Kojení po 1. roce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15
7.2.06 11:03

Kojení po 1. roce

Ahoj holky,

chtěla bych se zeptat na vaše názory na kojení starších dětí - myslím tím po prvním roce. Mám 16-ti měsíční holčičku a stále ji kojím, ale bohužel moje okolí se tomu spíš dost diví. „Už je přece na kojení dost velká, ne?“ :?

Musím vám napsat, že nejde o mě, já ji kojím ráda a zatím necítím potřebu ji odstavit. Spíš bych potřebovala trošku povzbudit. Jak jste na tom vy???

Moje rodina mě občas dost dorazí, nikdo nechápe, proč ještě kojím. Ale to se dost těžko vysvětluje někomu, kdo nekojil (moje zatím bezdětná sestra a její poznámky např. "vždyť to nemůže být nic moc - tím myslí moje mlíko 8O , nebo mamka - tak velká holčička a chce zase kojit - když se mně malá dobývá pod tričko, dokonce mně včera volala babička, že viděla v televizi, jak odstavit mimino…

Dost mě to znejisťuje, chci kojit dál, ale nevím, jak reagovat na tyhle poznámky…vždycky je mně z toho spíš smutno. Moje kamarádky přestaly kojit kolem 8. měsíce, takže mně teď litují, že ještě kojím!!! Ach jo…

Děkuju za názory.

Anita a Niki 16 m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
273
7.2.06 11:23

Ahoj Anito.

moje dcerka sice není zatím starší 1 roku (10 měsíců), ale podobné průpovídky slýchám už teď. Vzhledem k tomu, že já plánuji kojit co nejdéle, tedy i hluboce přes 1 rok (a doufám, že i dcera na mé plány přistoupí :) ), očekávám, že poznámky budou přibývat na intenzitě.
Zatím je odbývám slovy, že každý to dělá jinak a, poněkud nelogickým, co nezabije, to posílí (to jsem zavedla, když z rodiny přišla teorie o škodlivosti kojení po 1 roce :) )

Hlavu vzhůru a úsměv na rty. Lékaři tvrdí, že kojení po 1 roce, byť jedno/den má pro dítě velký přínos. A já tomu věřím a zařídím se podle toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
7.2.06 11:24

Ahojky Anitko,já kojím malýho kterýmu je zatím 11měsíců,ale on už přes den prso odmítá,což mně moc mrzí,tak alespoň večer,v noci a brzo ráno si to užívám.Kdyby bylo na mě,tak kojím pořád dokud to jde.Na okolí se vykašly,jsou to asi tupci,kteří se nedokáží vyrovnat s tím,že se snažíš svému dítěti dopřát to nejlepší.Naprosto bych je ignorovala.No a rodina-to je trošku horší-ale měli by snad držet při tobě,ne?ne se snažit tě od toho odradit(ale říkej to někomu kdo nekojil!)moje babička když vidí,že kojím malýho,tak říká:TO JE TO NEJLEPŠÍ NA SVĚTĚ. Vzpomíná u toho jak kojila svých 5dětí každého do 2let.Tak buď v pohodě a hlavně se nenech odradit a znechutit tím,že někdo nechápe,že chceš pro své dítě to nejlepší na světě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.2.06 11:27

Rozesmálo mně to „co tě nazbije, to tě posílí“ :lol:

To je myslím fajn reakce :)

Díky.

Ať ti to kojení klape podle tvých představ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
7.2.06 11:31

Ahoj Anitko!

Souhlasím s holkama, malýmu je dvacet měsíců a kojíme pořád-jednou denně-ráno po probuzení.Vstává v pět v šest hodin ráno a mě se vůbec nechce z postele ven, tak mu šupnu prso a mám ještě dobrou půl hoďku,někdy i dýl, když usne na dospání. Navíc je to pro něj dobrý, nebyl ani jednou nemocný, měl 2× rýmu a teplotu měl jen po očkování. A to zdraví je podle mě hodně důležitý,takže koj a koj a koj a nech je a´t si říkají co chcou.

pá Pavlička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
7.2.06 11:32

Ahoj Anito,
malému je už skoro 18 měsíců a já stále kojím. Je fakt, že přes den už skoro vůbec až na některé výjimky, spíš na uspání a pak v noci. Nevidím důvod proč ho odstavovat, někdy mi to teda už trošku leze na nervy, ale počkám až se odstaví sám. Takže je to jen na tobě a myslím si, že je to pouze tvoje věc, jak dlouho budeš kojit, samozřejmě to záleží i na miminku, některé se odstaví dřív jiné později. Rodina by tě měla v tomto spíš podpořit to je aspoň můj názor a u nás to tak funguje. Jestliže ti to takle vyhovuje tak v tom pokračuj. Hodně štěstí přeje Evel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
7.2.06 11:34

Ahoj,

jestli vam to obema vyhovuje, urcite koj dal a nenech se odradit! My jsme skoncily cca mesic po 2. narozeninach a to jsme obe chtely. Navic podle doporuceni WHO se ma kojit minimalne do 2 let.
Ty poznamky jsou hloupe, to chapu, ja mam nastesti kamosky, ktere kojily dlouho, rodina se nad tim sice obcas pozastavila, ale nekecali mi do toho (u nas to nastesti neni zvykem). Ale u tebe bych se bala tech poznamek typu „tak velka a jeste se koji“ - si pak ditko fakt nezacalo myslet, ze je to neco spatneho :(.
Tak drzim palce a kojeni zdar :).

P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
7.2.06 11:46

Buď ráda a nic si nedělej z lidí. Já neměla takové štěstí, ale moje máma ano. Mám o 4měs. starší sestru než je moje dcera. Má máma ji kojila do 2 let a 3měs. Jenom klidně koj dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
7.2.06 12:02

Anito, držím ti palce, jsme sice 8 měsíční mlíčňáci, ale plánuju kojit tak dlouho, pokud to mrně bude chtít. A že chce :lol: !!!

Jinak jsem nedávno někde četla, že po 1. roce kojení pokrývá 39% energetické potřeby dítěte…
Tak mě ironicky napadá, řekni jim tento argument s tím, že šetříš na jídle !! :twisted:
Na blbou otázku blbá odpověď ne ?
I když je to pravda, dost mě překvapilo to vysoké procento !!!
Přeju zdar
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.2.06 12:03

Holky, díky díky díky!!! Potřebuju povzbudit.

Ono je to občas těžké. Když kojím třeba u našich na návštěvě, tak všichni (i mamka, ségra) odchází z místnosti, vždycky mám pocit, že si myslí, že kojení je něco „sprostýho“.

Ty poznámky jsou jen občasné. Většinou na to nic neříkám.

Můj muž to bere, jak to je. Nemluví mně do toho.

Nikišku mám strašně ráda a to mateřství si moc užívám. Je to fakt nádhera, když se ke mně tulí, pije a já ji hladím vlásky…

Díky za povzbuzení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
7.2.06 13:25

Ahoj, já mám dvojčátka, v neděli jim budou 2 roky a v neděli také naposledy nakojíme. My už kojíme jen po ránu, už je to asi moc nebaví, když se napijou, tak vždycky udělají „tlamičku“, že to bylo ošklivé. Já si taky myslím, že kojení je normální, jenže tady v Čechách je to těžké. Tady jsou zastaralý názory a ty jen tak nevykoření. Taky jsem četla, aby jsi po kojení neměla ošklivý prsa, tak se má každý 2 - 3 měsíce přestat s jedním kojením. My to tak dodržovaly, i když tu poučku jsem četla asi před 2 měsícema. Martina a kvíďata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
7.2.06 13:31

V mamince jsem se docetla, ze by kazda mamca mela nejlepe kojit min. do 6 mesicu a pak do 2 let!!!
Holky vsem Vam gratuluji, ze tak dlouho kojite a ja doufam budu taky a hlavne doufam, ze nebudu poslouchat takove „kecy“ jak Anita, zjistila jsem jak se dokazu vytocit na cokoliv co se tyce emci, trebas mi strasne moc vadi kdyz mi kamoska emci porad rika „tlustoch“ totiz jen plne kojim a mame 7,34kg!!!
 Zuzik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
7.2.06 13:42

kojo, kojo

Ahoj Anito,

držím Ti palce, abys přestála narážky okolí a kojila tak dlouho jak Tobě a Tvojí dcerce bude vyhovovat.

Já jsem kojila dceru do dvou let, malá to prostě milovala, já taky a poznámky tipu „Ty ještě kojíš ??“ jsem si vyslechla hlavně od kamarádek, měla jsem štěstí, že mě rodina podporovala.
Já si myslím, že každá z nás cítí, kdy už skončit, prostě máme stopku (pokud je samozřejmě vše v pořádku: dítě chce pít, mamka zdravá apod.) a do té doby do Tebe může klidně hučet třeba i prezident a neskončíš. Ono to jednou přijde, já právě před druhými narozeninami dcery měla pocit, že už nějak nemůžu (únava, malá chtěla pít hlavně v noci). Tak jsme si o tom povídaly a Bětka byla najednou „velká holka“ co může věci, které když pila mlíčko nemohla. Byly i slzičky, ale já už nemohla-tak ale tohle je o odstavování a to se vás dvou doufám ještě dlouho nebude týkat :D

Mija+Alžbětka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
7.2.06 13:53

ahoj Anito,
my máme 13 a kousek měsíce a také kojíme a chci kojit / snad to půjde / i do 2 let.Teď si to taky užíváme , malý se přitulí a já ho hladím a cucá. Navíc v noci , proč stávat a dělat mlíko, když má hlad, kojení je pohodlnější a určitě zdravější.
Vykašli se na všechny, rodinu ber s rezervou. Já je taky musím pořád usměrňovat, Luky má atopická ekzéím a spoustu tohoještě nesmí :Taky mi všichni říkjají dej mu to či ono. Důležité je stát si za svým a jen Ty víš co je pro ni nejlepší a kojení to určitě je !!!!!
Navíc my to máme doporučeno od alergoložky, je to ta nejlepčí ochrana pro dítě.
Tak se drž a vydrž !!!!!!

Ahoj Petra a LUky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
7.2.06 13:53

Ahoj Anito,
ja uz sice nekojim,ale rozhodl si to maly sam v roce :? (u nas to bylo podobne jako u Salecky)
Chtela jsem jen napsat,ze chodime do skolicky kazdy patek,prumerne nas tam byva tak 6mamin stejne starych deti a je to tak 50% na 50.Ja co se radim do te druhe poloviny-ale vubec mne neprekvapuje a prijde moc mile,kdyz maminka bez okolku to sve robatko tam pri hre i nakoji.To dela sice jen jedna,ostatni deti tam na to nemaji asi cas :D
Jen jednou jsem slysela negativni reakci od jedne maminky,ktera ji rekla-„ty jeste ceckas?“no,ona to ani nemyslela zle,je to takova hubatice :)
Je zajimave,ze lide berou kazde dite jako verejny majetek,do jehoz vychovy,stravovani a veskere pece maji pravo kecat :twisted:
A ja rikam,ze kdyz to vyhovuje mamince i diteti tak je to vec jen jejich.
 Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna