Zánět prsu - jde rozehnat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
23.12.05 07:26

(Takže na domácí léčení doporučuji potence 5 CH, max. 9 CH.) Do chronických zdravotních potíží nezasahovat, svěřit se osvědčenému odborníkovi.

ta homeopatická diskuse je zde, moje produkce začíná slovy že na homeopatika bych se vykašlala úplně, v příspěvku asi v půlce strany - můj pohled na věc je v několika mých příspěvcích na straně této, čtvrté, a následující:

https://www.emimino.cz/modules.php?…

Petra

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
23.12.05 10:57

Ahoj Petru,
díky za obsáhlou odpověď, no asi jsem to trochu překombinovala a jen doufám, že to bude OK :roll: . Dneska už to zkusím bez léčby, max. koupím ještě to zelí jak doporučovala Gothic (snad nekomolím).

Hezké Vánoce a ještě se ozvu jak to vše nakonec dopadlo :wink: .

pa Meda

• Citovat
  • Upravit
1376
25.12.05 21:53

Ahojky, Petra nechcem sa pustat do burlivej diskusie o homeopatii, ja som chodila k absolutnej spicke v odbore homeopatie na Slovensku, a bolo mi povedane, ze pri liecbe homeopatikami sa moze dany priznak aj prechodne zhorsit. Znamena to, ze organizmus reaguje. U mna to presne tak aj bolo. Ziadne homeopatikum mi nikdy dlohdobo stav nezhorsilo, vzdy to bolo prechodne.
Vyskusala som aj Boiron aj Heel. Boiron mi zvasca vobec nezabera. Zato od Heel mi zabera vsetko. Do homeopatie som vobec nesla ako nejaky nadsenec, skor som bola znacne skepticka. Moj syn je od narodenia lieceny len bezne dostupnymi homeopatikami a vzdy mu zabrali. (bezne infekty), takze si ani nemyslim, ze fungovalo placebo.
Zo zaciatku trvalo, kym mi presla taka chripka, aj tyzdnen (s grip heelom) momentalne mi staci si dat 1 tabletku a mam po chorobe. Pride na mna strasny spanok a ked sa zobudim tak mi nic nie je. Vdaka homeopatii som sa zbavila chorob, v minulosti som sustavne brala antibiotika.
To ze homeopatia je len prenos energetickej informacie, si tiez nemyslim, aspon co ja viem, tak su to nariedeni povodcovia infekcii vo velmi slabej, podprahovej koncentracii a ti stimuluju vlastne sily organizmu k ozdravnemu procesu.
Ale lekar nie som, takze moje vedmosti su skor laickeho charakteru. Bratranec studuje alternativnu medicinu v Texase, tak snad budem mat info z prvej ruky :)
Tato tema ma zaujima a rada uvitam informacie, ktore neviem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
27.12.05 20:25

Ahoj, měla jsem stejný problém.
Doporučuji hlavně kojit a odstříkávat. I když odstříkávání mi také moc nešlo. Kojení z postiženého prsu je bolestivé, ale velmi účinné.
 Sabik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
27.12.05 20:56

Anonymní Petra- prosím o radu, přestávám kojit, malému jsou 3 měsíce a já bych se tak chtěla rozkojit, zkoušela jsem častěji přikládat, ale řve jak nic neteče tak je jak tur a nechce se přisát- odsavačka je na moje bradavky moc -bolí bolí:-(
Jaká homeopatika??????
Už musíme přikromovat je to 1/2 na 1/2 3 kojení a 3 UM:-((
Dopředu díky:-) Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
7.1.06 20:07

Ahoj všem,
slíbila jsem, že napíšu, jak jsem nakonec dopadla, tak plním :D .
Zánět se opravdu povedlo nakonec zlikvidovat. Nejhorší byly první dva dny a pak už to jen pomalu odeznívalo. Nejdéle (asi týden) zůstávala vyrážka na postiženém prsu, ale to bych tipla, že bylo z toho tvarohu. Prso bylo taky ještě citlivější a produkce mlíčka se plně obnovila myslím taky po tom týdnu.
Co myslím, že zafungovalo: určitě vámi doporučené masáže, rozehřívání teplou vodou před kojením, obklady z tvarohu, homeopatika phytolacta, nošení pevné podprsenky, kojení z postiženého prsu a nakonec podpora
vás všech na emiminu :lol: .
Protože jsem sice pozdě, ale přece četla dotaz předchozí mamainky a taky Helusy v diskuzi „zánět prsu II.“ kopíruju odkaz na docela zajímavé stránky na homeopatii a kojení http://www.volny.cz/…c/Kojeni.htm

mějte se všichni krásně a ať se nám ty hnusný záněty vyhnou :wink:

pa Meda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2196
16.12.12 10:20

Maminy ozivuji diskuzi:-) mate nekdo zkusenost to nejak rozehnat bez atb??? Ja od vcera dopoledne se mi jako kdyby nalilo a bolelo prso nasledovaly az do vecera 40 horecky a zatvrdlina v prsu v noci jsem bylabez teplot dnes jen zvysena, davam po koju studene obklady z gelovymi polstarky z mrazaku jinak nic…a bolestivy a tvrdsi to mam jako kdyby v podpazi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
16.12.12 10:23

@Luciet2 Rozehnat to jde ale je to děsný. Musíš to prostě furt masírovat, jemně s citem a i přes bolest. Každou chvilku a dlouho to masírovat až ta zatvrdlinka úplně zmizí. :kytka: Tak držím palečky abys to zvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
16.12.12 10:25

A teda musíš hodně kojit nebo odstříkávat. Obklady si dávej spíš příjemně teplé než horké nebo studené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2196
16.12.12 10:26

@Lynette joo? Takze masaz taky pomuze? A nejaky krem nebo neco nebo na sucho??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
16.12.12 10:29

@Luciet2 Vzala bych nějaký neparfémovaný krém - stačí obyčejná vazelína a masírovat masírovat masírovat. Ne nějakou velkou silou, jemně ale počítej s tím, že to bude bolestivé. Takže zatnout zuby a prostě to opatrně rozmasírovat a do toho hodně kojit popř ještě odstříkávat. Buď to rozmasíruješ ještě dnes nebo to bude pár dní trvat ale už zítra bys měla cítit, že to je lepší. Pokud by to bylo naopak horší, tak na nic nečekat a jet k doktorovi. Ten zánět se může opouzdřit a může se ti tam udělat abces - s tím pak bez doktora už prostě nehneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
16.12.12 10:31

Hlavně masírovat během kojení a během odstříkávání!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2196
16.12.12 10:31

@Lynette ja byla na pohotovosti vcera… mam atb ale zatim je nechci brat… kdyz ustoupily horecky tak by to snad melo bejt ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
16.12.12 10:33

Četla si včerejší deníček? Já jsem parkrát rozehnala, ale s horečkou bych si to nelajsla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
16.12.12 10:33

@Luciet2 Dokud je tam zatvrdlinka tak to ok není. Musíš důkladně to nalitý prso vyprázdnit, takže pokud to miminko nevypije všechno, tak pak ještě použij odsávačku a v průběhu kojení a odsávání celou dobu jemně masíruj směrem k bradavce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová