V čem zamrazit mateřské mléko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
35
1.2.06 13:28

Včem zamrazit mateřské mléko?

Ahoj všem, mám asi blbý dotaz ale poraďte prosím v čem zamrazit mateřské mléko, jak dlouho může být zamrazené, jak ho nejlépe ohřát na tělesnou teplotu k podávání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1293
1.2.06 13:50

Ahojky,
já teda kojila jen pár týdnů (nešlo to), ale v porodnici mi sestřička řekla, že mám vyvařit skleničku od přesnídávky, aby byla absolutně čistá, a v ní to mléko zmrazit. Taky mi řekla, že v mrazáku může zůstat půl roku.
Ta sklenička se může prý vyndat, přidat do ní další mléko a dát zase zpátky, takže se na sobě tvoří vrstvičky.
Udělala jsem to jen párkrát, a pak bylo po kojení veta. Ale kámoška to takhle mrazila půl roku.
 pitris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
1.2.06 14:06

Děkuji,
taky jsem přemýšlela nad tím jak to zamrazit větší množství když ho mít nebudu a dávat to po každé do jiné nádoby mi přišlo fakt divné. Tak to je dobré když to mohu k tomu přidávat. Rozmrazit to pak mám normálně v kastrolku a teplé vodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
1.2.06 14:11

Jo, na rozmrazení jsem tu skleničku položila do misky s teplou vodu, chvilku to trvalo. Ten obsah jsme v případě potřeby pak vycvakli celej.
To co bylo rozmraženo by se už asi nemělo pak vracet zpět do mrazáku.
určitě sem ještě někdo připíše nějaký třeba lepší vychytávky. Já nebyla zdatná kojitelka :roll: ahojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
1.2.06 14:20

Ahoj, já jsem si koupila spešl sáčky pro tenhle učel, od firmy Medela. byly super. trochu drahý, ale užasná manipulace, předsterilizovaný, idela si hned kolik tam je mlíka, rozmzazený v hrnku s teplou vodou bylo raz dva, pak jsem ten sáček strčila na chvíli znovu pod horkou vodu a bylo připraveno :-)

m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
1.2.06 14:29

ahojky,
já taky mrazím v sáčkách - koupili jsme v německu 20ks/cca 250kč - od medely jsou trošku dražší, ale zase se dají na:,–(it přímo na Medela odsávačku. Já sem teda spokojená. Mlíčko vydrží - pokud je v mražáku 3 měsíce - pokud mrazící box (víc chladí) až 6 měsíců. Rozmrazuje se normálně při pokojové teplotě - ne v horké vodě ani v mikrovlnce - pak se ohřívá.

Nina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
1.2.06 14:31

ahojky,
Pridavam se k Martance,super byly sacky(ja mela od Aventu).sklenicky jsou fajn,ale pokud je mlika dost,brzo hodne zaplni mrazak.sacky jsou skladnejsi,jsou predem sterilizovane,jen nalejes mleko,vidis na odmerce kolik ho je,zatahnes snurkou a sup do mrazaku.Pokud si pamatuju v lednicce muze byt MM nejdele 24h a v mrazaku 3mesice.
 Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
1.2.06 15:34

Ahoj, já mlíko dávám do mrazáku ve vyvařených skleničkách od kojenecké přesnídávky, můžou být i malé kojenecké lahvičky, ideální jsou speciální sáčky, ale jsou drahé.

Někdo psal, že v mražáku vydrží půl roku - ne, vydrží jen 3 měsíce, v ledničce 24 hodin.

Mléko se rozmrazuje při pokojové teplotě a ohřívá ve vodní lázni, ale ne v horké vodě. Jednou ohřáté mléko už se do mrazničky nesmí dát. Buď se použije nebo vylije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
1.2.06 15:40

Jahoda - v normálním mražáku 3 měsíce - pokud ale někdo má asi ten velkoobjemový box (sama nevim jak to vypadá) tak 6 měsíců viz. návod na obalu pytlíků - ale to asi běžně doma nemáme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
1.2.06 15:48

do skla nie

V jednej knizke som citala, ze MM sa nema zmrazovat v sklenenych flaskach, lebo na sklo sa mozu prilepit urcite dolezite biele krvinky, ktore mlieko obsahuje a nedostanu sa babatku. Najlepsie su predsterilizovane sacky alebo umelohmotne vyvarene flasticky.

Miri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2580
1.2.06 16:29

Ahoj,

nám na předpor. kurzu radili zamražovat mlíčko do mřížek na led a pak sesypat do sáčku (obyč. mikrotenového). Když si odměříš, kolik kostiček je 100 ml, tak pak stačí odsypat a rozmrazit potřebné množství. Já tak zamrazuju, ale ještě nebylo potřeba rozmražovat :)

Danča a Ondrášek (5 týdnů)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
1.2.06 16:48

Ahoj,
já jsem si v domácích potřebách koupila plastové krabičky s barevnýma víčkama. Jsou na zmražení mlíčka jak dělané. Je více velikostí, já koupila na 50ml a taky po trochách dolévám. Stáli tuším jedna 12,–kč. :)
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
1.2.06 17:47

ja zamraz.ve sklenickach detske vyzivy nebo jogurtu vyvarenejch…

brojlere mas skoro stejne stareho Vitka ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
1.2.06 18:40

Ja jsem MM zamrazovala jako kostky s ledem. Po zmrazeni jsem to z te formy vytahla a dala do sacku a hned zpatky do mrazaku. Jedna kostka MM mela 5ml. Podle potreby jsem vytahla tolik kostek, kolik jsem potrebovala. Pocitalo se to lehce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
1.2.06 18:54

Používám obyčejné sáčky na mražení, mlíko naliju do jednoho rohu, udělám takový kornoutek, zagumičkuju. Nalepím nálepku s množstvím a datem. Pak dle potřeby rozmrazím v teplé vodě v pytlíku nebo vydělám a nechám rozpustit ( podle toho, jak spěchám). Když pak potřebuju jenom do příkrmu , nemusím rozmrazovat velké množství a mlíko odebírám podle datumů. Dávat takové šílené peníze 8O za originální sáčky na toto určené, to určitě ne :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová