelauder Tvaroh podle mě nestačí. Prso masíruj PŘI kojení - masíruj s citem ale i přes bolest. Prostě to musíš rozmasírovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
23.12.12 12:16
@Lynette píše:
@esteelauder Tvaroh podle mě nestačí. Prso masíruj PŘI kojení - masíruj s citem ale i přes bolest. Prostě to musíš rozmasírovat.

A odstříkávala jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
23.12.12 12:39

@esteelauder I odstříkávej a během odstříkávání taky masíruj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
23.12.12 13:01
@Lynette píše:
@esteelauder I odstříkávej a během odstříkávání taky masíruj.

Mně doktorka právě radila po kojení zbytek odstříkat a laktační poradkyně naopak řekla neodstříkávat, tak nevím, každopáadně teď jsem přes bolest a velikost bradavky 3XL odstříkala a zdá se, že je bulka menší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
23.12.12 13:29

@esteelauder Odstříkávej. Když už zánět je, tak musíš všechen zbytek mléka odstříkat a přitom masírovat. Až zánět zmizí tak pak pomalu postupně s odstříkáváním přestávat - aby tvorba mléka seděla na potřeby miminka a ty nebyla odkázaná na odsávačku do konce kojícího období. Dalo by se říct, že když odstříkáváš ještě ke kojení, zvyšuje se produkce mléka a to může právě vést k zánětu. Neodstříkávání je teda spíš prevence zánětu, ovšem když už zánět je, tak neodstříkávání nepomůže - spíš právě naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
27.3.21 19:41

je to zanet?

Ahoj, obnovuji diskusi..
asi mam zanet prsu, ale nemam tam zadnou zatvrdlinu..
jen jsem se probudila s hroznou bolesti spodni casti prsu a behem dne jsem dostala teplotu, vylezla na 37.7 po poledni, ale sama ustoupila, ted mam 37.2, zlepsilo se to po obkladu chladivym gelem, pak ze slivovice nasledovaneho obkladem z tvarohu a pak odstrikani ve sprse a kojeni…
to bolave misto mam ted i trochu cervene, coz predtim nebylo a boli furt hodne, ale zase kojeni z toho prsu me neboli… spis me boli pokusy o odstrikani a dotek na tu spodni cast prsu…

poradite, prosim, co s tim dal a jestli to muze byt zanet i bez zatvrdliny?

pokud se mi prehoupne horecka, pujdu na pohotovost… ale jinak bych se v dnesni dobe nemocnici radeji vyhla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
27.3.21 20:45
@lalouch píše:
Ahoj, obnovuji diskusi..
asi mam zanet prsu, ale nemam tam zadnou zatvrdlinu..
jen jsem se probudila s hroznou bolesti spodni casti prsu a behem dne jsem dostala teplotu, vylezla na 37.7 po poledni, ale sama ustoupila, ted mam 37.2, zlepsilo se to po obkladu chladivym gelem, pak ze slivovice nasledovaneho obkladem z tvarohu a pak odstrikani ve sprse a kojeni…
to bolave misto mam ted i trochu cervene, coz predtim nebylo a boli furt hodne, ale zase kojeni z toho prsu me neboli… spis me boli pokusy o odstrikani a dotek na tu spodni cast prsu…

poradite, prosim, co s tim dal a jestli to muze byt zanet i bez zatvrdliny?

pokud se mi prehoupne horecka, pujdu na pohotovost… ale jinak bych se v dnesni dobe nemocnici radeji vyhla…

To bolavé místo je pravděpodobně ten zánět. Já bych si asi vzala paralen a snažila bych se z prsa více kojit. A rozmasírovat ve sprše, i když je to nepříjemné. To pomohlo mně, ale takhle na dálku těžko říct. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
27.3.21 20:46

Já měla zánět bez zatvrdlin, taky bylo to místo jen lehce červené. Ale horečku jsem teda měla pořádnou, přes 38 a nešla srazit léky, to bylo žůžo vstávat na kojení. Takhle jsem prožila sobotu a neděli a v pondělí nacupitala k praktický pro antibiotika. Hned se mi ulevilo. Nevím, jestli se to dá rozehnat i bez antibiotik, ale já to nepokoušela. Měla jsem strach, aby se mi z toho nevyvinul absces a nemusela jsem jít na řezání na chirurgii.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová