Neklidné kojení

294
23.1.06 11:06

Neklidné kojení

Ahoj maminky,
mám dvoutýdenní holčičku a cca poslední 2 dny se mi u kojení hrozně kroutí, mrská, kope nožičkama, prso občas pustí a zase se hned přisaje, dneska se mi dokonce u kojení rozplakala. Nevím, co dělám špatně, kojíme v klidu v ložnici a až doteď úplně bez problémů. Taky pořád nechápu, jestli kojit z jednoho nebo z obou prsou, každý doporučuje něco jiného, já kojím z obou, ale pořád mám pocit, že to nějak nestačí, dokonce že mám méně mléka, no nevím. Máte také podobné zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
224
23.1.06 11:15

Ahoj missa,
já myslím že se to upraví samo, hlavně vydrž. Jestli kojíte v klidu a ty jsi taky psychicky v pohodě, tak se malá určitě brzy srovná.
Kojení z jednoho nebo ze dvou prsů - já jsem z toho měla hlavu jako balón, ale kojila jsem z obou prsů asi do dvou měsíců, dokud jsem měla pocit, že to malé z jednoho nestačí.
S mlékem si nedělej starosti určitě ho máš dost pro svoje miminko.

drž se,
maya

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
23.1.06 11:54

Ahojky,

možná si přisaje vzduch a ten ji tlačí v žaludku, proto se pouští a zase přisává. Takže pomáhá nechat odříhnout i v průběhu jídla…

Náš Pavlík byl (a stále je) malý hltoun a toto přesně dělal. Přestalo to někdy kolem 5-tého měsíce, kdy se naučil pořádně přisát :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
23.1.06 14:15

AHoj,

moje malá mi dělala přesně to samé, byla jsem z toho na nervy. To, že se kroutí a pouští se prsa je proto, že jí bolí bříško, protože miminkům se to, co zrovna papají, hned ve střívku posouvá a proto ji to bolí. Já jsem to dělala tak, že jsem ji prostě pořád nutila a nutila a ona tím, že se napila, tak se jí to ve střevech posunulo, přes to „kritické bolavé místo“ a zas byla v pohodě. Asi jsem to napsala trošku nesrozumitelně, ale píšu v rychlosti, mimi spinká, tak musím taky něco udělat, než přijde taťka z práce! :-))
Takže vydrž, u nás to bylo tak do 4-5 měsíce, teď zas máme jiné problémy, viz téma Zvracení 8mi měsíčního miminka…:-(
 Andys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
23.1.06 14:25

Ahojky. Taky si myslim ze to bude tema strivkama. Proste to pracuje a pohybuje. Oni se mimiska vyprdi a bude lepsi.
Jinak si myslim, ze bys mela uz kojit jedno kojeni z jednoho prsa, druhy kojeni z druhyho. Jak uz jsi jiste slysela, tak ze zacatku je predni mliko, no a to je na zizen. Na zasyceni je to zadni. No a po dvou tydnech si myslim, ze uz by tvorba mlika mela byt snad v pohode, prispusobena. Teda aspon u nas to tak u obou bylo. Musis vytrvat a bude vse OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14221
23.1.06 14:44

Ahojky.

Presne jak tady uz holky napsaly. Pohnou se ji strivka a place. Pomaha vytrvat, nebo nechat odrihnout, nebo pri koju zacvicit nozickama. To jsem delala ja. Vypadalo to jako pumpa - on pil a ja pumpovala nohama. Legrace. Jsou to mrsky a neco na ne urcite zabere. uvidis. Tyden co tyden bude lip a lip.
Muj Kubik se u piti krouti doted, nikdy to nebyl prsomil, zvykla jsem si.
Kojeni z jednoho, nebo ze dvou - to mas jedno. Tvoje telo se tomu vzdy prispusobi. Kazdemu vyhovuje neco jineho.
Jestli chces kojit vzdy jen z jednoho, tak to tak zacni delat a setrvej. Jestli tam na par prvnich piti bude min mlicka, neva, ono se to postupne upravi a bude se ho tvorit vic.
A hlavne - mlika mas urcite dooooooost! Ver si!

Hodne zdaru a usmevu
Eva a Kubik 11m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
23.1.06 14:48

Ahoj missaku!
Tak přesně tohle mi dělala Anička :lol: . Vůbec jsem netušila proč a bála jsem se, že už jí nechutná :roll: . Potom jsem zjistila, že mi mlíčko z prsu na začátku začne stříkat a ona to chudinka moc nezvládala a proto se pouštěla a plakala. Tak třeba je to ono.
Nic jsem s tím nedělala, protože když jsem chtěla odstříkat, tak zuřila, že není u zdroje. Časem se to naučila zvládnout :) .
Tak ať mimčo hezky papká!
Pá Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14221
23.1.06 14:58

Tak jeste jednou ja.
Jestli je to jako pise ANYZKA, nam na to pomahalo, kdyz jsem se poraaadne oprela - dala do skoro leze na zada. Z jednoho prsa mi to taky tak strikalo a toto pomahalo.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
23.1.06 15:11

Mne mala delala to same. Kdyz mi kamaradka rikala ze u kojeni cte, tak jsem skoro omdlela smichy. Nase Ema u kojeni brecela, kroutila se, rvala, vztekala se, poustela se… no proste parada. Laktacni poradkyne ani doktorka neporadili. Ja uz na prasky ze neumim nakojit ani dite. Na verejnosti jsme kojit proste nemohli, protoze bysme tim revem probrali i mrtveho.

Doted nevim, cim to bylo. Zrejme jak psaly holky vyse, ze zacatku mi teklo moc mleka (vlastne strikalo) a mala to nestihla pobrat. No nevim, kazdopadne jsem odstrikavala (az 100 ml pred kazdym kojenim), coz trochu pomahalo. Venku jsem ale odstrikavat nemohla, tak jsem nakonec po 2 mesicich zavedla na venkovni krmeni flasku - Ema si nezkazila ani „natisk“ ani nic jineho, prso chce porad. A nam se znacne prodlouzily prochazky.

Vse se srovnalo cca v 6 mesicich. Ted je ji 8 mesicu a kojime stale.

Takze vydrz, zkus odstrikat, nez zacnes davat Nutrilon zkus krmit z flasky odstrikanym materskym mlekem. nam to v nejhorsi krizi pomahalo.

A na zaver jeden SUPERTRIK. Nejlepe jsem nakojila nasi malou, kdyz jsem pritom skakala na tom velkem balonu, co je maji napr. v porodnicich. Vim, ze to vypada priblble, komukoliv jsem to rekla, vysmal se mi. Doktorka mi to zakazala, ze si dite udela navyk a nezbavime se toho do tri let..... Kecy, kecy, kecy. Kdyz se v pulroce vse zacalo upravovat, mic uz proste nebyl sam od sebe potreba. Tak to zkuste, treba to pomuze.

lejla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14221
23.1.06 16:26

Lejlo, tak jsem se musela zasmat. Uplne si mi pripomela moje kojeni. Ja u toho nekdy i pochodovala po byte, skakala na balone, houpala se dopredu-dozadu jak dement. Proste delala vse, co zabiralo. Taky jsme se natrapili. Po pul roce - jak se zacalo prikrmovat - supeeeeer.

Rikam, jsou to mrsky prtavy.

Eva a Kubik 11m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
23.1.06 16:49

ahoj, me to maly delal taky,jeste obcas dela, je to tak,z jednoho prsu mi to primo strika a druhe musi tahat,toz mu vzdy dala z toho pomaleho a mezitim do lahvicky chytala a odstrikavala,odkapavala z druheho, pak sel na druhe a kdyz ani to mu nestacilo,dostal to odstrikane z lahvicky (40-100ml -aspon vedela kolik jeste dostal), nekdy si schovala lahvicku na vecer, ty jsou krusnejsi a jedl by a jedl…
a taky obcas mezi vymenou prsu jsem ho nechala odrihnout,ale on je takovy,ze chce vse hned a prso mam mit nachystaney do 5 vterin po probuzeni atd…

po narozeni mel dost tezkou zloutenku,byl spavy,nepribiral,ja popraskane bradavky do krve, toz museli zacit s prikrmem Nutrilonem do AVENT lahvicky..ja byla klidnejsi .ze neni hlady (fakt je to dost po psychice,jsi-li v pohode,mliko bude,opravdu nemej strach)a do 14 dni jsem se tak rozkojila,ze muzu mliko vylevat a malej pribira - ma 6,8kg ve 2,5mes, po naroz.3,8kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
23.1.06 17:44

Jeee, holky, a ja si myslela, ze jsem nejaka divna:-)))

Stella se taky nekdy u prsa krouti, place, hlavne vecer po koupani, protoze tak silene hlta, ze ji to pak tlaci v brisku. Nam pomaha odrihnuti a hodne hlasite „šššššššššššš“ do ucha :D :D :D

Pres den je to v pohode, ale vecer po koupani je jak vymenena, asi utahana tolik, ze ani zaspat nemuze, do toho hlad, no - znate to:-)))

Budu zkouset vase rady, ackoliv skakani na mici - no zase takovy profik nejsem, budu muset zlepsit drzeni pri kojo:-))

N a Stella, 25 dni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
23.1.06 21:10

Ahoj holky,
díky za rady. Volala jsem také zoufalá laktační poradkyni a ta mi řekla, že malá shltá s mlíčkem taky hodně vzduchu a ten jí zřejmě tlačí v žaludku. Já pevně doufám, že to bude ono. Taky mi poradila klidně ještě kojit z obou prsou a nechat mezi nima odříhnout. Tak zkouším, co se dá a doufám, že se to nějak zklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
23.1.06 21:17
Nicol001 píše:
Jeee, holky, a ja si myslela, ze jsem nejaka divna:-)))

Stella se taky nekdy u prsa krouti, place, hlavne vecer po koupani, protoze tak silene hlta, ze ji to pak tlaci v brisku. Nam pomaha odrihnuti a hodne hlasite „šššššššššššš“ do ucha :D :D :D

Pres den je to v pohode, ale vecer po koupani je jak vymenena, asi utahana tolik, ze ani zaspat nemuze, do toho hlad, no - znate to:-)))

Budu zkouset vase rady, ackoliv skakani na mici - no zase takovy profik nejsem, budu muset zlepsit drzeni pri kojo:-))

N a Stella, 25 dni

Nicol,

mne taky strasne rvala po koupani, pak mi jedna kamoska poradila, ze dava cca pul hodiny az hodinu pred koupani trochu cucnout, aby se mimi trochu najedlo a koupani vic uzilo. U nas to fungovalo - je po revu. Predtim jsem ji nemohla ani oblict, jak jsem z toho jekotu byla nervni.

lejla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
23.1.06 23:05

Ahoj holky,
se vším tady musím souhlasit. Mě to malá dělá taky. Bylo mi taky vysvětleno, že je možné, že jak je na začátku kojení v prsu moc mléka, tak jí to teče do pusinky bez vynaložení větší námahy. Když si to prso z části vypije (kojím vždy z jednoho), už to hůře teče a ona se vzteká, že to nejde už tak lehce. Přímo mi ta porodní asisitentka řekla, že je malá asi lenoch ale s velikým sacím reflexem(tak nevím). Mě osobně také pomáhá mezi kojením nechat říhnout. Balón zkusím-zajímavý nápad.
Jak už jsem napsala, kojím vždy z jednoho prsu a za dvě hodiny z druhého. Střídat prsa jsme měli jen v porodnici. Pak už se mimi musí nejenom napít, ale i zasytit zadním mlékem. Mám ale jiný problém. Někdy se stává, že si dcerka „zbaští“ jedno, pak i druhé prso a stále hledá a brečí. Já vím, že se všude píše, že se v prsu tvoří akorát takové množství, jaké dítě potřebuje. Jenže co mám pak dělat, když to všechno vyžahne a za dvě hodiny řešíme ten samý problém? Nevíte, jaké existujou „pomůcky“ na podporu tvorby mléka??? Na druhou stranu přibývá. Porodní váhu měla 3,5 kg, tři dny po propuštění z porodnice měla 3,590 a v pěti týdnech 4,920. To jediné mě (docela) při probrečeném kojení uklidňuje.
Tak papapa a přeji ukojené kojence.
Tvítí a Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí