Konec odstříkávání MM

3
6.4.25 12:59

Konec Odstříkávání MM

Ahoj holky, Mala ma 17 m, pomalu ukoncuji odstrikavani MM a nevim, na jake mlicko prejit. Mala ho pije pred odpolednim spankem a pak vecer na uspani a obcas v noci, kdyz se vzbudi. Tak premyslim, zda UM, cerstve ci trvanlive kravske ci kozi? Dekuji za nazor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3039
6.4.25 13:15

Ten druhý rok je taková trochu šedá zóna podle mě, WHO doporučuje ještě kojit takže logickou náhradou by bylo UM…jenže už se bere i že kravské je ok, takže bych se rozhodla podle toho, co preferujes ty. Já odstavila jedno dítě ve 21m a druhé ve 13m a UM nemělo ani jedno, šla jsem do kravského…ale nepouzivala jsem lahve ani jim ho nedávala na uspavani, normos ze skleničky přes den. A dávala jsem plnotucne čerstvé. U větších už z praktického hlediska jedem v krabicovém, ale to až časem.
Pokud bys šla do kravského, tak bacha na mnozstvi, při velkém příjmu to muze vest k nedostatku železa, zkušenost od kamarádky…ale on ji malý vypil několik lahví denně, při krmení z láhve mi přišlo, že je to riziko větší, že skleničky mi žádná kvanta děcka nevypila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16292
6.4.25 13:33

Syna jsem kojila 14 měsíců. UM nikdy nechtěl, kravské mléko mu začalo chutnat až po druhém roce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
6.4.25 13:40

Mi prave prijde, ze se tou lahvickou i uspi. A dneska byla treba uplakana, takze jsme nestihli ani obed a dala jsem jen mliko mm na spani. A usnula hnedka. I kdyz vecer ho vypije a jeste dela brajgl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3039
6.4.25 13:48
@Janouch14 píše: Více

No tak ale stejně se bude muset odnaučit usínat s lahví v puse, cokoliv jiného než mm je blbe kvůli zubům…to.je taky něco, co je dobré vzít v potaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.25 14:28

První kojená přes 2 roky a zhruba od roka a půl už pila kravské mléko z hrnku, chodila si pro něj sama do lednice a druhá to má stejné, ke kojení má přes den i trochu obyč mléka :-) je mi to milejší, že jim chutná, než je ládovat instantním UM.

• Citovat
  • Upravit
692
6.4.25 15:21

@Janouch14 my jsme začali dávat Kendamil premium a vyhovuje maximálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
6.4.25 18:11
@Beruska999999 píše: Více

Jo, to mas pravdu. Tak u zubu by se melo jednou denne poradne vycistit kvuli plaku. Jenze treba kdyz malo ji anebo je nemocna. Tak nevim, jak to delat? Mozna moc resim. Zatim ma bud moje odstrikany ci darovany. A ted obcas dam i kozi cerstvy. Malokdy usne s lahvi v puse. To mi udelala zatim jednou. Ale to jsem ji hned vyndala. Dekuji za odpoved a rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3039
6.4.25 19:30
@Janouch14 píše: Více

No naučit usínat jinak, moji usinali u kojení, taky jsme to při odstavu museli vyřešit. Co vím, stejně se doporučuje po roce od lahví odvykat. Nicméně, na to ses úplně neptala, takže k původnímu dotazu- vyber mléka je fakt na tobě, akorát do 2 let se nemá používat nízkotuk při volbě kravského.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová