Neklidné kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
211
24.1.06 09:31

Jee,
i ja si myslela, ze jsem divna, absolutne nejsem schopna nakojit vsede, protoze malyho tou jednou rukou proste neudrzim.
Tak jsem rada, ze nejsem sama. Tak to holt musime vydrzet, co bychom pro mimisky neudelaly.
I mne to z prsa hodne strika, ale zajimavy je, ze jednou mu to vadi a jednou ne. taky mi pomohlo, kdyz se moc kroutil, mu prso vzti, nechat ho chvilku porvat 30 vterin a pak mu ho dat a byl klid.
Jinak ja kojim hodku pred koupanim, malej pak neni vecer tak hladovej a rychlej se zasyti a usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
24.1.06 09:39
tviti píše:
Ahoj holky,
se vším tady musím souhlasit. Mě to malá dělá taky. Bylo mi taky vysvětleno, že je možné, že jak je na začátku kojení v prsu moc mléka, tak jí to teče do pusinky bez vynaložení větší námahy. Když si to prso z části vypije (kojím vždy z jednoho), už to hůře teče a ona se vzteká, že to nejde už tak lehce. Přímo mi ta porodní asisitentka řekla, že je malá asi lenoch ale s velikým sacím reflexem(tak nevím). Mě osobně také pomáhá mezi kojením nechat říhnout. Balón zkusím-zajímavý nápad.
Jak už jsem napsala, kojím vždy z jednoho prsu a za dvě hodiny z druhého. Střídat prsa jsme měli jen v porodnici. Pak už se mimi musí nejenom napít, ale i zasytit zadním mlékem. Mám ale jiný problém. Někdy se stává, že si dcerka „zbaští“ jedno, pak i druhé prso a stále hledá a brečí. Já vím, že se všude píše, že se v prsu tvoří akorát takové množství, jaké dítě potřebuje. Jenže co mám pak dělat, když to všechno vyžahne a za dvě hodiny řešíme ten samý problém? Nevíte, jaké existujou „pomůcky“ na podporu tvorby mléka??? Na druhou stranu přibývá. Porodní váhu měla 3,5 kg, tři dny po propuštění z porodnice měla 3,590 a v pěti týdnech 4,920. To jediné mě (docela) při probrečeném kojení uklidňuje.
Tak papapa a přeji ukojené kojence.
Tvítí a Lucka

Ahj Tviti,
mne taky parkrat „doslo“. Jedine, co mi na to poradili a co pomaha, je dalsi stimulace mleka sanim nebo odstrikavanim - takze bud prikladat po hodine, anebo odsavacka. Z odsavacek si myslim, ze je za timhle ucelem lepsi pakova (ne pistova), protoze lip simuluje sani miminka. Asi treba ani nic neodsajes, ale po case by se melo mliko zacit tvorit vic.

Tak at se ti to povede a nemusis sahnout po zadne „susine“.

lejla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.1.06 16:12

Ahoj maminky,

tak jak to tady čtu, máme stejný problém. Malý se u kojení kroutí, pouští prsu a zase přisává. Nevím, jestli je problém v bříšku nebo to, že po chvíli sání mlíko už tak dobře neteče a on musí tahat a nechce se mu. Je pravda, že se doporučuje při jednom kojení kojit jen z jednoho prsu, ale nám to nejde. Takže během kojení mu dám z obou, dokonce prsa párkrát vystřídám, hlavně večer. Zatím nám to tak vyhovuje a moje kamarádka, která má půlročního chlapečka tak taky kojí z obou prsů. Myslím si, že bychom se měly přizpůsobit miminkům - jak jim to vyhovuje. Pokud přibírají, je jedno jestli pijí jen z jednoho nebo z obou.

Ahoj jana.

• Citovat
  • Upravit
5891
24.1.06 16:38

Taky si myslim,ze dle potreby mimi, stridat ci jen z jednoho prsu.
Ja mela na odstrikavacce napsano 7 min z jdnoho,pak 7 minut z druheho, pak 5 minut z prvniho 5 minut z druheho a pak po 3 minutach…no proste klidne udelat par kolecek z obou…
aby bylo vic mlika,toz odstrikavat ci kojit hodne v noci a pak caj pro kojici matky od Lerosu..aspon me to pomaha a sem tam si dam meltu, HODNE pit,aspon 2-3 l denne, ja teda zvladala taktak 2l,nikdy moc nepila (nemyslim alkohol ;-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6598
8.2.14 21:24

Dobrý večer maminky :-)

Potřebuji poradit…mám 3,5 měsíčního chlapečka a cca už 10 dní máme neklidné kojení :( :(. Při nočním a ranním kojení je to naprosto v pohodě, to saje, ale přes den je to katastrofa… :roll: :roll: hází sebou, vždy se po chvilce odtrhne a pak zase přisaje, občas zakňourá a někdy i za pláče…už nevím co, zkoušela jsem i jiné polohy, ale nic…předtím pil ukázkově, ale teď to denní kojení hrůza :pocitac: :pocitac: Přes den pije co 3hodiny, ale večer před spinkáním kolem 19hod, pak se budí jednou v noci kolem 2.00 hod a pak až ráno v 8.00 hod…Co s tím? Může být přes den slabší mlíko? Nebo to přes den málo teče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11740
8.2.14 21:39

Moje malá měla taky takové období cca kolem 2-3 měsíce, trvalo to asi 3 týdny, začla sát, pak se začla odtrhávat a řvala, nepomohlo nic jiného než počkat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
8.2.14 21:41

To je podle mě bojkot kojení. Dcera to přesně v tomhle věku měla taky. Mimi už není jen spinkací a bumbací a zajímají ho i jiné věci. Kojení tudíž není pro něj to nejdůležitější. Tady pomůže jen čekat, než to přejde. Koj, když si řekne a nestresuj, když to nepůjde. Já z toho byla úplně na mrtvici. U nás to trvalo 6 týdnů. Kdyby mě to mělo znova potkat, už se tím tak nestresuju, ale to se snadno říká, než dělá. Mimochodem teď máme problém to kojení zase zkrouhnout. Já jí cpu příkrmy a ona chce prso :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6598
8.2.14 21:55

@Peťule1013 O tom bojkotu jsem četla…se picnu…už aby to přešlo…včera jsem to obrečela…vydržím, nebo mě klepne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11740
8.2.14 21:57

@SarkaLo u první jsem z toho byla taky nervozní, ale u druhého jsem tu už neřešila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
8.2.14 21:57

Taky jsme to mívali, trvalo to chvilku. Chtělo to jen zkoušet a vydržet. Když se kroutila a nechtěla, nechala jsem to být a nabídla za 30min. Ona hladová nezůstane, tak se pak přisaje.

• Citovat
  • Upravit
6598
8.2.14 21:58

@kotaska91 Zkusím vydržet…aspoň že při nočním a ranním kojení je to v pohodě…:-) Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6598
8.2.14 21:58

@Ariadne Doufám, že ho to rychle přejde, nebo mě klepne :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
8.2.14 22:03
@SarkaLo píše:
@Peťule1013 O tom bojkotu jsem četla…se picnu…už aby to přešlo…včera jsem to obrečela…vydržím, nebo mě klepne :-)

U nás to taky v noci šlo líp, tak jsem ji v noci třeba jednou probudila a nakojila navíc, abych pak přes den nestresovala, že málo pije :palec: To zvládneš! Ještě to pak budeš mít jako teď my. Kvůli zubům a nechuti k příkrmům kojím stejně často jako v šestinedělí :mrgreen: Malé bude 8 měsíců :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6598
8.2.14 22:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
8.2.14 22:10

@SarkaLo on asi zjistil, že existuje svět kolem a nemá čas pít - vždy´t kolem je tolik zajémavých věcí!!! :mrgreen:
zkus ho nakojit v polospánku :think: nebo v jiné místnosti… v ložnici v posteli jako v noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová